Annonce
Ugeavisen Odense

Hård tid: Har mistet 3,5 million i omsætning

Lars Knudsen, indehaver af Restaurant Skovbakken. Pressefoto
Restaurant Skovbakken lever af selskaber. Men 2020, har været et hårdt år for Birgit og Lars Knudsen, indehavere af Restaurant Skovbakken i Odense.
Annonce

Det er en hård tid at drive selskabs restaurant. Det kan Birgit og Lars Knudsen, indehavere af Restaurant Skovbakken, Sdr. Boulevard 314, skrive under på.

- Når vi skal afslutte årsregnskabet er mit gæt lige nu, at vi har mistet i omegnen af 3 til 3,5 millioner kroner i omsætning i 2020 på grund af mistede indtægter som følge af de mange corona restriktioner, der rammer restaurationsbranchen, siger Birgit Knudsen.


Lige nu er der stort set ingen bestillinger frem i tiden. Det er trist.

Lars Knudsen, restauratør


Birgit og Lars er glade for, at de har drevet Restaurant Skovbakken i snart 25 år.

- Næste år i oktober kan vi fejre 25 års jubilæum. Var vi unge og nystartede i denne branche, så havde vi ikke overlevet. Det gør vi nu, fordi vi heldigvis har styr på vores økonomi. Men selvfølgelig er det hårde tider også for os, og vi håber så absolut ikke, at 2021 bliver et lige så skidt år økonomisk, siger Lars Knudsen.

Restaurant Skovbakken er beliggende på Sdr. Boulevard 314. Pressefoto

Birgit og Lars er heldigvis kreative mennesker. De har prøvet at omstille sig fra at leve af at være selskabs restaurant til at skabe en omsætning hver eneste dag.

- Det nytter jo ikke noget, at sidder med hænderne i skødet og drømme om bedre tider, men det er hårdt. Det hårdeste har været, at vi har måtte sige farvel til tre dygtige medarbejdere, fordi der ganske enkelt ikke var brug for deres arbejdskraft længere. Det har jeg virkelig haft det dårligt med, siger Birgit.

Men hvad har Restaurant Skovbakken gjort for at overlever i en tid, hvor der lige nu kun må sidde 10 mennesker i et selskab, hvor de normalt har selskaber med 50-80 mennesker.

- Vi er begyndt at tilbyde a la carte frokost i hverdagene i tidsrummet kl. 11.30-16. Vi vil gerne opfordre eventuelle gæster til at booke bord forinden ankomst, siger Birgit.

Et andet nyt tiltag Birgit og Lars forsøger sig med er a la carte menuer torsdag, fredag og lørdag fra kl. 17.30 til 22.

Restaurant Skovbakken tilbyder disse tre aftener en juleanretning, der serveres ved bordene eller bestil restaurantens Julemenu med tilhørende vin menu, samt kaffe og te. Og i disse corona tider, hvor Lars og Birgit har fået aflysninger på en masse firmajulefrokoster, har de også været kreative i deres tankegang.

- Vi tilbyder en julefrokost anretning, som vi kalder for en Skurvognsplatte. Den kan bestilles og afhentes i restauranten. Med sådan en platte kan man sidde og få en lille smag af julefrokost sammen med sine kollegaer, siger Birgit.

Som restriktionerne er lige nu er det nærmest umuligt for Lars og Birgit at leve af at bespise selskaber, men de håber, at tingene bliver bedre og drømmer om at få lov til at holde selskaber for 25-30 personer, da det vil gøre det lidt nemmere at få fyldt kalenderen ud.

- Lige nu er der stort set ingen bestillinger frem i tiden. Det er trist. Vi har store lokaler, hvor vi kan sørge godt for sikkerheden af vores gæster, så vi krydser fingre for, at vi snart må afholde større selskaber inden længe, siger Lars Knudsen.

Lars er i øvrigt uddannet chocolatier. Han benytter derfor også en del af tiden i køkkenet med at stå og lave lækre chokolader.

Hjemmelavede chokolader og bolscher. Foto: Hasse Frimodt

- Vi skal jo se muligheder i alt. Så jeg har lavet en masse lækre dessertchokolader, ligesom jeg har lavet et meget lækkert chokolade juletræ, som kunne være en god mandelgave idé. Og så fremstiller jeg også bolscher. Alt sammen noget, vi sælger her i restauranten, siger Lars Knudsen.

Endnu en ny ting der kan opleves hos Restaurant Skovbakken er salg af glas og udstyr af mærket Schott Zwiesel.

- Jo, jo, der sker ting og sager i den gamle restaurant. Vi gør, hvad vi kan, for at have en daglig omsætning, men tiderne er hårde for alle i denne branche, så vi krydser som alle andre fingre for en bedre fremtid og ser frem til, at vi kan fejre 25 års jubilæum i 2021, siger Birgit.

Et jubilæum Birgit og Lars forventer de allerede fra årsskiftet vil fejre med nogle lækre jubilæumstilbud i de normalt stille januar og februar måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

50 år med blå strømper

Annonce