Annonce
Ugeavisen Odense

Hej Kræft. Mit navn er Sille

Sille Beck her i gang med hendes tredje kemobehandling. Privatfoto
Sille Beck fik som 19-årig konstateret lymfekræft, hun er nu 21 år og erklæret kræftfri. Hendes forløb og oplevelser med kræften kan du læse om i hendes bog "Hej Kræft. Mit navn er Sille".
Annonce

I starten af august 2018, opdagede Sille Beck i en alder af 19 år en knude på hendes hals. Efter et par uger kom der flere, og de blev også større.

- Den 18. august 2018 gik jeg til lægen. 13 dage efter fik jeg diagnosen Hodgkin Lymfom, bedre kendt som lymfekræft. Kræften sad i hele halsen, under venstre arm, i bindevævsrummet mellem lungerne og bag brystbenet, siger Sille Beck.

For Sille var det ikke nogen overraskelse, da hun fik at vide, hun havde lymfekræft og skulle i gang med behandlinger. Men da hun altid har været kristen og troet på Gud, gik hun dagen efter den første operation i kirke, hvor Sille sagde følgende til Gud: - Jeg ved godt, jeg har kræft. Jeg skal nok klare den men pas godt på mine forældre.

- Selvfølgelig var jeg også meget berørt af at have fået kræft, men jeg havde en stor tro på, at jeg nok skulle blive rask igen. Jeg var mere bekymret for mine forældre, som det tog hårdt på. Min far var meget berørt af det, så på mine dårlige dage, lod jeg dem ikke se mig. Så søgte jeg trøst og hjælp andre steder. For jeg ønskede ikke, at se mine forældre kede af det, siger Sille Beck.

Sille har været enormt stærk gennem hele behandlingsforløbet. Hun fik den første kemobehandling i september 2018 og den sidste kemobehandling 24. december 2018. I januar 2019 modtog Sille den sidste strålebehandling, og den 9. maj 2019 fik hun at vide, at hun var kræftfri.

Sille var i perioden fra september 2018 til januar 2019 igennem to operationer. Hun fik fjernet mandlerne, som ikke kunne tåle stråling. Hun var igennem 15 dage med strålebehandling fik otte kemobehandlinger og havde tre store længerevarende indlæggelser.

Hej Kræft. Mit navn er Sille

Hej Kræft. Mit navn er Sille

Sille Beck blev 9. maj 2019 erklæret kræftfri.

Hun har udgivet bogen: Hej Kræft. Mit navn er Sille.

Bogen kan købes på www.sillebeck.dk

Bogen beskriver hele Silles forløb. Alle hendes oplevelser, tanker, følelser m.m.

Læs blandt andet hendes samtaler hun havde under kræftforløbet med kræften. Hvor hun skrev breve til kræften.

Hej Kræft. Mit navn er Sille. Jeg aner ikke om vi har mødt hinanden. Jeg glæder mig til at møde dig, og få det bedste ud af mødet med dig kræft.

Annonce

Sille er i gang med en hård genoptræning

Men hun formåede alligevel at passe sin uddannelse.

- Jeg læser civilingeniør i velfærdsteknologi. Jeg bestod en eksamen i januar, samme dag som jeg havde modtaget stråling. Til sommer færdiggør jeg en bachelor. Kræften skulle ikke ødelægge mit liv. Jeg kæmpede imod den og troede hele tiden på, at jeg ville blive kræftfri. Jeg så nok mere positivt på mit kræftforløb end andre gjorde. Jeg husker, da jeg mødte frem hos lægen, der skulle fortælle om behandlingsforløbet. Han sagde, at 92-95 % overlevede. Det så jeg jo positivt på, men min far vendte den rundt og tænkte at 5-8 % dør af sygdommen. Men Sille klarede den, og det fejrede hun efterfølgende med en stor fest for familie og venner.

Og nu er hun i gang med en hård genoptræning, hvor hun får stor hjælp af sin bedste ven Sion, som arbejder som personlig træner.

- Sion var under mit kræftforløb en kæmpe støtte. Han har været der for mig, uanset hvornår jeg havde brug for det. Og nu støtter han mig i min genoptræning. For jeg var i ret god form, inden jeg fik konstateret kræft. Dengang gennemførte jeg en Murph, som består af: 1,6 km løb efterfulgt af 100 kropshævninger, 200 armstrækninger, 300 squats, som afsluttes med 1,6 km løb. Efter mit kræftforløb kunne jeg dårligt gå 200 meter uden at blive træt, siger Sille.

Annonce

Træning seks gange om ugen

Sille træner seks gange om ugen. For hun vil tilbage og være den Sille, hun var før hun fik konstateret lymfekræft. Hun er i denne uge på La Santa Sport sammen med sin far, som lovede hende, at de skulle rejse sammen derned, når hun var kræftfri.

Sille Beck har udgivet bogen: Hej Kræft. Mit navn er Sille.

- Igennem hele mit forløb nedskrev jeg alle mine oplevelser, tanker, følelser m.m. Det er blevet til en bog, som kan købes på min hjemmeside sillebeck.dk. Jeg håber, at jeg kan hjælpe andre, der er i en lignende situation. At få dem til at tro på, at man ikke skal tænke på døden, men være positiv og tro på at man bliver rask. Kan jeg hjælpe andre med kræft eller livstruende sygdomme ved at de læser min bog, så bliver jeg glad, siger Sille Beck. Sille Beck var for få uger siden Ugens Fighter på Kræftens Bekæmpelse instagram, hvor man kunne følge med i hendes liv i en uge.

Silles bog "Hej Kræft. Mit navn er Sille", kan købes på www.sillebeck.dk Privatfoto
Sille er i dag 21 år og i gang med genoptræning i OBBC. Foto: Hasse Frimodt
Sille fejrer juleaften 2018 at det er hendes sidste kemobehandling. Det var en god julegave. Privatfoto
Sille får hjælp af hendes bedste ven Sion, der er personlig træner. Foto: Hasse Frimodt
Sille sidder klar til hendes anden operation, hvor mandler blev fjernet. Privatfoto
Bedste venner. Sille har fundet trøst og hjælp hos en af hendes bedste venner Sion. Foto: Hasse Frimodt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Nøøøj, det’ for børn!

Annonce