Annonce
Ugeavisen Odense

Golfdrømme: August vil være verdens bedste golfspiller

August Thor Høst her fotograferet sammen med de andre danske EM helte. Christoffer Bring, Søren Broholt Lind, Sebastian Friedrichsen, Frederik Kjettrup og Hamish Brown. Privatfoto
Golfspilleren, August Thor Høst, er for nylig sprunget ud som professionel golfspiller, han vil være blandt de ti bedste golfspillere i verden.

August Thor Høst er 20 år og går med store golf ambitioner. Han var en del af det danske golf landshold, der i sommeren 2021 noget overraskende vandt Golf EM for hold. En flot bedrift at være med til, da det var første gang, at et dansk herrehold vandt Golf EM. Men August vil mere med sin golf, meget mere. Ambitionerne er tårnhøje.

- Jeg satser udelukkende på at blive en god golfspiller. Jeg vil leve af at spille golf. Det er mit liv. Jeg droppede ud af gymnasiet, mit fokus var ikke på studiet men udelukkende på at spille golf. Og at gøre noget halvt, det går bare ikke, så efter en god snak med mine forældre blev vi enige om, at jeg kunne have fuld fokus på at spille golf. Jeg forlod gymnasiet i 2019, og siden er mit golfspil bare blevet bedre og bedre, siger August.

August Thor Høst er 20 år. Han vandt forleden sammen med fem andre danske spillere EM i golf for hold. Foto: Hasse Frimodt

August har spillet som amatør i Odense Eventyr Golf, men ambitionerne rækker til mere end det.

Annonce

- Jeg skal være pro. Hvornår det sker, ved jeg ikke endnu, men jeg arbejder mig henimod, at det snart sker. Jeg har lagt en plan for min udvikling og fremtid indenfor golf, siger August.

Ganske kort efter dette interview, vekslede August sin amatørstatus ud med en professionel en af slagsen. August første turnering som professionel golfspiller, var i Sydbank Esbjerg Challenge.

August målsætning er følgende: Han skal spille på Europa Tour i 2023. I 2025 er målet at spille med på PGA Touren. I 2030 lyder målsætningen på, at August har vundet flere Major turneringer, og han skal være blandt de 10 bedste golfspillere i verden.

- For at nå mine mål bruger jeg omkring 35-40 timer på golf hver eneste uge. Det kræver enormt meget at blive blandt de bedste i verden. I golf er der rigtig mange stærke spillere, og selv en spiller langt nede på verdensranglisten kan indimellem overraske og vinde en turnering. Så man skal være godt forberedt hver eneste gang, man deltager i en turnering, siger August.

August Thor Høst her fotoraferet med den flotte EM pokal. Privatfoto

Interessen for golf fik August, da han blot var 9 år gammel.

- Min far spillede golf, og han tog mig med ud på golfbanen. Jeg blev straks fanget af spillet med den lille runde kugle. Og modsat håndbold og fodbold som er en holdsport, så er golf en sport, som man kun kan bebrejde sig selv for, hvis man spiller dårligt, og det syntes jeg egentlig er ret fedt og udfordrende, siger August.

August spillede i Barløse Golf på Vestfyn, indtil han i 2015 tog turen ind til det mere eliteprægede golfmiljø i Odense Eventyr Golf.

- I Odense Eventyr Golf er niveauet bare højere og trænerne bedre, hvilket har været med til at udvikle mig til den golfspiller, jeg er i dag. Jeg er fantastisk glad for al den støtte, jeg har fået gennem årene som golfspiller i Odense Eventyr Golf, siger August.

Men hvad er det lige August Thor Høst kan gøre lidt bedre end måske så mange andre, og hvorfor tror han på, at han kan blive en af verdens bedste golf spillere?

- Mine styrker på golfbanen er, at jeg slår virkelig langt. I nutidens golf skal man slå langt, det er vejen frem, mener jeg. Jeg driver i gennemsnit 285 meter, og så putter jeg rigtig godt. Mine svagheder kender jeg også. Jeg kan i perioder med dårligt spil være min egen værste modstander. Jeg bliver sur, og så handler det om at kunne håndtere den surhed, så det ikke går ud over spillet på banen. Mit temperament er voldsomt, jeg vil vinde og hader at tabe, siger August.

August Thor Høst udlever lige nu sin drøm. Han har stor støtte hjemmefra sin familie, som hjælper med alt det praktiske.

Medlemmer af Odense Eventyr Golf var mødt frem for at hylde klubbens EM helt, August Thor Høst. Foto: Hasse Frimodt

- Mine forældre er en del af min business. De skal også hjælpe mig med at finde sponsorer, nu hvor jeg er sprunget ud som professionel golfspiller, siger August.

August Thor Høst har endnu ikke vundet nogen PGA eller Europa tour turneringer. Indtil nu er det blevet til en sejr med det danske golf landshold ved EM for herre i 2021 samt en vundet juniorturnering i Belgien tilbage i 2018.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Boxen Finals: Padel i dansk topklasse i Odense

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Sydbank Pokalen: Pokaldrama og masser af sjov

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Ny kaffebar på havnen: - Vi vil gerne være det sted i Odense, hvor man får den bedste kop kaffe

Ugeavisen Odense

Et pletskud i Odense: Fugleøen i det kunstige naturparadis

Ugeavisen Odense

Odenses internationale plademesse: Nu sker dét, som mange vinylentusiaster har ventet på længe....

Ugeavisen Odense

400.000 lys, 25 juleboder og en julekalender: Odense Zoo gør klar til historiens største event

Ugeavisen Odense

Kalder alle danseglade kommende skolebørn

Ugeavisen Odense

GF-Fyns Ildsjælepris: Lokale ildsjæle fik overrakt 20.000 kr.

Ugeavisen Odense

Forbudt for kvinder: Ny mandeklub åbner i Odense

Ugeavisen Odense

Carlsberg Corner: Vind en fed ishockey oplevelse for fire i Carlsberg Skybox

Ugeavisen Odense

Restaurantkæde giver gratis mad til alle og støtter Knæk Cancer: - Vi vil fejre, at vi kan samles igen

Ugeavisen Odense

Efter 13 måneders benspænd: Jannies Dancebar er klar til åbningsfest

Ugeavisen Odense

Efter en tur på bunden: Gammel lodsbåd er blevet Caspers redningsplanke

Ugeavisen Odense

Rigmænd viser superbiler frem i Odense: Kom tæt på McLaren, Lamborghini, Ferrari, Porsche, Rolls Royce, Aston Martin og mange flere

Ugeavisen Odense

Odins Brygge er mega-populært: Stort set alle lejligheder er udlejet i nyt havnebyggeri

Ugeavisen Odense

Vanvidsbilist forsøgte at dukke sig for fartmåler: Han var dog ret let at finde alligevel

Ugeavisen Odense

Politihund fandt iskold tyv på badeværelse i Odense

Ugeavisen Odense

Udfordring: Tag vennerne med og drik en Nicos 10er

Ugeavisen Odense

Kommer til Odense: Ostecyklen er på danmarksturné

Ugeavisen Odense

Støjgruppe indtager Christiansborg: - Vores liv bliver simpelthen dårligere - det skal fikses

Ugeavisen Odense

Donation: Virksomheden Zerv donerer Speedminton udstyr til Mandecentret

Ugeavisen Odense

Motionisterne strømmer til: 4.000 løbere forventes til HCA Marathon

Ugeavisen Odense

Butiksejer åbner op om mareridtsepisode: - Det er ikke hver dag, en bil smadrer ind i forretningen

Annonce