Annonce
Ugeavisen Odense

Guide: Fem vinter-aktiviteter i Odense

Creative Space i Odense. Foto: Christina Jacobsen

Uanset om du skal på date eller blot mangler inspiration til oplevelser med familie og venner, får du her fem bud på vinter-aktiviteter i Odense.

Den hyggelige: Papas Papbar

Hos Papas Papbar er der lagt op til efterårshygge, og timerne kan hurtigt gå, når brætspil og terninger kommer på bordet. Arkivfoto: Lasse Hansen

I 2016 åbnede Odenses første brætspilscafé, Papas Papbar. Her bliver brætspil kombineret med caféhygge – og med plads til alle aldersgrupper.

Indretningen minder om en gammel stue med mørke træmøbler, stoflamper over spisebordene og gamle malerier på væggene. Ved nogle borde finder man dyb koncentration og ved andre en lidt mere afslappet stemning. Papas Papbar er nemlig for alle. Uanset om man er til de meget udfordrende brætspil eller blot en gang Ludo.

De klassiske spil er gratis at låne, og for at få adgang til spilbiblioteket med mere end 750 forskellige titler, må du smide 25 kroner.

Et lille tip: Reserver bord. Papas Papbar er velbesøgt.

Sted: Papas Papbar, Sankt Knuds Kirkestræde 2

Den kreative: Creative Space

Der er mulighed for at vælge alt fra store kopper, tallerkner til vaser og kander. Kun fantasien sætter grænser. Foto: Christina Jacobsen

Med temperaturer, der kan få mange til at søge indenfor, er Creative Space et oplagt bud på et par kreative indendørs timer.

Creative Space åbnede sidste år i Odense, og de har skabt et lyst og kreativt rum i et fint, gammelt lokale i Brandts Klædefabrik.

Konceptet er, at man vælger et stykke keramik, som man dekorerer, inden det bliver brændt, og man en uge senere kan afhente det i caféen.

Der er plads til alle – uanset éns kreative formåen. Og personalet er hjælpsomt, og hvis du vil udfordres, giver de gerne fif og inspiration til forskellige teknikker.

Den eneste ulempe er, at du kun har to timer til at færdiggøre dit keramik og for typer, som undertegnede, der ikke mestrer kunsten at multitaske, kan det være en udfordring både at snakke, male og drikke kaffe på tid. Men set bort fra det, er der lagt op til en kreativ stund, imens vintervejret rusker.

Sted: Creative Space, Amfipladsen 3

Den kolde: Odense Havnebad

Der er rig mulighed for kombinere det kolde gys med socialt samvær. Er man rigtig overskudsagtig har man termokande med kaffe med, som kan nydes på kanten af Odense Havn. Arkivfoto: Christina Jacobsen

Hvor du hos Mornsol skal holde dig oven vande, handler det i Odense Havnebad om at komme under. Og det kan være en udfordring for mange. Men lykkes det at komme under, er der en god sandsynlighed for, at du fremover kommer til at skrive vinterbadning i kalenderen. Det er nemlig med en advarsel, vi anbefaler vinterbadning. Det er vanedannende. Selvom du måske lige nu sidder og er i tvivl.

Men vinterbadning er hyggeligst, hvis man er mere end én, så man kan heppe på hinanden, når kroppen skal dyppes. Og så er det ikke mindst hyggeligt at få sig en sludder i saunaen, imens man varmes igennem og gør klar til næste dyp.

I Odense er vi heldige, for vi har nemlig et havnebad, og det er endda helt gratis. Og så er det ikke mindst et langt sundere og mere sikkert valg en selve havnen, som ikke er egnet til badning.

Sted: Odense Havnebad, Gamle Havnekaj 3

Den aktive: Mornsol

SUP er ikke kun en sommeraktivitet. Foto: Mornsol

Selvom det er koldt, er der ingen undskyldning for ikke at trække i våddragten og spring på et SUP-board. Du har måske prøvet kræfter med de store boards, den gang der var varme i solens stråler, og havtemperaturen ikke satte øjeblikkeligt gang i blodomløbet. Men vinter-SUP er en undervurderet aktivitet, som er mindst lige så underholdende som om sommeren. Og så går der ekstra sport i at holde balancen på boardet, så man undgår en tur i vandet.

Når kinderne er tilpas røde og armene ømme, er der mulighed for at sidde i vinduet hos Mornsol med en kop kaffe, imens man nyder udsigten udover Odense Kanal.

Sted: Mornsol, Kanalvej 154

Den actionfyldte: Locked Escape Room

Hvis du let bliver skræmt, skal du måske springe denne aktivitet over. Der er i hvert fald garanti for uhygge af den helt ubehagelige slags. Arkivfoto: Kristian Isaksen

Denne er ikke egnet for børn, sarte sjæle – eller mennesker med hjerteproblemer.

Sidste år besøgte redaktionen Locked Escape Room, som tæller fire forskellige escape rooms. Alle fire med uhyggelige temaer, der hos mange vil sende pulsen på overarbejde. Denne actionfyldte aktivitet er især oplagt til en date, for der er letkøbte point at score, hvis du kan holde hovedet koldt og overblikket skarpt. Og så er der ikke mindst god mulighed for at stå lidt ekstra tæt, når lyset bliver dæmpet, og morderen eller de virus-ramte lurer bag næste hjørne.

Held og lykke.

Sted: Locked Escape Room, Kongensgade 66, 1. sal

Annonce
Ugeavisen Odense

Podcast: Idyllisk café genåbner, kendt bager-kæde udvider, lyslevende klædefabrik og to unikke butikker, du bør kende

Annonce
Ugeavisen Odense

Podcast: Idyllisk café genåbner, kendt bager-kæde udvider, lyslevende klædefabrik og to unikke butikker, du bør kende

Annonce
Skibhus Avisen

Skiftede den hvide kittel ud med det hvide lærred: Den 26-årige sygeplejerske Mathilde springer ud som kunstner efter at have malet med psykiatriske patienter

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordvest

Kendt journalistbiblioteket

Dalum Hjallese Avis

Håndboldklub vil fastholde deres ungdomsspillere: - Vi skal da ikke bare sætte os tilbage og sige: 'Det går nok'

Ugeavisen Odense

Vindersild fra Odense klar til at indtage Danmark

Ugeavisen Odense

Miraklet i zoo: I årevis troede dyrepasserne, det var en han - pludselig fik 'han' en unge

Ugeavisen Odense

Amalie har bevist sin x-faktor-status: En ny stjerne er født i Odense

Ugeavisen Odense

Odense er et bekymrende sted: Reagerer du, hvis der bliver råbt 'bøssekarl' efter folk?

Ugeavisen Odense

Fra læreplads til chefstol: Lærling bliver medejer af elfirma

Ugeavisen Odense

14-årige Mikkel sprang ud som Amalie: Nu er hun landskendt på tv - Det var overvældende og kom som et chok

Annonce