Annonce
Ugeavisen Odense

Glow set fra familiens perspektiv: Plusser og minusser ved lyseksplosionen i Dyrup

En slags Askepot-installation. Foto: Kristian Isaksen
Er Glow egentlig noget værd? Det satte jeg mig for at finde ud af sammen med min familie.
Annonce

Dyrup: Jeg kan godt lide julen på trods af dens skavanker - overforbruget, som hverken vi selv eller planeten drager nogen gavn af.

Jeg fokuserer dog på alt det gode. Den glæde, jeg husker, jeg oplevede som barn. Hver decemberdag frem imod den 24. var indhyllet i magi. Jeg husker turene op ad Vejles gågader, der ligesom i Odense var badet i lys.

Hvis jeg elskede det, vil jeg vel også nyde nogle timer i Odenses nyest tilkomne juleattraktion Glow. Eller hvad?

Glow er indkapslingen af alt det, jeg jo egentlig ikke bryder mig om. Hver en lumen af lys emmer af kapitalisme. Sådan tænkte jeg umiddelbart. Men Glow er ikke skabt til mig. Det er skabt til familier. Mestendels.

Jeg ville give det en chance og betragte lyseksplosionen fra min families perspektiv.

Vi ankommer og går den planlagte rute. Man skal være en temmelig kold skiderik for at kunne afstå helt fra at kigge på installationerne uden at blive en smule imponeret. Så det gør jeg. Men måske mest fordi, at jeg kan se, hvordan mine to bonusbørn og lille datter kigger på de ellers så golde haller i Dyrup.

Første rum, man møder i Glow Gardens. Der er musik ved en DJ, som umiddelbart har en af sine nemmere dage. Der bliver slet og ret spillet julemusik. Foto: Kristian Isaksen
Annonce

Dommen?

Da vi når til vejs ende er der flere klare konklusioner.

- Det er det mest instagram-venlige sted, jeg har været længe, siger min kæreste, men påpeger også, at det nok ikke er her på matriklen man skal finde julens sjæl.

- Dog vil jeg sige, at spiserummet med musik og julemarkedet var bygget pænt op. Det er svært at skabe den stemning indendørs, siger hun.

Med hensyn til maden var der ingen dikkedarer.

Der en god håndfuld madsteder - lidt for enhver smag - og så behøver man ikke købe sig fattig i det. Vi bestiller selv en burger fra Pedros til en 50'er - rigeligt til at blive mæt.

- Der var mange gode steder at tage billeder siger, Lukas på 13 år, der godt kunne lide det rum, hvor man kunne interagere med lyset.

Det er jo det de unge, vil have. Interaktion snarere end refleksion.

Emily på 11 deltog i en skattejagt. Den fungerede godt, og hun fornemmede, at Silja på 2 år fandt stor glæde i flere af indslagene.

- Hun kunne godt lide isbjørnen, prinsessen, hoppedyrene og legerummet, fortæller hun.

Legerummet mindede om de legepladser, man så ved McDonald's tilbage i 90'erne. Og den var populær skulle farmand lige hilse at sige. Det var så godt som umuligt at få den lille legelystne pige med derfra igen.

Annonce

Minus

- Man skulle nok overveje, om man skulle sælge larmende lyssværd, siger min kæreste.

Har man hørt dem, er man ikke i tvivl om, hvad hun mener.

- Og så kunne man - for lige at køre stemningen et par grader op - have overvejet underlægningsmusik i de forskellige verdener - og hvis det kunne lade sig gøre, smide nogle lysnet op, så man er mere i illusionen om et juleland end en gammel lagerbygning.

- Man kunne også have sat lidt lys op på vejen derned, så man kunne bygge spændingen op, før man nåede frem til indgangen, konstaterer Emily.

Kunne I lide det?

- Ja, lyder det enstemmige svar.

Faderen var vel også tilfreds nok. Men vil jeg gerne se lys, vil jeg nok altid sætte pris på den mindre overgearede gåtur ned igennem centrum.

Der var masser af muligheder for at tage billeder til Instagram. Den unge teenager benyttede hver en lejlighed - og der var mange - til at tage de rigtige billeder. Foto: Kristian Isaksen
Landskaber som disse foldede sig ud i de fleste rum. Foto: Kristian Isaksen
Alle var vilde med dette rum. Selv Silja kunne finde ud af at få lysene til at skifte farve ved at hoppe hårdt nok på dem. Foto: Kristian Isaksen
Børnene var også glade. Foto: Kristian Isaksen
Prinsessen blev der snakket om meget på vej hjem, selvom den yngste ved mødet med Glows toyale islæt var lidt tvivl om, hvordan der skulle reageres. Foto: Kristian Isaksen
Man kan ikke komme udenom, at der er lagt en vis idérigdom og visuel formåen i installationerne. Foto: Kristian Isaksen
Julemanden tog også børn i audiens - det var ganske populært. Foto: Kristian Isaksen
Et lille rum med mistelten. Foto: Kristian Isaksen
Det var vældig populært at købe sodavand med lys i. Foto: Kristian Isaksen
Masser af steder var som designet til fotografier. Foto: Kristian Isaksen
Selv skraldespandene havde lys i sig. Foto: Kristian Isaksen
DJ'en spillede op. Foto: Kristian Isaksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

5+1 til weekenden

Ugeavisen Odense

Café Kosmos

Annonce