Annonce
Ugeavisen Odense

Gymnasieelever udfordrer politikere

Benedicte Olsen går i 3.g på Tornbjerg Gymnasium. Privatfoto

Peter Rahbæk Juel (S), Susanne Crawley Larsen (RV) og Søren Windell (KF) er blandt paneldeltagerne, når Odenses stx- og hf-gymnasier inviterer til offentligt debatmøde på rådhuset tirsdag d. 15. januar fra kl. 16.30.

Annonce

"Odense Byråd et år efter kommunalvalget".

Det er overskriften, når et panel af politikere med borgmester og rådmænd i spidsen skal samles i Rådhushallen til en debat om ghettoplaner, velfærdsprocenten og andre centrale politikområder for Odense Kommune.

Journalist og politisk kommentator på TV 2/Fyn, Jesper Buch, er hentet ind til at lede begivenhederne, men det er ikke ham eller hans kollegaer, som i udgangspunktet sætter dagsordenen for debatten.

Det gør derimod samfundsfagselever fra byens fire almene gymnasier, Mulernes Legatskole, Odense Katedralskole, Sct. Knuds Gymnasium og Tornbjerg Gymnasium.

Elever slår tonen an

Her bruger man i disse dage undervisningen til at dykke ned i bestemte kommunalpolitiske emner og forberede spørgsmål til panelet. Eleverne får også mulighed for at stille opfølgende spørgsmål efter hver af de fire debatrunder.

"På Odenses fire almene gymnasier bruger vi ikke pengene på tomme reklamefilm og store annoncer, men samarbejder om at give vores elever mulighed for at dyrke deres interesser og talent indenfor alle fagområder".

"Vi glæder os over, at vi igen kan bruge rådhuset som ramme til denne gang at lave et samfundsfagligt arrangement, som ikke kun involverer vores elever, men også vedrører borgere og andre aktører i Odense", siger Torben Jakobsen, som er rektor på Mulernes Legatskole og formand for gymnasiesamarbejdet Odense stx og hf.

Benedicte søger svar

Benedicte Olsen fra Tornbjerg Gymnasium er en af de samfundsfagselever, som er med til at bestemme, hvilke politiske temaer der skal diskuteres. Hun hylder formatet og arrangementet som helhed:

"Jeg synes, det er et fantastisk initiativ og en unik mulighed for at komme i direkte dialog med nogle af dem, som tegner retningen for vores by".

Benedicte går i 3.g og skal i nær fremtid skifte stx ud med en videregående uddannelse. Om det fortsat bliver med adresse i Odense, kommer blandt andet til at afhænge af den grønne politik, som bliver ført af de kommunale beslutningstagere.

"Jeg har ikke lyst til at blive boende i en by, som ikke sætter bæredygtighed og klimaet højt på dagsordenen. Tænker man f.eks. bæredygtighed ind i nedrivningen og genopførslen af store dele af Vollsmose? Den slags ser jeg særligt frem til at blive klogere på til debatten", siger den odenseanske stx-elev.

Landets otte største partier stiller alle med en repræsentant til begivenheden, som er gratis og åben for alle. Der er indgang fra kl. 16.00.

Disse politikere deltager i debatten

Borgmester Peter Rahbek Juel (S)Rådmand Susanne Crawley Larsen (RV)

Rådmand Søren Windell (KF)

Rådmand Brian Dybro (SF)

Byrådsmedlem Christoffer Lilleholt (V)

Regionsrådsmedlem Carsten Sørensen (DF)

Reza Javid (EL)

Abdirashid Abdi (ALT)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce