Annonce
Ugeavisen Odense

Hjernø buldrer videre: Medarbejderstaben vokser støt i værktøjsfabrikken

Der er gang i den hos Hjernø Værkstedsfabrik. Arkivfoto: Rune Heidtmann
Danmarks største værktøjsfabrik fortsatte sin solide vækst i 2019. Medarbejderstaben voksede med en femtedel, så den fynske virksomhed nu beskæftiger over 60 specialister inden for et bred spænd af faglige specialer.
Annonce

Tarup: 2019 blev endnu et fremgangsrigt år for Hjernø Værktøjsfabrik, der er markedsførende på produktionen af værktøjer til primært plastindustrien.

Medarbejderstaben voksede med 18 procent til lidt over 60 medarbejdere, ligesom de foregående års vækst fortsatte i 2019.

Dermed fortsatte Danmarks største værktøjsfabrik sin rejse fra mellemstor til stor fabrik, der, ud over værktøjsfremstilling, tilbyder et væld af ydelser in-house i form af rådgivning, teknisk sparring, flowanalyser, produktionsoptimeringer i støbeprocessen og meget mere.

- Vi skal ikke være store bare for at være store - men fordi vi skal kunne honorere de krav, som vores kunder efterspørger. Vi kan se, at der er brug for store værktøjsfabrikker som vores, fordi man i dag skal kunne levere ufattelig mange ydelser, der ligger ud over den rå værktøjsfremstilling, siger administrerende direktør Aage Agergaard.

Aage Agergaard ser lyst på fremtiden og mener, der er grobund for meget mere vækst. Foto: Morten Rode
Annonce

Dobbelt så store om få år

Som følge af sidste års millionstore investering fra den danske kapitalfond Vækstpartner Kapital, der nu ejer 2/3 af virksomheden, har Hjernø Værktøjsfabrik lanceret en ambition om at vokse til dobbelt størrelse inden for fem år. En ambition, som stadig ser yderst realistisk ud baseret på 2019, mener Aage Agergaard.

- Godt nok tales der om en generel afmatning i industrien, men vi er slet ikke nervøse. Vi stoler hundrede procent på vores koncept og er sikre på, at der fortsat er plads i markedet til yderligere vækst. Ikke mindst fordi vi er så heldige at arbejde sammen med nogle meget slagkraftige kunder, der også er førende inden for deres felt.

Annonce

IT-investering

Vækstpartner Kapitals investering i Hjernø Værktøjsfabrik skal i de kommende år bruges på at udbygge kapaciteten og højne leveringssikkerheden yderligere - blandt andet via investeringer i såvel ny teknologi som en styrket organisation.

En af de helt store investeringer i 2020 er et it-ordreflowsystem, som bliver skræddersyet til Hjernø Værktøjsfabrik. Det er et dansk-tysk software-udviklingshus, der står for at videreudvikle systemet, der blev taget i brug sidste år, og som skal sikre høj effektivitet i produktionen og optimal udnyttelse af maskinkapaciteten.

Systemet skal frem for alt skabe det totale overblik over og fremdrift for alle de mange, mange værktøjsdele og leverancer af produktionsklare værktøjer, der konstant er i gang i produktionen.

- Det er en rigtig stor investering i ny software, faktisk i millionklassen, og det er noget, vi bruger rigtig meget tid på. Netop fordi vi kan se, at høj leveringssikkerhed og time-to-market er afgørende parametre for vores kunder, siger Aage Agergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Nøøøj, det’ for børn!

Annonce