Annonce
Ugeavisen Odense

Han ved mest om Agent 007: Tom er Danmarksmester i James Bond

Tom Due har stillet sit sigtekorn skarpt på at få så mange som mulige oplevelser med af James Bond. Foto: Anja Littau Due
Tom Due har, siden han som tiårig oplevede James Bond første gang, haft en så stor passion for agenten, at han er blevet kåret som Danmarksmester i Agent 007.

Odense: James Bond er på plakaten igen efter en længere coronapause. I sidste uge var der premiere på ”No Time To Die”, og her var den odenseanske Bond-superfan Tom Due selvskreven som premieregæst.

Mit forhold til Bond er det længste, jeg har haft med nogen som helst, og først derefter kommer min kone, Anja. Hun har jo nok egentlig giftet sig med to mænd, både James Bond og så mig

Tom Due

- Jeg så filmen to gange. Til forpremieren kl. 17 og så så jeg den igen syv minutter over midnat, siger han og forklarer sin passion for Bond.

- Det startede i 3. klasse, da jeg sad nede ved min klassekammerat Michael B. Hans farmor havde lavet nogle VHS-bånd med James Bond med tysk tale, og den første, vi så, var ”You Only Live Twice” fra 1967 med Sean Connery, og så var jeg altså solgt, siger Tom Due, der sidenhen har slugt al mulig Bond-stof med en glubende appetit.

Annonce

- Man kan sige, at mit forhold til Bond er det længste, jeg har haft med nogen som helst, og først derefter kommer min kone, Anja. Hun har jo nok egentlig giftet sig med to mænd, både James Bond og så mig, siger Tom Due med et lille grin og fortæller, at selv hans polterabend var arrangeret med Bond-universet som scene.

Bond-ekspert

Han har længe været kendt for sin store Bond-viden, og da P4 i 2010 lancerede en Bond-quiz i deres programserie ved navn ”Danmarksmester”, reagerede hans venner.

Den passionerede Bond-fan har udsmykket sit hjem med flere ikoniske billeder fra Bond-universet. Foto: Anja Littau Due

- Jeg blev opfordret til at ringe derind, og jeg gik gennem flere indledende runder med min Bond-viden til finalen. Spørgsmålene havde udgangspunkt i filmene, og ham, jeg mødte i finalen, vidste også rigtig, rigtig meget, så det blev sådan lidt en show-off kamp mod hinanden, for vi var begge to indstillet på, at nu var der kun at gå efter guldmedaljen, og jeg vandt. Det var så skidefedt, lyder det fra Tom Due, der lever sig naturligt ind i fortællingen.

Og det kommer ikke fra ingen steder. Tom Due er pædagogisk leder og souschef på Balletskolen Odense og fungerer desuden som aktiv skuespiller på forskellige scener, og i den forbindelse har han selv optrådt som Agent 007.

- Det var en hyldest til James Bond, der spillede i salen ved Den Fynske Opera. Med musik, sang, teater, dans og akrobatik tog vi publikum med på en mission, og ja, det lyder som om, at det er tæt på at være blasfemi, men det fungerede virkeligt godt. Alle titelsangene blev brugt til at sætte stemningen og drive historien fremad. Det var sindssygt fedt at trække i smokingen og redde verden flere aftener i træk, siger Tom Due med en vis portion ærefrygt.

Annonce

Connery vs. Craig

Og den er ikke blevet mindre, efter at han har oplevet den seneste film i rækken af James Bond film.

- Som udgangspunkt går jeg altid ud fra, at den nyeste Bondfilm er den bedste, men den her gang går jeg derfra og tænker, nu kan det ikke gøres bedre. Det var 2 timer og 43 minutter, hvor jeg føler, at de får bundet en sløjfe på den historiebue, som man har startet med Daniel Craig, og som han slutter af nu, og så må vi se, hvad der sker.

Tom Due er ikke længere i tvivl om, hvem der har fyldt titlen som Agent 007 bedst ud.

Ifølge Tom Due, som allerede har set den seneste Bond-film to gange, er Daniel Craig den bedste Bond-skuespiller. Foto: Anja Littau Due

- Med fare for blasfemi, så må jeg sige, at Daniel Craig er den bedste, selv om han ikke er den første. Jeg synes jo, det har stået tæt mellem Sean Connery og Daniel Craig, og man kan jo ikke tage fra Sean Connery, at han rammer den lige i røven, første gang han træder ind på det store lærred, lyder det fra Tom Due, der ikke har været udfordret på sin Bond-viden, siden han blev erklæret for Danmarksmester i 2010.

- Jeg har prøvet at holde mig orienteret, men der har, så vidt jeg ved, ikke været afholdt nogen Bond-konkurrence siden. Jeg ville gerne deltage, hvis der blev holdt et nyt Danmarksmesterskab, men på den anden side er jeg tilfreds med, at det ikke er sket, for jeg vil da gerne bibeholde min titel, siger han med et glimt i øjet.

Det er ikke Bond-merchandise, der mangler på Tom Dues hylder. Foto: Anja Littau Due
Annonce

Due - Tom Due

Du kan på nærmeste hold opleve Tom Due på scenen, når han fra 1. – 11. december går på scenen på Teater95b.

Her er han sammen med Sara Gadborg, Kasper Møller og klaverbokser Anders Møller med til at opføre den musikalske farce “Knas i Oasen”.

- Det er godt nok ikke i rollen som Bond, men det er yderst underholdende, og så er der garanti for ømme lattermuskler og skøn sang og musik, lyder det fra Odenses svar på Daniel Craig.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Grimt solcelletag blev forvandlet til en brumbasse-magnet: - Lige pludselig havde vi Gud hjælpe mig lavet et insekthotel på taget

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordvest

Kendt cykelrytter til Tarup

Annonce
Forsiden netop nu
Dalum Hjallese Avis

Forfatter i kørestol: - Det er befriende magtfuldt at skrive

Ugeavisen Odense

Leverer strøm til 70 naboer: Galschiøt bliver C02-neutral med solceller

Ugeavisen Odense

Redaktionen tester: Her får du Odenses bedste surdejsboller

Ugeavisen Odense

Odense får en brunchklub kun for singlekvinder: - Vi mangler nogle at være singler med

Ugeavisen Odense

100 boliger, intime gårdrum og dagligvarebutik: 'Jungle'-grund udset til at blive Odenses nyeste bydel

Ugeavisen Odense

Konkurrence: Vind billetter til Odense Håndbold mod Viborg HK

Ugeavisen Odense

Snart er der fuld hornmusik: Det nye H.C. Andersens Hus åbner helt op

Ugeavisen Odense

1.000 IT-svindlere banker på porten hver dag: - De forsøger at lokke brugernavn og password fra os

Ugeavisen Odense

Langstrakt fjernvarmearbejde: Hovedvej i Odense spærres for gennemkørsel i flere dage

Skibhus Avisen

Stig Tøfting skifter til Marienlyst - men kun på sin gps

Ugeavisen Odense

Donation: Bykirken Odense er klar til julehjælp

Ugeavisen Odense

Ny bar åbner midt i Odense: - Det bliver måske lidt spraglet

Ugeavisen Odense

Post uden for normal tid: Postnord udvider åbningstid

Ugeavisen Odense

Rugårdsvej spærres i efterårsferien

Ugeavisen Odense

Nybyggeri: 26 nye lejligheder på Vesterbro

Ugeavisen Odense

Ufattelig forvandling: Fra brosten til grønne byhaver - central plads i Odense er klar til indvielse

Dalum Hjallese Avis

Boligselskab er stormet frem: Bag står kæmpe OB-fan

Ugeavisen Odense

Bootcamp for plussize kvinder: Drømmer du om at tabe dig?

Ugeavisen Odense

Odin Award: Crateit skaber meningsfulde job og får børn væk fra skærmen

Ugeavisen Odense

Stem nu: Hvem skal vinde Best Of Odense 2021?

Ugeavisen Odense

Stem nu: Hvem skal vinde Best Of Odense 2021?

Annonce