Annonce
Ugeavisen Odense

Highlights fra hele Fyn: Spændende juleeffekter fundet frem fra folks gemmer

Gerda Lindholm begyndte at samle på figurerne til Eigenbrods Julekrybbbe i 1974. Privatfoto
For en måned siden bragte flere fynske ugeaviser i samarbejde med auktionshuset Lauritz.com en artikel om julepynt, og i den forbindelse inviterede vi læserne til at kigge i deres gemmer og indsende fotografier og beskrivelser af deres gamle julepynt. Vi har modtaget mange spændende bidrag fra hele Fyn og har udvalgt et bredt udsnit af de juleeffekter, som vurderingsekspert Tina Hannibal fra Lauritz.com har sat en vurderingspris på.
Annonce

Gerda Lindholm fra Kerteminde har julepynt fra sin mormor helt tilbage fra 1920, men hendes store glæde var, da hun fra sin mor og sin mand modtog figurer til jul til at samle Eigenbrods Julekrybbbe fra 1974 og i en årrække frem.

Kære Gerda. Mange tak for det fine foto af din julekrybbe m/ figurer. Det er et rigtigt godt stykke julekunsthåndværk fra Mogens Eigenbrods hånd. De fine håndbemalede retrofigurer er igen at finde i boligindretningen, og derfor vil jeg sætte julekrybben til 800 kr. Alt kan ske. Mvh. Tina.

Annonce

Georg Jensen og Trip Trap

Signe Kristiansen har fundet 12 juletræslysholdere med opbevaringspose samt forskelligt Trip-Trap julepynt, hvor en høkassenisse og to urtepotteskjulere er inklusiv de originale æsker.

Signe Kristiansen har stadig bevaret posen til sine 12 Georg Jensen lysholdere. Privatfoto

Hej Signe. Mange tak for dine mange fotos af din brede samling julepynt. Det er nogle rigtig fine stjernestager, Georg Jensen lysholdere samt Etly Klarborg Trip Trap nisser du har. De er i denne juletid rigtig salgbare på auktion, og min umiddelbare vurdering vil samlet ligge omkring 1000-1200 kr. Mvh. Tina.

Blandt Signe Kristiansens Trip Trap julepynt er der flere effekter, der stadig bliver pakket ind i originalemballagen. Privatfoto
Annonce

Gamle Nisser

Torben Bahn Schjoldager fra Nyborg har fundet nogle gamle nisser frem, som alle er uden skår.

Torben Bahn Schjoldagers samling af nisser er alle uden skår. Privatfoto

Hej Torben. Tak for din henvendelse med en rigtig spændende samling af diverse julenisser i forskellige størrelser samt udtryk. Jeg vil mene, at der er nogle tyske nisser fra 1950’erne iblandt samlingen, og dem er der samlere til, så ud fra den generelle stand på dine nisser, vil jeg komme med et forsigtigt bud på 800 kr. samlet. Mvh. Tina.

Annonce

Fra 40'erne, 50'erne og 60'erne

Hanne Wismann fra Gislev har indsendt fotos af forskellige ting, der har tilhørt hendes mormor, og som er fra 40’erne og 50’erne samt nogle ting, hun kan huske fra sin barndom i 60’erne.

Blandt Hanne Wismanns julepynt er der to tekander i glas, som har tilhørt hendes mormor. Privatfoto

Hej Hanne. Det er noget rigtigt fint julepynt, du har sendt via mail - bl.a. dit østeuropæiske ant. Gablonz julepynt adventskrans/kande, de fine glastekander, klokker samt flagguirlande m.m. Det er desværre bare ikke rigtigt nok til et varenummer hos Lauritz.com - men lad det endelig pynte på jeres juletræ. Mvh. Tina.

En del af Hanne Wismanns julepynt kan hun huske fra sin barndom først i 60'erne. Privatfoto
Annonce

Kalendermusik

Anette Krum har været i gemmerne og har fundet en 25 cm i diameter grammofonplade/kalender fra først i 50'erne, som spiller '"Højt fra træets grønne top" samt nogle glaskugler, hun har arvet fra min mormor.

Anette Krums kombinerede grammofonplade med kalender spiller "Højt fra træets grønne top." Privatfoto

Hej Anette. Tak for dine fotos af noget meget fin glaspynt i form af fugle, trompeter m.m. samt en rigtig liebhaver julekalenderplade med sangen ’Højt fra træets grønne top’. Din meget interessante pladekalender vil jeg forsigtigt sætte til 150-250 kr., og julepynten fra din mormor vil samlet være nogle hundrede kroner værd. MVH Tina.

Annette Krum har en del glaskugler m.m., som hun har arvet fra sin mormor. Privatfoto


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Skal gaderæs legaliseres?

Ugeavisen Odense

Hadet har det alt for let

Annonce