Annonce
Ugeavisen Odense

God nyhed til børn: Blå Kors’ sommerlejr i Odense er i hus

Blå Kors sommerlejr i Odense 2019. Foto: Jens Peter Engedal
Coronakrisen har presset rigtig mange familier, og derfor er man hos Blå Kors glad for igen i år at kunne arrangere en sommerlejr i Odense for sårbare børn.
Annonce

Odense: - Kan mit barn komme afsted på sommerlejr igen i år?

Det spørgsmål har den sociale hjælpeorganisation Blå Kors modtaget mange gange fra forældre, der siden coronavirussen brød ud, har været bekymrede for, om der i år kunne afholdes sommerlejre for udsatte børn og unge.

Derfor arbejder Blå Kors på højtryk for at få gjort alt klar, så blandt andet lejren i Odense kan afvikles som planlagt:

- Det er en stor glæde, at vi kan gennemføre lejrene. Der er et ekstra stort behov i år, fordi de her familier i udsatte livssituationer i den grad har brug for et pusterum og afbræk i hverdagen, hvor både børn og voksne mærker at have ferie, siger ferielejrchef hos Blå Kors, Karen Klemmed Hviid.

Hun kan fortælle, at Blå Kors og andre organisationer løbende er i dialog med Socialministeriet.

- Vi tilpasser vores aktiviteter efter myndighedernes krav og retningslinjer, så det er en tryg og sikker oplevelse for alle at være af sted, siger hun.

Vi gør alt, hvad vi kan for, at både børn og unge stadig kommer til at mærke nærvær og omsorg, som vi ved, de har brug for

Karen Klemmed Hviid

Annonce

Engagerede frivillige

I år afholder Blå Kors otte sommerlejre for børn og unge fra familier med eksempelvis sociale udfordringer, alkohol- eller stofmisbrug i familien eller familier, som er økonomisk trængte.

En af dem foregår på Rågelund Efterskole ved Odense, hvor der er plads til, at 40 børn i alderen 7-12 år kan komme afsted og få nogle gode sommerminder. Lejren afholdes fra søndag den 5. juli til og med fredag den 10. juli.

Lejren arrangeres af frivillige voksne, der i år har skulle gøre en ekstra indsats for, at det blev muligt at afholde lejren.

- Vi er stolte af at have nogle helt fantastiske frivillige, som brænder for at gøre en indsats for børn og unge. De har været gode til at omstille sig til den nye situation med ændrede retningslinjer for, hvordan vi kan afholde lejrene. De har virkelig hjertet med i alt, hvad de gør. Hvis det ikke havde været for vores erfarne og kompetente frivilligflok, ville vi ikke kunne gennemføre lejrene, siger ferielejrchef Karen Klemmed Hviid.

Annonce

Plads til nærvær og omsorg

Af nye tiltag, som der arbejdes på, er blandt andet at inddele lejrdeltagerne i mindre grupper, daglig rengøring foretaget af et professionelt rengøringsfirma og i at størstedelen af alle aktiviteter foregår udendørs.

- Vi er superheldige, at vi afholder lejrene på efterskoler, hvor der er masser af plads indenfor og gode udendørs omgivelser. Vi gør alt, hvad vi kan for, at både børn og unge stadig kommer til at mærke nærvær og omsorg, som vi ved, de har brug for, fortæller Karen Klemmed Hviid, som hvert år får positive tilbagemeldinger fra forældrene.

- De fortæller om, hvordan deres børn er livet op i løbet af ugen og allerede glæder sig til at komme afsted på lejr næste sommer, lyder det fra ferielejrchefen.

Læs mere om Blå Kors' sommerlejre på lejre.blaakors.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Nøøøj, det’ for børn!

Annonce