Annonce
Ugeavisen Odense

Højby afværgede blodbadet: Rivaliserende landsbyer udkæmpede atter en episk hockey-duel

Hver en bold blev kæmpet om, som var det et nyt like på Instagram. Foto: Kristian Isaksen
For 17. gang mødtes Højby Friskole og Nr. Lyndelse Friskole i en hockey-duel af episke dimensioner. 24 timers stort set uafbrudt spil skulle på ny afgøre, hvem æren og trofæet skulle tilfalde.
Annonce

Højby: - Det gode ved alle de gange, vi har fået bank, er, at vi kan gå ind til turneringen uden forventninger. Der ikke pres på os, sagde én af Højby Friskoles debutanter, inden hockeyduellen imod Nr. Lyndelse Friskole blev fløjtet i gang.

I 24 timer - fra klokken 9 til klokken 9 - udkæmpedes maraton-slaget om pokalen, som skolerne siden 2004 årligt har bejlet efter at få fingrene i. Som man nok kan fornemme på spilleren fra Højby, er det oftest gået landsbyrivalens vej.

På trods af statussen som solid underdog, havde de hvidblusede højbyere dog ikke stukket halen imellem benene inden kampstart.

- Jeg mener at have hørt, at vi har tabt otte gange i træk. Det er lidt sløjt, men det er jo ikke sådan, at vi aldrig nogensinde har vundet. Så vi går ind til turneringen med en tro på, at vi kan vinde og en viden om, at det er ok, hvis vi taber. Vi kan i det mindste ikke gøre det værre end dem, der har været med før os og det er egentlig rart. Presset hviler på Nr. Lyndelse.

Jeg mener at have hørt, at vi har tabt otte gange i træk. Det er lidt sløjt, men det er jo ikke sådan, at vi aldrig nogensinde har vundet. Så vi går ind til turneringen med en tro på, at vi kan vinde og en viden om, at det er ok, hvis vi taber. Vi kan i det mindste ikke gøre det værre end dem, der har været med før os og det er egentlig rart. Presset hviler på Nr. Lyndelse.

Debutant fra Højby Friskole

Annonce

Ret vildt

Klasserne fra 7. til 9. bliver hver gang blandet i tre typer hold - piger, drenge og mix - som så møder hinanden i hver deres kategori. Hver kamp varer et kvarter.

Én sejr er en sejr. Det er ligegyldigt, om man vinder med ét eller ti mål. Hver gang en kamp er overstået, tildeles det vindende hold et point.

I tidligere turneringer har dysten enkelte gange været matematisk afgjort allerede lidt efter midnat - altså med ret mange kampe igen - til Nr. Lyndelses fordel, hvilket har fortalt en ganske sigende historie om styrkeforholdet de to skoler imellem.

Derfor var det en højby-lærer med forbløffelsen lysende ud af blikket, der klokken 17. 15 kunne berette, at Nr. Lyndelse kun førte med to efter lidt mere end 30 kampe.

- Det er faktisk ret vildt det her, som han sagde.

Med omkring 60 kampe igen, kunne det dog stadig blive den massakre, alle elverne på forhånd havde frygtet.

Annonce

Bølgende forestilling

Ved midnat lod det til, at stavene for alvor var blevet slebet hos dette års værter. En stribe af sejre havde sørget for et hul på otte ned til modstanderen, der efterhånden kunne fornemme lugten af den røde væske, deres forgængere i fordums turneringer var blevet indsmurt i.

Højbyerne nåede dog kun at soppe i det potentielle blodbad, inden de med brav fight kæmpede sig op på fastlandet igen og nåede et punkt, hvor stillingen igen var helt lige omkring klokken 3.

Med fem-seks timer tilbage og det antal kampe, som nu kunne befinde sig i det tidsrum, var intet givet for nogle af holdene. Og med Højbys forbilledlige moral in mente, så lurede overraskelsen rent faktisk lige om hjørnet.

Men ak og ve. David tabte imod Goliat.

Nogen mente, det var med to og andre mente, det var med syv. De var trætte efter udholdenhedsprøven.

Under alle omstændigheder havde Højby Friskole kæmpemæssig ære af duellen.

Bedre held næste år, hvor sølvvinderne kan se frem til hjemmebanefordelen.

Ingen kunne betvivle de to skolers iver efter at sejre. Energien fra dette forsøg på mål fra højby-spilleren stråler ud af billedet. Anstrengelsen lie her rakte dog ikke til et mål. Foto: Kristian Isaksen
Der kunne være stor forskel i fysikken på 7. og 9. klasse, men en listig stav med tilstrækkelig præcision gør størrelsesfoholdet ligegyldigt. Foto: Kristian Isaksen
Det kan godt være, at turneringen mestendels skal være en god oplevelse for fællesskabets skyld, men det forhindrede ikke kombattanterne i at gå til makronerne. Foto: Kristian Isaksen
Den lille bold kunne have en tendens til at leve sit eget liv, så man ikke helt vidste, hvor den var blevet af. Foto: Kristian Isaksen
En stor tavle forvissede hele tiden spillere og tilskuere om stillingen. Fra dommerbordet lød der i øvrigt mere end servicemeddelelser. Herfra blev der givet præmier for at highfive modstandere og kramme dommeren. Foto: Kristian Isaksen
Forskellige trøjer blev givet som symbol på turneringens enkelte højdepunkter. Årets jubel, scoring, 7-sover (man kunne risikere at falde i søvn), fighter og meget andet blev dekoreret med en t-shirt. Foto: Kristian Isaksen
Alle trøjer var selvfølgelig nye - og dermed var der frit slag for navne på ryggen. Nogle valgte deres eget andre et kælenavn. Derfor var både Lulu og Morfar iblandt spillerne. Foto: Kristian Isaksen
Kamp om at holde bolden fri af netmaskerne. Foto: Kristian Isaksen
Åbent skud på mål - som dog blev reddet på stregen. Foto: Kristian Isaksen
Angreb fra alle sider. Den lille bane indgød ikke til megen ro for boldholder eller forsvarere. Foto: Kristian Isaksen
Kapowww. Foto: Kristian Isaksen
Hockeydyst imellem Nr. Lyndelse Friskole og Højby Friskole. Foto: Kristian Isaksen
Hockeydyst imellem Nr. Lyndelse Friskole og Højby Friskole. Foto: Kristian Isaksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce