Annonce
Ugeavisen Odense

Genialt eller det glade vanvid: De løber Fyn rundt og har en fest imens

Holdet, der sidste år nåede 440 kilometer Fyn rundt. Og holdet der gør det igen . FOTO: Lasse Olsson
Seks løbegale odenseanere drager i weekenden ud på en tur, der konkret kan fortælles, men vist ikke rigtig forklares. De løber Fyn rundt og lidt til i en avanceret stafet. Hvorfor? Ja, hvorfor ikke?

Odense: Der er ret beset meget ved os mennesker, der med tiden er blevet lettere at forklare: Hvorfor det er sundt for os at dyrke motion. Hvad der teknisk set sker i kroppen, når endorfiner slippes løs. Hvorfor det er en god idé at have styr på væskebalancen. Alt det der, som relativt kloge mennesker kan forklare os, så vi forstår det.

Og så er der den del ved os mennesker, der ikke rigtigt kan forklares. Særheder, der tenderer meningsløse, men alligevel drager os. Nogle af os. Som hvorfor seks mennesker bruger i underkanten af 30 timer på at løbe Fyn rundt i en avanceret form for stafet. Hvorfor de ikke alene gør det i år, men også gjorde det sidste år. Og hvorfor de stor-smiler ved tanken om at gøre det igen.

- Det er den der "vibe", forsøger Mads Frank Herskind og smiler bredt.

Annonce

Han ved godt, at forklaringen er mangelfuld, men pointen er egentlig heller ikke, at vi skal forstå ham og hans medløbere... vi skal nok bare lade os fascinere og i bedste fald inspirere.

Rasmus Fabech Storm ryster lidt resignerende på hovedet. Han ved, at han nok heller ikke kommer til forklare os, så vi helt forstår det, hvad det er ved projektet der fylder dem begge med forventningens glæde. 30 timer. Hele vejen rundt om Fyn. 400 kilometer plus det løse.

- Det er fællesskabet. Det er svært at beskrive, men når man oplever det, så er man ikke i tvivl om, hvorfor vi gør det, siger Rasmus Fabech Storm.

Mads Frank Herskind klapper sin makker, og så er det hans tur. FOTO: Lasse Olsson

Han smiler lige så bredt som Mads, når han fortæller, og var det ikke fordi, de begge fremstår knivskarpe og i det, der må være tæt på topform, så kunne deres lette omgang med realiteten nemt forveksles med et luftkastel, de allerede var flyttet ind i.

Men faktum er, at de gør det. Lørdag 4. september begiver Mads Frank Herskind, Rasmus Fabech Storm, Stefan Mølgaard Dall, Morten Isaksen, Anja Carstensen og Stine Vejstrup Madsen sig ud på turen, der helt officielt kendes som The Speed Project DIY.

The Speed Project er oprindeligt et undergrunds-løb, hvor løbere fra hele verden kaster sig ud på en 340 mil - 547 kilometer - lang rute fra den berømte mole i Santa Monica til Las Vegas. Det er som sådan ikke et løb, du kan tilmelde dig eller kvalificere sig til, det kræver en særlig invitation.

- Så det er et løb, der er sådan lidt mytisk, og som vi alle nok går og drømmer om. Men så på grund af corona, hvor løbere fra hele verden jo ikke bare kunne flyve til USA, så lavede arrangørerne DIY-udgaven (do it yourself,red.), hvor løbere i eget hjemland kunne løbe. Det var den, vi hoppede på sidste år, forklarer Mads Frank Herskind.

Stine Vejstrup Madsen på en af sine ture sidste år.  Foto: Lasse Olsson

Og det er dybest set løbet kort forklaret. Et hold består af seks personer (fire mænd og to kvinder, hvis det skal leve op til den originale beskrivelse). De seks personer skal på skift løbe i samme tidsrum, som den stående rekord for det originale amerikanske løb er. Sidste år var rekorden 31 timer og 15 minutter, så det var det tidsrum, vores seks venner løb i. 440 kilometer blev det til.

- Det var ret vildt. Vi stillede op for sjov skyld. Lånte en minibus, løb fem kilometer på skift, vi havde ikke rigtigt forberedt noget mad, men hyggede os fantastisk, og lige pludselig kunne vi se, at vi var nummer 14 ud af alle deltagende hold. Det var ret vildt, fortæller Mads Frank Herskind.

Et hurtigt udregning fortæller, at 440 kilometer på 31 timer er lig en gennemsnitshastighed på lige over 14 kilometer i timen. Almindelige motionister vil vide, hvad det kræver at holde den fart, og dermed også hvilken form det odenseanske hold er i. Det afgørende for dem er dog ikke at løbe stærkt - men at løbe sammen. Det gennemsyrer stort set alt, hvad de foretager sig med løbesko på.

Holdet løber fem kilometer på skift. Her er det Anja Carstensen, der stryger ud på sin tur sidste år. Foto: Lasse Olsson

Odense Running Crew

Alle seks er en nemlig del af løbefællesskabet Odense Running Crew, der på fornemmeste vis kombinerer løb og socialt sammenhold. Du har muligvis set dem, når de sætter ud på løbeturene i højt humør og som oftest slutter dem af i festligt lag på Storms Pakhus, eller når de til H.C. Andersen hel- og halvmaraton med konfetti og romerlys giver løberne det sidste skud energi til at nå hele vejen i mål.

- Det skal være sjovt. Det er hele pointen. Hvis ikke det er sjovt, hvorfor så gøre det? spørger Rasmus Fabech retorisk og lader Mads Frank Herskind supplere.

Du kan møde op og støtte holdet søndag 5. september på SDU's atletikbane. Her er med garanti god stemning: Lasse Olsson

- Og det skal være sjovt for alle - uanset niveau. Ja, det kan godt være, at der er nogle af os, der løber hurtigere tider, men vores mest besøgte hold er det, der løber 5.30 minutter pr kilometer. Det er en fast, som mange kan være med på. Så det er virkelig rigtigt, når vi siger, at alle skal og kan være med, siger han.

Og alle kan dybest set også være med til at støtte på turen rundt om Fyn - hvert fald slutningen.

I år skal holdet løbe i 29 timer og 51 minutter. Det sætter ud fra Odense lørdag 4. september klokken 13 og slutter på atletikbanen ved SDU søndag cirka klokken 18. Holdet forventer dog at ramme banen nogle timer tidligere, så der mulighed for publikum til at troppe op og være med til at skabe en fest ved målstregen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Boxen Finals: Padel i dansk topklasse i Odense

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Sydbank Pokalen: Pokaldrama og masser af sjov

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Ny kaffebar på havnen: - Vi vil gerne være det sted i Odense, hvor man får den bedste kop kaffe

Ugeavisen Odense

Et pletskud i Odense: Fugleøen i det kunstige naturparadis

Ugeavisen Odense

Odenses internationale plademesse: Nu sker dét, som mange vinylentusiaster har ventet på længe....

Ugeavisen Odense

400.000 lys, 25 juleboder og en julekalender: Odense Zoo gør klar til historiens største event

Ugeavisen Odense

Kalder alle danseglade kommende skolebørn

Ugeavisen Odense

GF-Fyns Ildsjælepris: Lokale ildsjæle fik overrakt 20.000 kr.

Ugeavisen Odense

Forbudt for kvinder: Ny mandeklub åbner i Odense

Ugeavisen Odense

Carlsberg Corner: Vind en fed ishockey oplevelse for fire i Carlsberg Skybox

Ugeavisen Odense

Restaurantkæde giver gratis mad til alle og støtter Knæk Cancer: - Vi vil fejre, at vi kan samles igen

Ugeavisen Odense

Efter 13 måneders benspænd: Jannies Dancebar er klar til åbningsfest

Ugeavisen Odense

Efter en tur på bunden: Gammel lodsbåd er blevet Caspers redningsplanke

Ugeavisen Odense

Rigmænd viser superbiler frem i Odense: Kom tæt på McLaren, Lamborghini, Ferrari, Porsche, Rolls Royce, Aston Martin og mange flere

Ugeavisen Odense

Odins Brygge er mega-populært: Stort set alle lejligheder er udlejet i nyt havnebyggeri

Ugeavisen Odense

Vanvidsbilist forsøgte at dukke sig for fartmåler: Han var dog ret let at finde alligevel

Ugeavisen Odense

Politihund fandt iskold tyv på badeværelse i Odense

Ugeavisen Odense

Udfordring: Tag vennerne med og drik en Nicos 10er

Ugeavisen Odense

Kommer til Odense: Ostecyklen er på danmarksturné

Ugeavisen Odense

Støjgruppe indtager Christiansborg: - Vores liv bliver simpelthen dårligere - det skal fikses

Ugeavisen Odense

Donation: Virksomheden Zerv donerer Speedminton udstyr til Mandecentret

Ugeavisen Odense

Motionisterne strømmer til: 4.000 løbere forventes til HCA Marathon

Ugeavisen Odense

Butiksejer åbner op om mareridtsepisode: - Det er ikke hver dag, en bil smadrer ind i forretningen

Annonce