Annonce
Ugeavisen Odense

Gør en forskel for en renere natur og en renere by

Agedrup/Bullerup er et af de steder, du kan deltage i en affaldsindsamling. Her er der tradition for at få samlet rigtig meget affald, og som billedet viser, er der ofte ret mange sjove ting imellem det, der bliver samlet op. Privatfoto
Traditionen tro mødes voksne og børn rundt omkring i hele Danmark og giver naturen en hjælpende hånd ved Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling, som i år er den 12.-18. april. Vær med til at gøre en forskel for Odense by og den danske natur – meld dig til en indsamling nær dig og giv en hånd med.

Odense: Så er det tid til at få skovlen under dåser, plasticposer og burgerpapir, der ligger og flyder i naturen. Søndag den 18. april og hele ugen op til kan du tage familien under armen og give naturen en hjælpende hånd til Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling. I Odense er der allerede omkring 40 indsamlinger at vælge imellem, og er der ikke oprettet én der, hvor du ønsker at samle affald, så opret din egen indsamling. Gør din lokale natur en tjeneste og inviter familie, venner og naboer til en hyggelig og meningsfuld dag. Husk naturligvis at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger for, hvor mange I må være sammen ude i det fri.

3.300 mundbind

Sidste år brugte ca. 150.000 voksne og børn et par timer på at rydde op i naturen, heraf var mere end de 140.000 børn fra skoler og institutioner. De fik indsamlet knap 53.000 kg affald – bl.a. 3.300 mundbind! Corona gør på mange måder ikke godt – og slet ikke for naturen.

I år tælles der take away-emballage under indsamlingerne. Engangsbestik, plasttallerkener, papkopper og burgerbakker er blandt den engangsemballage, som ofte havner i naturen. Alle indsamlere opfodres til at optælle engangsemballage og derved hjælpe med at sætte fokus på netop denne type affald i naturen.

Annonce

Tag børnene med

Selvom affald i naturen er træls at se på, kan det være en sjov udfordring for både store og små at samle skrald. Samtidig er det en anledning til at lære børnene at passe godt på vores natur. I kan fx tale om, hvad der er god stil, når man er ude i naturen: Hvad skal absolut i affaldsspanden, og hvad kan naturen nedbryde? Hvis du har brug for lidt facts til snakken, så tager det naturen 2-5 uger at nedbryde en bananskræl, og en hunde-høm-høm ligger i to uger. Skod ligger i op til 4 år, mens tyggegummi er nedbrudt efter 5 år. Plastikflasker er op mod 500 år om at blive nedbrudt.

Annonce

Hvor skal du samle affald den 18. april?

Vil du give naturen en hjælpende hånd? Find en affaldsindsamling nær dig eller opret din egen på affaldsindsamlingen.dk. Når du opretter en indsamling, får du tilsendt en deltagerpakke med affaldssække, lidt kaffe til turen og en vejledning.

Du har også mulighed for at låne affaldstænger til din indsamling af By- og Kulturforvaltningen. Der er dog kun få sæt til rådighed og det er først-til-mølle. Kontakt renbyodense@odense.dk for mere info.

God affaldsjagt!

Fakta

Hele Danmark samler affald fra den 12.-18. april.

Find en affaldsindsamling nær dig eller opret din egen indsamling på www.affaldsindsamlingen.dk

Del billeder fra din indsamling med #affaldsindsamlingen og #renbyodense

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce