Annonce
Ugeavisen Odense

Historisk genoplevelse: Vikingerne kommer

Den kommende weekend er børnenes levebetingelser under vikingetiden i fokus hos Jernalderlandsbyen Odins Odense. Pr-foto
I juni måned kan Danmarks stolte forfædre opleves i Jernalderlandsbyen på flere niveauer

Næsby: Juni måned byder på flere forskellige oplevelser med vikingelivet som omdrejningspunkt i Jernalderlandsbyen Odins Odense.

12. og 13. juni er ”Lille Viking” på plakaten med børn i vikingetiden som tema.

Her har børn og barnlige sjæle muligheden for at tage forældre eller bedsteforældre i hånden og deltage i et lille hyggeligt og overskueligt marked – uden at blive væk.

Annonce

Der vil være god plads og tid til en spændende snak med de dygtige håndværkere og handelsmænd, og du kan prøve dine færdigheder af med forskellige små aktiviteter, der afspejler dele af børnenes liv i vikingetiden og deres oplæring til voksenlivet.

Lær at riste runer, lyt med når der fortælles gamle myter om vikingetidens guder, spil et slag hnefatavl eller hvad med at udfordre de voksne i små kraftprøver og tvekampe?

Der er mulighed for at købe grillmad og sodavand eller tage madkurven med hjemmefra.

Forskellige tidsperioder

I resten af weekenderne i juni udvider Jernalderlandsbyen Odins Odense sit fokus fra jernalderen til andre af fortidens spændende epoker.

19.-20 juni kommer handelsmænd og håndværkere fra nær og fjern til Vikingemarked, hvor vinterens produktion af smukke smykker, træarbejder, skinnende stål og håndvævet tekstil faldbydes, mens mjøden får lov til at friste ganen.

Her kan du gøre en god handel, se håndværkerne udøve deres håndværk, øve dine evner i bueskydningskunst og nyde frokosten i det grønne.

26.-27. juni indtager krigerne landsbyen under fanen, ”Swords of the Ages” Her kan du møde jernalderkrigere, vikinger, middelalderkæmpere og renæssancens soldater og komme helt tæt på sværdet og blive klogere på dets udformning og design ned gennem tiden.

Der vil også være mulighed for at opleve krigertræning, kampteknikker og krigsstrategi sammen med vaskeægte krigsnørder.

Pr-foto

Og du kan sende ungerne på krigerskole og besøge lazarettet, hvor fortidens kirurgi og medicin bliver udfoldet i alle dens drabelige detaljer.

Der betales entré til landsbyen, hvor overskuddet går til driften af Jernalderlandsbyen Odins Odense.

Jernalderlandsbyen Odins Odense

Sted: Store Klaus 40, 5270 Odense N

Åbningstider: kl. 10-16

Entrépris: Voksen 75 kr. barn 6-14 år 30 kr. Aktivitetskort 30 kr. Børn under 6 år og medlemmer af foreningen gratis adgang.

Husk coronapas eller en negativ coronatest for alle over 15 år.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Vilde vejrabatter i Odense

Annonce