Annonce
Ugeavisen Odense

Hårtivoli: Frisørsalon udvider med sanserum

Malene Frederiksen har indrettet sit No Regular Lab som et oplevelseslokale, der skal informere om salonens økologiske og bæredygtige produkter. Foto: Kurt Rasmussen
No Regular Salon er, som navnet antyder, ikke en helt almindelig frisørsalon, og nu har indehaveren, Malene Frederiksen, tilføjet et lokale beregnet til ekstra sanseoplevelser
Annonce

Albanigade: En skrigende gul butiksfacade indikerer, at her foregår der noget meget specielt, og det er lige, hvad der gør. Selv kalder Malene Frederiksen sin frisørsalon i Albanigade for et hårtivoli, og selvom hun er klædt i noget, der ligner et klovnekostume, er hun bestemt ikke en klovn.

- Hele salonen er bygget op omkring økologi og bæredygtighed. Det handler om oplevelsen, og det her er et bæredygtigt hårtivoli. Det giver en rød tråd til vores produkter og til de farver, vi har på hylderne, og det er vores kunder glade for, for det giver jo mening, siger hun og understreger at ”vi” skal forstås i overført betydning.

- Jeg siger ”vi”, fordi det er en mangfoldig salon. Det er ikke mig og dem, det er jo vi og os. Et fællesskab, en helhed, hvor det bæredygtige har sin plads. Det er det samme, jeg gør med frisurerne. Jeg vil gerne se en helhed i det, lyder det filosofisk fra indehaveren.


Jeg kan sagtens fortælle en masse om de her bæredygtige produkter, men her kan kunderne selv gå på opdagelse og lære, hvordan produkterne bliver til, og det er jo fedt

Malene Frederiksen


Annonce

Det hemmelige rum

Hun har for nylig åbnet dørene til et ”hemmeligt rum”.

- Det har været under opsejling længe. Kunderne vidste ikke, hvad det var, for jeg har hele tiden holdt det hemmeligt. Det var meningen, det skulle åbne 1. april, men det blev så til en aprilsnar på grund af corona. Mine kunder blev lidt skuffede, men da jeg åbnede 30. juni, var deres reaktion ovenud positiv, siger hun og viser rundt i et farverigt belyst lokale, som hun har givet navnet, No Regular Lab.

Rummet er indrettet med råvarer og hårprodukter og minder om et laboratorium, og det er ifølge Malene Frederiksen også meningen.

- Jeg har udstillet nogle af de ingredienser og naturprodukter, som min leverandør, Oway, bygger deres produktserie på, siger hun og nævner honning, hasselnød, rosmarin, lavendel, timian, basilikum og andre krydderurter, som alle indgår i hårprodukterne.

- Firmaet tænker meget økologisk og bæredygtigt og har også sponsoreret mit lokale, siger hun og forklarer, at hun selv har produceret plancherne og den videofilm, der er med til at oplyse om produkterne.

- Kunderne siger, at det er megasejt og lige i tiden med alt det bæredygtige, og jeg synes, det giver en god mening med rummet, for jeg kan sagtens fortælle en masse om de her bæredygtige produkter, men her kan kunderne selv gå på opdagelse og lære, hvordan produkterne bliver til, og det er jo fedt, siger hun og slår igen over i det holistiske.

- Så vi er glade for at have et rum, hvor kunderne kan se og føle, hvad det er, de økologiske og bæredygtige produkter består af, lyder det fra Malene Frederiksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Ensretning på Nyborgvej

Annonce