Annonce
Ugeavisen Odense

Havnens Gourmet afliver konkursrygter: - Vi er her endnu, når krisen er ovre

Normalt kan halvanden hundrede mennesker sagtens puttes ind i dette lokale, men for tiden må der maksimalt være 10. Sådanne selskaber findes ikke, så der er kun liv i festsalen, når Mads Keldung kigger bedrøvet ind i et rum, der er skabt til liv, men som for tiden er tyst. Foto: Kristian Isaksen
Mads Keldung er køkkenchef hos Havnens Gourmet. Han beretter om en branche i knæ, som savner klarhed fra myndighederne. Og så har han meget lidt tilovers for de mennesker, som blæser på reglerne.
Annonce

Aasum: - I en lille båd, der gynger, sidder jeg og synger.

Flemming Bamse Jørgensens varme røst fylder køkkenet i Havnens Gourmet. Mads Keldung nynner med.

Han sidder ellers ingenlunde i en båd med forår boblende i maven. Ja, faktisk kunne ingen fortænke hans humør i at være i de samme grå nuancer, som den tunge novemberhimmel.

Normalt ville han være i fuld sving med at forberede sig på weekendens selskaber. Pulsen ville være høj, sveden ville drive fra panden, og duften af mad ville fylde atmosfæren.

Energien fra personalet ville dugge ruderne, og succeserne undervejs ville afkræve high-fives.

Men aktivitetsbarometret er stort set i bund.


Jeg bliver gal, hvis jeg læser om 300 unge mennesker, der er samlet til fest eller gaderæs. Hvad fanden bilder de sig ind. Her går vi andre og kæmper for vores levebrød og passer på samfundet. Hvis den ene fest er skyld i et nyt udbrud, så rammer det hårdt og nådesløst ned i vores branche. Jeg vil skide på, at I ikke kan drikke og feste i et år - det er menneskers overlevelse og livsværker, der er på spil

Mads Keldung


Mads Keldung har tid til at snakke. Han har sågar tid til at lave en kop kaffe. Og han har tid til at fremvise ét af de tre festlokaler.

- Det er utroligt trist, at det skal være sådan her, siger han og skuer over det tomme rum, som var det en forladt western-landsby.

- Der er helt dødt. Det sted, hvor der normalt er så meget liv og så mange glade stunder. Det er jo ikke meningen.

Man kan næsten fornemme vindheksen trille forbi.

Annonce

Savner klarhed

Mads Keldung er køkkenchef hos Havnens Gourmet. Han og resten af firmaet lever af selskaber. Uden dem efterlever han ikke grundprincippet i sit eksistensgrundlag. At skabe en fest.

Det kan umiddelbart undre, at hans nynne-trang stadig er intakt med henblik på de to gedigne kæberaslere, hans branche er blevet påført - først i marts og senest i oktober.

- Frokostordningen redder os. Der har vi heldigvis en masse firmaer endnu, som ikke er sendt hjem, og dem arbejder vi stadig for, siger køkkenchefen.

Det er dog langtfra ensbetydende med, at forretningen er sund.

- Lige nu holder vi bare skindet på næsen og afventer hjælpepakkerne. Men jeg synes godt nok ikke, der er meget klarhed over, hvad der skal ske - og hvad vi for den sags skyld må, fortæller han.

Der bliver ryddet op efter dagens frokost-kreering. Normalt ville der være gang i køkkenet i mange timer endnu. Foto: Kristian Isaksen

- Vi skulle eksempelvis holde en fest for 170 mennesker, da myndighederne var ude at sige, det skulle skæres ned til 50. Samtidigt fik vi at vide, at alle planlagte arrangementer skulle afvikles. Jeg ringede til corona-hotlinen og fik at vide, jeg skulle aflyse.

- Da de seneste restriktioner blev meldt ud, stod vi med et mindre arrangement på 40 mennesker, som hotlinen sagde, vi ikke skulle afmelde. Længere nede på hjemmesiden stod der dog, at vi skulle. Jeg ved, at mine kolleger i branchen har det som mig. Der bliver lavet kontraudmeldinger hele tiden. Jeg savner klarhed, siger Mads Keldung.

Annonce

Er ikke ved at lukke

Selvom Havnens Gourmet er hårdt ramt, har køkkenchefen forståelse for myndighedernes beslutninger og er tilhænger af forsamlingsforbuddet.

- Hvis nogen ringede til mig og spurgte, om vi kunne bringe mad ud til 50 mennesker i privat regi, så ville jeg sige nej. Jeg ville fortælle dem, at det var en skidt idé. Vi har et fællesansvar for at komme igennem det her sammen, fortæller han og udbasunerer samtidigt sin harme over visse menneskers tilsidesættelse af reglerne.

Køkkenchefen beretter, at vilkårene er hårde, men at han og resten af personalet nok skal klare sig igennem. Der er ikke blevet fyret endnu. Foto: Kristian Isaksen

- Jeg bliver gal, hvis jeg læser om 300 unge mennesker, der er samlet til fest eller gaderæs. Hvad fanden bilder de sig ind. Her går vi andre og kæmper for vores levebrød og passer på samfundet. Hvis den ene fest er skyld i et nyt udbrud, så rammer det hårdt og nådesløst ned i vores branche. Jeg vil skide på, at I ikke kan drikke og feste i et år - det er menneskers overlevelse og livsværker, der er på spil, harcelerer Mads Keldung og understreger, at Havnens Gourmet er rustet til udfordringerne.

- Jeg er blevet kontaktet af forskellige mennesker, der har hørt, at vi er ved at dreje nøglen rundt. Det kan jeg blankt afkræfte. Vi er her også, når krisen er ovre. Vi har et fantastisk mandskab, der kæmper for hinanden og en masse kunder, der har valgt at udskyde deres fester. Vi har noget at se frem til på den anden side.

Mads Keldung anskyder, at Havnens Gourmet i 2020 vil have mistet 80 procent af den normale omsætning.

Her plejer gæsterne at blive hilst velkommen. Nu står der ikke noget. Foto: Kristian Isaksen
Frokostordningen har reddet Havnens Gourmet. Foto: Kristian Isaksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Vind to vagtmænd

Annonce