Annonce
Ugeavisen Odense

Gammel, central Odense-tankstation solgt: - Vi vil bygge, så det passer til området

Tankstationen på hjørnet af Krudthusgade og Vestre Stationsvej, hvor der nu kun er et autoværksted tilbage, er snart fortid og rives ned, efter at grunden er blevet solgt til ejendoms- og investeringsvirksomheden Probus. Foto: Erik Thomsen
Ejendoms- og investeringsvirksomheden Probus har købt grunden med den tomme tankstation, som ligger på hjørnet af Krudthusgade og Vestre Stationsvej. Købet er betinget af en ændring i lokalplanen, og når den forventeligt falder på plads, vil virksomheden opføre lejeboliger på grunden.

Odense: Det er efterhånden flere år siden, at odenseanske bilister kunne svinge ind på Q8-tankstationen ved Vestre Stationsvej og Krudthusgade for at fylde benzin på bilen.

I 2016 købte Odense Letbane tankstationen og grunden, fordi letbane-projektet skulle bruge et stykke af grunden, og projektet gjorde det i øvrigt umuligt at drive en tank fra adressen. Tilbage var kun Stationsvejens Autoværksted, der nu er eneste årsag til at bilerne svinger ind.

Nu er letbanearbejdet på strækningen ved at være afsluttet, og Odense Letbane har derfor solgt grunden til ejendoms- og investeringsvirksomheden Probus, der næste år forventer at kunne starte et stort bolig-byggeprojekt.

Annonce

I alt regner virksomheden med at bygge 40 til 50 lejeboliger på adressen.

Henrik Gorm Nielsen (tv.) fra Probus forventer, at byggeriet kan gå i gang i slutningen af 2022. Til højre erhvervsmægler, Niels Jørgensen. Foto: Nordicals Odense

- Det bliver primært to- og tre-værelses-lejligheder og et lille erhvervslejemål i stueetagen, lyder det fra Henrik Gorm Nielsen, som er direktør i Probus.

Planen er, at byggeriet skal opføres i fire etager ud mod Vestre Stationsvej og tre etager mod Krudthusgade – og med et udseende, som passer ind i omgivelserne.

- Det er vigtigt for os at bygge, så det er i tråd med de andre bygninger i området. Derfor påtænker vi også at bygge i røde mursten, forklarer direktøren og tilføjer:

- Vestre Stationsvej er ved at udvikle sig til en pænere gade, og det her projekt vil også være med til at forskønne området, siger han og henviser især til den tomme tankstation, der bryder – ikke nødvendigvis på den flotteste måde – med omgivelserne.

Kort: Krak.dk

Tror på letbanen

Det er Nordicals Odense, som forestår salget på vegne af Odense Letbane. Grunden er én ud af tre grunde, som Odense Letbane skal af med: Svendborgvej 85, Krudthusgade 18 og Vestre Stationsvej 9. Kun sidstnævnte er stadig til salg.

Grunden ved Vestre Stationsvej og Krudthusgade røg i første omgang i et offentligt udbud uden en fast pris. Men det kastede intet af sig, lyder det fra Niels Jørgensen, erhvervsmægler hos Nordicals Odense.

- Der var ingen købere, som turde købe ejendommen på de vilkår, og derfor blev det besluttet at udbyde ejendommen til en mindre udvalgt kreds med en minimumspris og nogle forbehold i forhold til, at køber kunne være sikker på ikke at blive fanget af en gammel lokalplan, forklarer han.

Hos Probus turde man derfor springe på. Men det var der også yderligere én anden grund til. Letbanen.

- Vi tror virkelig på letbanen, og at det bliver attraktivt at være tæt på den, lyder det fra Henrik Gorm Nielsen.

Probus er allerede i gang med at bygge 50 rækkehuse på Skovgårdsvej, der også har en beliggenhed tæt på den kommende letbane-strækning.

- Og det bekræfter jo bare, at vi tror på projektet, understreger han.

Annonce

Mekaniker flytter ud

Stationsvejens Auto, som drives af Søren Pedersen, har repareret biler i 20 år, men det er slut senest 31. juli næste år, hvor han skal være ude af lejemålet. Det betyder dog ikke, at Søren Pedersen lukker sin forretning.

- Det er vigtigt for mig at understrege for mine kunder. Det er selvfølgelig vemodigt at skulle herfra efter så mange år, men jeg har faktisk flere ting i støbeskeen, så der er i højere grad tale om udvikling end afvikling, forklarer han og tilføjer, at hans kunder kan forvente at høre mere, når detaljerne er på plads.

Probus er lige nu i dialog med Odense Kommune omkring de kommende planer for grunden, og købet er blandt andet betinget af, at der laves en ny lokalplan for området.

Hvis lokalplanen falder på plads, forventer Henrik Gorm Nielsen at kunne sætte projektet i gang i slutningen af tredje kvartal næste år. Det vil betyde, at de første lejere vil kunne rykke ind i slutningen af 2023.

På grunden lige overfor er en række gamle erhvervsmål også solgt og skal rives ned, for at give plads til flere boliger. Det projekt har dog allerede været gennem en lokalplan-fase.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Konkurrence: Vind billetter til Røverfest

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Lyttefestival: Slå ørerne ud i Odense

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Børnegrafik på Fyns Grafiske Værksted

Ugeavisen Odense

Odense: Sommerferie sjov i Vollsmose

Ugeavisen Odense

Største iværksætterfestival nogensinde i Odense

Ugeavisen Odense

Cirkusfestival: Dynamo indtager Byens Ø

Ugeavisen Odense

Sanselig akrobatik: Mærk teknologiens skyggesider i Duo Masawas forestilling

Ugeavisen Odense

Billetsalget svigter: Tommelise savner dig i Den Fynske Landsby

Ugeavisen Odense

Efter professionel fodboldkarriere: Sune Heilbo er faldet for golf

Ugeavisen Odense

Kan den holde: Vægten af kærlighed

Ugeavisen Odense

To mænd fængslet for groft gaderøveri: Gav 22-årig en gedigen flænge i hovedbunden

Ugeavisen Odense

Opgivet af systemet: Anja smed 50 kg og vendte tilbage for fuld udblæsning

Ugeavisen Odense

Efter 23 år: Søren og konen siger farvel til tronen

Ugeavisen Odense

Til komikere og deres publikum: Hele landet skal snakke om HCA Comedy Festival

Ugeavisen Odense

Flere regionale strækninger er blevet Orange

Ugeavisen Odense

Efter fodboldkarriere i Spanien: Nicolai udlever sit eventyr i Stenløse

Ugeavisen Odense

Golftalent går i arv: Esben har golf i blodet

Ugeavisen Odense

Akrobatik og dans sammenvævet i en morsom forestilling: Mød ægteparret Mr. og Mrs. Twistly og deres upålidelige grammofon

Ugeavisen Odense

Sommerguide: Her finder du Odenses mest populære gårdhaver

Ugeavisen Odense

Nyt vietnamesisk takeaway-sted i midtbyen: Vita udlever sin mors restaurant-drøm

Ugeavisen Odense

Kåre har omdannet gammel Citroën HY til kaffevogn: Velodrom fortsat lukket, men nu er der alligevel lidt godt nyt

Ugeavisen Odense

Portvinsfestival.dk vender tilbage i 2021 med en “Premium”-billet

Ugeavisen Odense

Schiang Living åbner ny butik med nyt koncept: - Jeg er fløjtende ligeglad med, hvad mærket hedder

Annonce