Annonce
Ugeavisen Odense

Grinet er tilbage: Komikere genåbner med dobbelt kapacitet

Palle Birch er tovholder på "Stand Up i Odense" og arbejder på at hjælpe nye odenseanske talenter videre. Privatfoto
Når kulturen genåbner 6. maj, vil 'Stand Up i Odense' udvides fra én ugentlig open mic-aften til to af slagsen

Vestergade: Man skal ind gennem en passage for at finde frem til adressen Vestergade 95b, der rummer en scene, der har fået det logiske navn, Teater95b.

Her er der indtil corona-nedlukningen i december sidste år blevet uddelt mange grin hver tirsdag, når 'Stand Up i Odense' har entret de skrå gulvbrædder, og efter flere måneders ventetid er der igen mulighed for at få trænet sine lattermuskler.

- Men vi åbner faktisk ikke bare op, vi udvider også til at have open mic’s både hver tirsdag og torsdag, siger tovholder, Palle Birch og fortsætter.

Annonce

- Derudover begynder vi at tage en billetpris på 20 kroner, hvor pengene så kommer til at gå til at udvikle endnu mere på de lokale komikere, og samtidigt vil vi med jævne mellemrum hive større comedy-navne til byen for at teste nyt materiale, siger han og nævner navne som Jacob Taarnhøj, Mahamad Habane og Heino Hansen, der sidste år besøgte open mic på Teater95b.


Vi er så heldige, at der er rigtig mange, der brænder for at komme på scenen igen, og jeg kan godt afsløre, at der kommer nogle gode stand up’er de første aftener

Palle Birch


Men først og fremmest er ”den åbne mikrofon” beregnet til de lokale talenter.

- Det er en blandet pose bolsjer primært med stand up, men man vil også kunne støde på freestyle-rappere, tryllekunst og impro comedy. Der kommer en del fra studiemiljøet, som gerne vil prøve deres stof af. En gang imellem er det debuttanter, der kaster sig ud i det, men for det meste er det igangværende komikere fra Odense, der bruger det som et fast værksted og en fast legeplads til at prøve deres ting af, siger Palle Birch, der selv har flere års erfaring fra comedy-scenen, og som også vil kunne opleves på scenen.

Spændende navne

Open mic-aftenerne på Teater95b starter kl. 19 og har plads til 73 gæster.

- Tidligere startede vi kl. 20, men som situationen er lige nu, skal folk have serveret den sidste omgang kl. 22 og være ude kl. 23, siger tovholderen, der lokker med nogle kendte comedy-navne til genåbningen.

- Vi er så heldige, at der er rigtig mange, der brænder for at komme på scenen igen, og jeg kan godt afsløre, at der kommer nogle gode stand up’er de første aftener, men jeg kan ikke fortælle, hvem de er. Det er en del af konceptet ved open mic, siger Palle Birch, med et lille smil og fortæller, at de odenseanske stand up’ere generelt er godt på vej.

- Vi har vist tidligere, at vi godt kan skabe nogle solide comedy-navne. Både i 2018 og 2019 var vinderen af DM i stand up en stand up’er, der er udsprunget af det odenseanske miljø, lyder det fra Palle Birch.

Open Mic på Teater95b finder sted tirsdag og torsdag fra kl 19 - 21 i Vestergade 95b.

Entré: 20 kroner - betales i døren med kontanter, kort eller Mobilepay. Bordbestilling via teater95b.com

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce