Annonce
Ugeavisen Odense

Halifax: Succesen ligger i detaljen

De store lyse vinduer ud mod Jernbanegade byder dig velkommen. Herfra er det blot at finde en krog det nyistandsatte lokale. Foto: Klaus Knakkergaard
Halifax er kommet godt fra land i Odense - den første af kædens restauranter, der ligger uden for Sjælland. Det har betydet langt mere forberedelse, og et skærpet blik for detaljen, der er nøglen til succes. Vi har mødt ejer og stifter Ulrich Bøving Dehler.
Annonce

Halifax er et sted, du går på opdagelse. I menukortet, det er indlysende, men også i selve restauranten.

Det store lokale, hvor senest Franck A huserede, er i sagens natur præcis lige så stort som tidligere, men indretningen har gjort noget ved den måde, rummet opfattes.

- Det er helt bevidst. Vi har ville skabe de her små rum og kroge, hvor gæsterne kan trække sig lidt væk, selv om de sidder i et stort lokale, siger Ulrich Bøving Dehler.

Han sidder ved højbord cirka midt i lokalet, men netop på grund af indretningen, føles det ikke åbent. Han er stifter og partner i Halifax. Det er hans hustru Thilde, der også har været med, fra den første restaurant åbnede i 2007, der har stået for indretningen.

Og jo, en fortælling om et spisested skal naturligvis handle om maden, men indretningen er det første, du møder, så den fortjener opmærksomhed.

- Vi er klar over, at der bliver brugt en masse ressourcer i vores branche, så vi forsøger så vidt muligt at mindske vores negative præg på miljøet og tænke bæredygtige beslutninger ind, hvor vi har råd og mulighed for det. Vores akustikplader er lavet af 100 procent nedbrydelige spagnumplader og alle tremmestolene er dansk design og produceret af FSC-certificeret træ fra bæredygtigt skovbrug, forklarer Thilde Bøving Dehler.

Der er med andre ord tænkt over detaljerne. For selv om Halifax er kendt for sine burgere, så er det ikke en decideret burger-bar. Halifax er en restaurant, hvor du gerne skal have lyst til at blive lidt længere.

- Og derfor har vi også ro i maven i forhold til at åbne i Odense, hvor man snakker meget om et burger-boom. Der er mange steder, hvor du kan få en burger, men vi ser os selv som mere end et nyt burger-sted i byen. Vi er en restaurant, så det er lige så meget sushi-restauranterne og alle andre restauranter, vi skal måle os med i forhold til at få succes, siger Ulrich Bøving Dehler.

Halifax

Jernbanegade 4

Mandag-torsdag: 11-22

Fredag-lørdag: 10-01

Søndag 10-21

Annonce

At øve sig

Og succesen ligger i detaljen. Halifax i Odense er den første restaurant, der åbner uden for Sjælland, hvor stifterne Ulrich Bøving Dehler og Peter Ahn bor. Og det har spillet en stor rolle i forberedelserne af åbningen.

- Når vi har åbnet på Sjælland, har vi ofte kunne trække på personale fra de eksisterende restauranter, når vi skulle åbne. Det har vi ikke kunnet her, så vi har været nødt til at øve os – virkelig øve os, fortæller Ulrich Bøving Dehler og fortsætter:

Helt konkret har vi haft workshop-aftener, hvor vi har serveret laminerede billeder af burgere for hinanden. Vi har praktisk talt leget restaurant med hinanden, midt i byggerodet, for at være sikker på, at alt spillede til åbningen. Det har været sjovt, og det har været med til at ryste personalet sammen, men det har også været med til klæde os på til, når det virkelig gælder.

Og sådan er det hos Halifax. Intet er overladt til tilfældighederne. Slet ikke maden.

Alle dips, veganske bøffer, burgerboller, rösti, agurkesalat, chilistegte champignoner, guacamole og alle de andre ingredienser, du finder på kortet, bliver blandet, bagt og rørt af friske råvarer i Halifax' centralkøkken i Hvidovre, hvorfra de leveres til de 12 restauranter - retterne bliver så sat sammen lokalt.

Vi vil gerne have, at du aldrig er i tvivl om, hvordan en Halifax-burger smager. Vi fandt ud at, da vi åbnede flere restauranter, at selv om opskrifterne er skrevet ned, så kan det lynhurtigt ændre en ret, hvis kokken lige har lyst til at drysse lidt ekstra krydderi i maden. Og så kan tingene hurtigt skride. Vi laver alt fra bunden, og vi bruger hverken konserveringsmidler eller kunstige smags- og farvestoffer. Vi laver alt centralt for at være sikker på, at maden smager ens på alle restauranter, siger Ulrich Bøving Dehler.

Annonce

Muligheder

Og dykker du ned i menukortet, står det klart for de fleste, at burgere er det centrale element. En bolle, en bøf og tilbehør. Næsten.

Slående er det, at man på Halifax nærmest kan skræddersy sammensætningen af sin burger. Er du vegetar har du fire forskellige bøffer at vælge imellem, bollen kan du udskifte med salat, og tilbehøret kan du få vegansk, glutenfrit – ja næsten kun fantasien sætter grænser.

- Der sker en stor udvikling på det område, og gæsterne sætter flere og flere krav til maden. Det skal vi forsøge at efterleve, hvis vi vil være en succes. Derfor er det vigtigt for os, at vi har alternativer til alt, der ligger uden for ”normalen”, siger Ulrich Bøvling Dehler.

Det kunne for eksempel være en ”Burger Bowl”, som Halifax sætter på menuen midt-april. Kort og ret groft fortalt er det en tallerken med burgerens ingredienser – uden brød og med mere fyld.

- Det er en del af hele den her streetfood-tankegang hvor maden er mere ligetil. Og så er det en måde, hvor du selv kan sortere ingredienserne til og fra. Det glæder vi os virkelig til at præsentere, siger Ulrich Bøving Dehler.

Målet har været at skabe små hyggekroge. Foto: Klaus Knakkergaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce