Annonce
Ugeavisen Odense

Gode tips til håret: Glem saks og trimmer, brug produkter

Rikke Rønved er klar til at åbne Frisørgården på Dahlsvej 40 i Skt. Klemens. Foto: Hasse Frimodt
Få gode tips til dit hår i en corona tid, hvor frisørsalonerne er tvangslukket. Det er frisør Rikke Rønved, indehaver af Frisørgården, som kommer med lidt gode råd til god hårpleje i en svær tid.

Odense: Nu kan du få gode tips og tricks til dit hår i en corona-tid, hvor frisørsalonerne er tvangslukket. Det er frisør Rikke Rønved, som kommer med lidt gode råd til god hårpleje i en svær tid.

Rikke Rønved blev uddannet frisør i 1998. Foto: Hasse Frimodt

- Jeg går som de fleste andre og håber på, vi snart får lov at genåbne. Jeg savner at se mine kunder, hvoraf jeg ved, rigtig mange savner at se mig og få ordnet deres hår, siger Rikke.

Og er der noget man ikke skal gøre mod sit hår ifølge Rikke, så er det at begynde og klippe eller trimme det selv.

- Lad nu være med at ordne håret selv, det kan så nemt gå galt. Jeg har set flere tilfælde, hvor det er endt helt galt med trimmeren. Lad nu håret gro, og så benyt nogen gode produkter i stedet. Det kan gøre en kæmpe forskel på dit hår. Køb nu en ordentlig shampoo, og er du i tvivl, så er jeg sikker på, at de fleste frisører ikke bliver sure over en opringning. Vi laver jo intet alligevel. Jeg vejleder gerne mine kunder gennem telefonen med hensyn til køb af ordenlige produkter, siger Rikke.


Lad håret gro og øv dig i stedet på at blive bedre med f.eks. at benytte hårprodukter, glattejern eller krøllejern

Rikke Rønved, frisør


- Med en ordentlig shampoo får man vasket de gamle hårprodukter ud og kan starte forfra. Drop den billige fra supermarkedet, da den ofte er fyldt med plejestoffer, som tynger håret, og dermed gør det sværere at sætte. Min egen favorit er en shampoo fra Paul Mitchell, som alle her i husstanden benytter, siger Rikke.

Rikke opfordrer til, at man ikke skal holde sig tilbage med at kontakte sin frisør, hvis man benytter den samme altid.

- Jeg bliver da kun glad for et opkald fra mine kunder, hvis de ønsker hjælp og gode råd til deres hår i en tid, hvor jeg ikke kan behandle deres hår. Det gør også behandlingen meget lettere, når vi engang igen må åbne op, siger Rikke.

Og igen lyder det fra frisøren:

- Lad nu vær med at købe en hårfarve og ordne det selv, for det kan blive så svært at rette op på efterfølgende.

- Til dem, der er kede af at det grå hår viser sig, er mit bedste råd: Lev med det eller køb en farve på spray. Med en sprayfarve kan man skjule de grå hår, indtil man igen kan komme til sin frisør.

Ligeledes anbefaler Rikke at man køber en tørshampoo.

- Alle bør have en tørshampoo i skabet derhjemme. Jeg forhandler en fra Paul Mitchel, som efter min mening er den bedste på markedet. Tørshampoo fjerner fedtlaget og giver volume-følelse. Både mænd og damer kan have stor glæde af at benytte en tørshampoo, siger Rikke.

Tørshampoo fra Paul Mitchell, bør være en del af hårplejen fast, siger Rikker Rønved. Foto: Hasse Frimodt

- Men hvorfor egentlig gå i panik over, at håret vokser sig stort. Nyd det, slap af og udnyt det positivt. Måske er det nu du skal skifte frisure, når du igen kan komme til din lokale frisør.

- Vi skal jo intet. Vi har ingen fester at gå til. Vi skal ikke i byen og se godt ud. Så lad håret gro og øv dig i stedet på at blive bedre med f.eks. at benytte hårprodukter, glattejern eller krøllejern. Det er nu vi har tiden. Så øv dig, og bliv god til det, så kan du gøre meget sjovt med dit hår, siger Rikke.

- Men husk nu at benytte en varmebeskyttende spray i dit hår, før du bruger eventuelt krølle- eller glattejern, så du ikke ødelægger dit hår, siger Rikke Rønved.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce