Annonce
Ugeavisen Odense

Guide: Fem hyggelige frokoststeder, du skal kende

Hos den Den Lille Smalle er der farverig, men enkel mad på menuen. PR-foto
Annonce

Odense er efterhånden blevet et slaraffenland af spændende spisesteder. Det gælder ikke kun aftenstederne, men også de små hyggelige frokoststeder, som er med til at give Odense sjæl og personlighed. Vi har fundet fem steder, som vi mener, at du skal kende.

Mr. Torp

Du finder Mr. Torp i Vintapperstræde. PR-foto

Næste gang du befinder dig i den hyggelige Vintapperstræde, skal du overveje at gøre et stop foran nummer 47. Her skal du tage turen et par trappetrin op, og så vil du finde en af Odenses små perler. Bag cafédisken hos Mr. Torp finder du Torp himself.

Michael Torp er uddannet slagter og var i en kort periode i kokkelære på Storebro Kro, inden han sprang fra for at blive leder i delikatessen i Bilka. Senere trak et nyt projekt i ham. Projektet hed Mr. Torp, og det lever i dag i bedste velgående. Hver morgen står Michael Torp i køkkenet for at bage brød og kager, inden caféen åbner. Maden skal nemlig være hjemmelavet. Det er vigtigt, udtalte Michael Torp til Ugeavisen Odense, da han i 2018 åbnede døren for første gang.

På caféens menukort finder man blandt andet smørrebrød og tapas til ganske fair priser.

Adresse: Vintapperstræde 47

Café Unika

Smukke avokado-madder hos Café Unika. PR-foto

Sidste år åbnede tre søstre et lille sted i Albanigade. Stedet hedder Café Unika, og på bare halvandet år har det formået at placere sig godt oppe på listen over populære frokoststeder i byen.

Caféen har især fokus på superfoods, og derfor finder du blandt andet spirulina-bowl, avokadotoast med pocheret æg og forskellige koldpressede jucies på deres menukort.

Udover at maden er lækker, er den også en fryd for øjet, og derfor findes der mange billeder fra Café Unika på sociale medier som Instagram. Og hvis ikke det er maden, der er på billederne, er det caféens stemningsfulde baggård, som er åben hele året.

Café Unika løb i øvrigt med prisen som årets bedste café ved Best of Odense 2020, så det er ikke bare os, der mener, at caféen er et besøg værd. Det er der mange odenseanere, der gør.

Adresse: Albanigade 17

Konrads Food & Coffee

Konrads Food & Coffee passer helt perfekt i Overgade med sin nostalgi og god, solid hjemmelavet mad. PR-foto

I et gammelt og meget stemningsfyldt lokale i Overgade finder man caféen Konrads Food & Coffee. Maden bliver lavet fra bunden, og menukortet er spækket med klassikere som smørrebrød, flæskestegs-sandwich og cæsar-salat.

I køkkenet finder man Camilla Heiberg, som tidligere har ejet Café Olivia i Vintapperstræde. Hun overtog lokalet i Overgade fra Jane Themsen, som drev Café Themsens. Og folk, som kendte Café Themsens, vil hurtigt bemærke ligheden mellem de to steder. Konrads Food & Coffee er nemlig en videreførelse af den tidligere café.

Indretningen hos Konrads Food & Coffee er nostalgisk – ført an af de antikke møbler, puderne og de gamle billeder på væggene. Det hele lægger op til, at du sætter tempoet helt ned i det allerlaveste gear, imens du læner dig tilbage, nyder den hjemmelavede mad og kigger ud på det rolige liv i den historiske Overgade.

Adresse: Overgade 32

Riceteria by Rice

Der er knald på farverne hos Riceteria by Rice. PR-foto

Er man vild med farver, er et besøg hos Riceteria by Rice et must. Caféen, som også fungerer som butik, er fyldt med det farverige service, som Rice er verdenskendt for, og som man også får serveret sin frokost på.

Riceteria by Rice har simple, men lækre frokostretter på menuen – blandt andet salater, de såkaldte rugbrødsbanditter og ikke mindst deres cowgirl-toast.

Adresse: Mageløs 1

Den Lille Smalle

Der er masser af farver på menuen hos Den Lille Smalle. PR-foto

Den Lille Smalle er populær. I hvert fald at dømme ud fra den mennesketrængsel, der under almindelige ikke-corona-omstændigheder indfinder sig ved de udendørs siddepladser og i selve caféen.

Den Lille Smalle åbnede i 2016, og det var muligvis et af de første steder i byen, som gjorde morgenmad og frokost til lette retter, der hverken behøver at involvere store mængder af scrambled eggs, bacon eller store kyllingeburgere med ovnkartofler. Her kan man derimod sætte tænderne i tun-madder, brød med skinke og ost og forskellige slags grød.
Indretningen hos Den Lille Smalle er også værd at bemærke. Den er lige som menukortet – minimalistisk, hyggelig og uformel.

Adresse: Vestergade 5

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Skal gaderæs legaliseres?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Hadet har det alt for let

Annonce