Annonce
Ugeavisen Odense

Gentænkning: Julemarked i nye rammer ved Lumby Mølle

Der er med garanti mulighed for at købe juledekorationer i møllen. Arkivfoto
Gårdspladsen omkring Lumby Mølle ombygges til et hyggeligt julemarked med boder, hvor det vil være muligt at finde helt enestående juleting.
Annonce

Søndag d. 24. november kl. 10 - 16, er møllenisserne og folkene bag den gamle vindmølle i Lumby, klar til at tage imod publikum med både kaffe, gløgg, æbleskiver og en masse julehygge i og ved den snart 200 år gamle vindmølle. Der vil ikke som ved de foregående år være opstillet telt, men man vil i stedet kunne opleve hele gårdspladsen som er omdannet til et hyggeligt julemarked med boder.

I både stuehuset, Kornmagasinet og Møllen, vil der være fyldt med julestads, og dufte af jul i en sådan grad, at man ikke kan undgå at komme i julestemning.

Overalt vil der være pyntet op til jul, og man vil kunne se alle møllenisserne komme frem, for at deltage i juleaktiviteterne. I Møllen sælges der juledekorationer, pyntegran, adventskranse, m.m. der er håndlavet af de mange aktive damer i møllen, mens der i stuehuset sælges gløgg og æbleskiver.

På gårdspladsen sælges pyntegran, hjemmelavede syltede rodfrugter, og andre ting der hører julen til.

Annonce

Nissefar læser historier

Fra ca. kl. 11 kan børn lave deres egne julekort i Børnecentret Lumbys julestue på 1. sal - så kan man sende sine juleønsker til Julemanden på Grønland. Man kan også lave konfekt sammen med møllenissen og hans hjælpere.

Nissefar vil læse julehistorier for børnene, mens mor og far kan besøge julestuen i Kornmagasinet, hvor man kan købe og se ægte kunsthåndværk lavet i Allesø Husflid.

Om eftermiddagen kommer Odins Koret forbi kl. 14, og synger julesange på gårdspladsen.

I Mølleboden sælges der håndlavede nisser og juleting i lange baner - alt sammen noget der hører hjemme i en ægte jul fra møllens tid. Der er mulighed for at finde helt enestående pyntenisser, der ikke findes andre steder, og som kun kan købes denne ene dag. Alternativt kan man vinde fine juleting i juletombolaen i stuehuset.

Er man lækkersulten, kan man købe kræmmerpølser fra grillen, som der bliver tændt op for sidste gang i år – denne gang ved indgangen til gårdspladsen.

Så hvis det kniber med at komme i julestemning, så er chancen der på søndag, hvor Lumby Mølle puster liv i den gamle jul. Vi må så bare håbe på at møllenisserne er i godt humør, så de ikke laver narrestreger.

Og så er der gratis adgang hele dagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Nøøøj, det’ for børn!

Annonce