Annonce
Ugeavisen Odense

Her er fynboernes favoritter til nyfødte: Skal dit barn skille sig ud eller dele navn med andre?

Der er stor udskiftning på listen over fynboernes foretrukne navne til nyfødte børn i 2019 i forhold til året før. Arkivfoto: Morten Stricker/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix
Selvom der er gengangere blandt de mest populære navne på landsplan og på Fyn, er fynboerne ikke helt enige, når der skal vælges navne til de nyfødte.
Annonce

William toppede i 2019 for tredje gang listen over de mest populære navne til nyfødte i Danmark. Hos pigerne har Emma, der i 2017 og 2018 var nummer to, taget over for Ida som det mest udbredte navn til nyfødte. Mens Ida er raslet ned af listen og sidste år lå nummer 13.

Fynboerne har dog deres egne favoritter. Flest drengebørn fik sidste år navnet Noah, mens Clara var nummer et blandt forældre til piger. Clara var på landsplan nummer tre, mens Noah var nummer fire på listen over populære navne. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

På Fyn var landsfavoritten Emma kun det femte mest populære pigenavn. Og førstepladsen William kom ind som nummer to blandt de nyfødte drenge på Fyn.

Samtlige drenge- og pigenavne på de fynske top fem-lister var dog at finde blandt de ti mest populære på landsplan.

Annonce

Sidste års favoritter er væk

De fynske forældre til nyfødte sidste år har søgt væk fra favoritterne fra 2018. Her var Karla og Oliver de store hit. Men ingen af navnene er at finde på top fem på Fyn i 2019.

Blandt pigenavnene er det faktisk kun Clara, der går igen, mens Alma, Josephine, Ida og Laura er gledet ud af toppen.

Hos drengebørnene er Noah og Alfred gengangere, mens fynboerne ikke længere har Valdemar, Emil og Oscar blandt de fem mest populære.

Clara, der topper listen på Fyn, er i øvrigt kun nummer et i en anden landsdel: På Bornholm.

Det mest brugte drengenavn, Noah, er også nummer et i Københavns omegn, men må i de andre landsdele se sig slået af navne som William, Aksel, Alfred, Lucas og Malthe.

Top 10 navne til nyfødte i Syddanmark 2019

Piger:

1. Emma

2. Clara

3/4. Freja/Sofia

5. Alma

6. Alberte

7. Ella

8. Ida 

9. Josefine

10. Luna

Drenge:

1. William

2. Noah

3. Oscar

4. Malthe

5. Lucas

6/7. Alfred/Valdemar

8. Carl

9. Magnus

10 Emil/Oliver

Ser man på alle nulevende danskere, er der flest kvinder ved navn Anne. Det gælder 45.202 danskere. På de følgende pladser finder man Kirsten, Mette, Hanne og Helle.

Hos mændene hedder flest Peter, det gælder 48.011, efterfulgt af Jens, Michael, Lars og Thomas.

De mest brugte efternavne er ikke overraskende Nielsen, Jensen, Hansen, Pedersen og Andersen.

Annonce

Se, hvordan det går dit navn

Hvis du er nysgerrig efter at vide, hvor mange børn der får samme navn som dig, kan du tjekke udviklingen siden 1985 i Danmarks Statistiks navnebarometer.

Søger du på flere navne efter hinanden, kan du endda sammenligne navnenes udvikling.


De fynske forældre til nyfødte sidste år har søgt væk fra favoritterne fra 2018. Her var Karla og Oliver de store hit. Men ingen af navnene er at finde på top fem på Fyn i 2019.

Fra artiklen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Midtbyen får ny bottleshop

Annonce