Annonce
Ugeavisen Odense

Gammel rockerbule bliver til genbrugshule

Udover de private standholdere er familien også ved at lave aftaler med blandt andet virksomheder, der laver økologiske bomuldsbleer og salver. Foto: Den Lille Vandal
På Vesterbro er et børnetøjskoncept rykket ind i lokalet, der tidligere har dannet rammerne om Ferndalen, et brunt og berygtet værtshus. Familien bag den nye butik, Den Lille Vandal, håber på, at de kan være med til at gøre Vesterbro hipt og miljøvenligt.

Vesterbro: Den ældre odenseanske befolkning husker muligvis Vesterbro 11 som stedet, man besøgte for schnitzel og smørrebrød.

Senere blev det lidt mere dunkelt og fik navnet Ferndalen – i daglig tale ”Vandalen”. Et brunt værtshus med rockere og kriminelle som stamkunder. Det var ikke stedet, man gik forbi på vejen hjem fra byturen.

Siden da har der blandt andet ligget en tyrkisk restaurant, men de seneste par år har lokalet stået tomt.

Men nu genopstår ”Vandalen”. Dog med et nyt navn og med en helt ny profil.

Det er parret Johnna og Christian Gøttsch Hansen, som sammen med deres datter og svigersøn åbner en genbrugsbutik med børnetøj.

- Det er blevet toptrendy at genbruge, og børnefamilier i dag vil gerne købe gode og dyre mærker, men det er ikke længere så vigtigt, om det er nyt eller brugt. Og det er den trend, som vi håber at kunne ramme ned i, lyder det fra Johnna Gøttsch Hansen.

Den Lille Vandal er indrettet, så der er gode faciliteter, hvis man har de helt små størrelser med på tur. Foto: Den Lille Vandal
Annonce

Sælg tøj fra sofaen

Familien har brugt corona-nedlukningen på at renovere butikken med respekt for detaljerne fra Ferndalen.

- De hører nemlig til huset, lyder det fra familien.

Men renoveringen er også gået med at få hængt reoler op og sat stativer op. Det er dem, som privatpersoner kan booke og på den måde sælge ud af deres brugte børnetøj.

Det fungerer ved, at de booker en stand på nettet og opretter prismærker, som man henter i butikken. Derefter designer man selv sin egen stand med de varer, man ønsker at sælge. Bagefter kan man fra sofaen følge med i salget via Den Lille Vandals hjemmeside.

Annonce

Det hippe Vesterbro

Konceptet bag Den Lille Vandal er nyt for For Johnna og Christian Gøttsch Hansen, men det er arbejdet med genbrug bestemt ikke. De ejer allerede de to genbrugsbutikker, Pulvis og Lopperiet, som ligger ved siden af Den Lille Vandal.

Deres ambition er nemlig at udbrede genbrugstankegangen, så vi kan passe så godt på miljøet som muligt. Og så vil de ikke mindst gerne være med til at gøre Vesterbro til et kreativt sted.

- Der er en enorm tilvækst til Vesterbro, og vi vil rigtig gerne være med til at gøre området til ”det hippe sted”, der tilbyder kreative måder at angribe genbrug på, lyder det fra Johnna Gøttsch Hansen, inden hendes mand tilføjer:

- Min drøm er også, at være med til at skabe et mere nuanceret byliv i Odense, så det hele ikke bare er restauranter. Førhen var der alle mulige forskellige slags butikker, og det vil vi gerne være med til at genskabe, så det bliver en oplevelse af være i området.

Den Lille Vandal åbnede mandag 1. marts, og prisen på en standleje starter ved 175 kroner for en uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce