Annonce
Ugeavisen Odense

’Gode, gamle fru Olsen’ får det til at svinge på plejecentrene

Claus Balslev fik smilet frem hos damerne på Plejecenter Rytterkasernen, da han sammen med pianist Morten Holmegaard og Rock Nalle gav udendørs, Corona-venlig koncert. Foto: Tine Boe
I disse uger rocker og ruller det på Odenses plejecentre, når Rock Nalle og Claus Balslev og Morten Holmegaard fra bandet ”En lille pose støj” spiller gamle ørehængere for beboerne.
Annonce

Odense: Normalt bliver der ikke holdt udendørs koncerter på plejecentrene i Odense på denne årstid. Men Corona har gjort det nødvendigt at tænke kreativt for at opretholde en afvekslende hverdag for beboerne, og selvom det river og rusker lidt, så er det ikke noget, et par lange underbukser og et ekstra tæppe ikke kan klare.

Derfor har OK Aktiv, som er Odense Kommunes aktivitetsenhed for plejecentre og bosteder, inviteret til en række udendørs, Corona-venlige koncerter med musik, der nok skal få smilet frem hos beboerne - for hvem kan modstå et hit som ’Gode, gamle fru Olsen’ af Rock Nalle eller ’Køb bananer’ af Kim Larsen?

Annonce

Lys i Corona mørket

I alt får 22 plejecentre og bosteder besøg af Rock Nalle, Claus Balslev og Morten Holmegaard i løbet af de næste uger, og det er noget, der glæder Søren Windell, der er rådmand på ældre- og handicapområdet.

- Siden Corona gjorde sit indtog i foråret, har jeg med beundring set, hvordan medarbejderne på ældre- og handicapområdet har tænkt ud af boksen og fået nye aktiviteter til at blomstre lokalt på blandt ande plejecentrene. Jeg synes, det er fantastisk, at beboerne nu igen får nogle dejlige input udefra, og de her koncerter vil helt sikkert for mange vække nogle gode minder, lyder det fra Søren Windell, der ligesom de fleste odenseanere er fan af både Kim Larsen og Rock Nalles gode, gamle hits.

Annonce

Begejstrede musikere

Rock Nalle, Claus Balslev og Morten Holmegaard er også begejstrede for det, de selv kalder ”en lille Corona turné” og har allerede fået nogle gode oplevelser med sig fra de koncerter, de indtil videre har spillet på bl.a. Plejecenter Rytterkasernen og Plejecenter Havebæk.

- Det er første gang, jeg prøver at spille koncerter på den her måde, og det er fandme dejligt at se de ældres øjne live op, når vi begynder at spille, lyder det fra Rock Nalle.

Også Claus Balslev og Morten Holmegaard er glade for muligheden for at komme ud at spille.

- Det er både godt for os selv og for de ældre. De er blevet gamle, og måske driller livet lidt en gang i mellem, men nu hygger vi om dem med noget god musik og prøver at give dem noget kærlighed tilbage, lyder det fra de to musikere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

50 år med blå strømper

Annonce