Annonce
Ugeavisen Odense

Galschiøt er på banen igen

Jens Galschiøt åbnede 6. oktober sit galleri for en fernisering af bogen Vores Fyn 2020.  Foto: Kurt Rasmussen
Efter en længere coronapause har Jens Galschiøt igen åbnet op for events i sit galleri
Annonce

Banevænget: Et noget specielt scenarie udspiller sig i Galleri Galschiøt tirsdag 6. oktober. Folk med blå mundbind bevæger sig rundt med afstand mellem hinanden og ligner en flok statister i en højt profileret Galschiøt-iscenesættelse.

Der er imidlertid ikke tale om en provokativ event fra den verdenskendte kunstner men derimod, at Jens Galschiøt har åbnet sine døre op for en bogfernisering, og ifølge coronareglerne skal der som bekendt bæres mundbind, når man ikke sidder ned.


Jeg synes, at Vores Fyn er et skidegodt projekt med folk, der allesammen gerne vil Fyn, så det vil jeg gerne understøtte

Jens Galschiøt


Annonce

Velgørenhed på skrift

Jens Galschiøt er trods det store mundbind meget genkendelig som den gæstfri figur, der skal nå at hilse på gæsterne, inden han selv bliver hentet op på scenen.

- Det her er det eneste arrangement, vi har holdt af den her størrelse i år, siger han, efter at Forlaget Muse har budt velkommen til de cirka 50 personer, der er kommet for at fejre bogudgivelsen, Vores Fyn 2020.

En bog, hvor 19 skribenter beretning om hver deres oplevelser på Fyn, og hvor overskuddet af bogsalget går til hjemløse.

- Jeg er rigtig glad for at lægge rum til ildsjæle og også at støtte de hjemløse, siger Jens Galschiøt og roser forfatter og initiativtager, Jørgen Nancke, for at søsætte velgørenhedsprojektet.

- Jeg tænder lidt på passion for at lave noget, og jeg kan rigtig godt lide, når folk skaber noget. Jeg synes, at Vores Fyn er et skidegodt projekt med folk, der allesammen gerne vil Fyn, så det vil jeg gerne understøtte, lyder det fra kunstneren, der har stillet sine lokaler gratis til rådighed denne aften.

Annonce

Overvægt af filantropi

Og netop i det filantropiske er Jens Galschiøt på hjemmebane.

- Vi tænker aldrig i kroner og ører herude. To tredjedele af vores aktiviteter både her og i udlandet er af den slags, hvor vi ikke tjener penge, siger han og fortæller, at ulønnet arbejde tager det meste af hans tid.

- Men i virkeligheden arbejder jeg slet ikke. Jeg laver det, jeg har lyst til. Jeg er oveni købet pensionist, tror jeg nok, men jeg har aldrig modtaget pension. Jeg er her ikke for at tjene penge. Jeg lever bare mit liv, og det har jeg altid gjort, lyder det filantropisk fra Jens Galschiøt.

Selvom Galleri Galschiøt holder åbent alle dage på nær lørdage og helligdage, ser kunstneren frem til igen at kunne invitere til større events i det store udstillingslokale, og det skulle der gerne være en chance for i nærmeste fremtid, for Jens Galschiøt har påbegyndt en omlægning til solenenergi, der skal munde ud i, at hele området bliver Co2-neutralt i indeværende år.

- Til jul vil jeg invitere vores klimaminister, Dan Jørgensen, til at komme og åbne for et solcelleanlæg, der kan levere 300.000 watt. Det svarer til 200 tons Co2, og det betyder, at vi bliver fuldstændig Co2-fri, siger han med en overbevisende entusiasme.

Den event, må man forvente, vil trække mange personer til Galleri Galschiøt, men etableringen af solcelleanlægget er en helt anden historie, som du kan læse mere om i denne uges udgave af Ugeavisen Odense.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Skal gaderæs legaliseres?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Hadet har det alt for let

Annonce