Annonce
Ugeavisen Odense

Holy Fridge: Vi har de øl, som vi godt selv kunne tænke os at smage

- Vi er ude og afgrænse mange yderområder af, hvad øl er. Det er der også mange kunderne, som synes, er spændende. Og så kan øl noge i forhold til vin. Du kan nemlig smage mere. Det er lettere at købe og smage seks forskellige øl end seks forskellige flasker vin, er Nicolaj Pasfall (på billedet) og Claus Martin Nørgaard enige om. Foto: Christina Jacobsen
I august åbnede bottleshoppen Holy Fridge. Her er ambitionen at kunne tilbyde odenseanerne kolde specialøl og et udvalg, som du ikke ser andre steder i byen.

Det er let at få den der storby-fornemmelse, når man står i Holy Fridge.

Selv på sådan en regnfuld september onsdag er trængslen og livet i krydset mellem Vestergade, Ny Vestergade og Søndergade til at føle på. Mennesker bevæger sig gående og på cykler i en lind strøm, og selvom lokalet med adressen Vesterbro 3, st. th. er mindre end de fleste butikslokaler, bemærker de passerende Holy Fridge. Blandt andet takket være den pastelgrønne facade og de mange farver bag køleskabsglassene, som tydeligt ses igennem den store vinduesfacade.

Holy Fridge er Odenses nye bottleshop. Den åbnede 14. august med mere end 120 specialøl på køl.

Annonce

Det har vist sig at være noget, som odenseanere kan lide. I hvert fald hvis man skal tolke på køen, som flere dage om ugen strække sig ud på Vestergade. Lidt af forklaringen ligger muligvis i restriktionen om kun fire kunder i butikken ad gangen. Men det er stadig flere kunder, end butikkens ejere havde turde håbe på.

- Vi kan ikke få armene ned, lyder det fra Claus Martin Nørgaard, der ejer Holy Fridge sammen med Nicolaj Pasfall, Finn Jørgensen og Hannibal Struckmann.

Koldt og eksklusivt

Holy Fridge er især sat i verden for at gøre det let at købe en kold øl, som kan nydes på farten eller lige i det øjeblik, man lander hjemme.

- Den første tanke var, at det skulle være koldt, men det er også vigtigt for os, at det er lidt som i de gamle specialforretninger, hvor man håndplukkede det, som man skulle bruge, forklarer Nicolaj Pasfall.

Men det kan man vel også i supermarkederne?

- Nu skal jeg passe på, hvad jeg siger, men vores øl er måske lidt mere eksklusive end dem, som man finder i supermarkederne. Vores producenter er som regel mindre, og nogle af dem har kun få øl, som vi kun kan få fat i én gang om måneden, svarer Claus Martin Nørgaard.

Men det er ikke et krav, at producenterne absolut skal være små, forklarer de. Ej heller, at de absolut skal være danske.

- Vi har de øl, som vi godt selv kunne tænke os at smage, lyder det fra Nicolaj Pasfall.

- Her er ikke noget dogme i forhold til, at bryggerierne skal være hverken fynske eller danske. Men vi fokuserer meget på, at vi tilbyder noget, som man ikke kan få andre steder i Odense. Hvis vi bliver opmærksomme på, at en øl begynder at dukke op andre steder, finder vi noget andet, tilføjer Claus Martin Nørgaard.

- Men måske er det mest sådan, at jo mindre, mere eksotisk og sjovere øllene er, jo sjovere synes vi, at det er. Men vi er da også stødt på øl, som har været FOR eksotiske, siger Nicolaj Pasfall og griner.

Nikolaj Pasfall (til venstre) og Claus Martin Nørgård foran farverige Holy Fridge. Foto: Christina Jacobsen
Annonce

- Jer fra bænken

Døren til butikken går op, og en kvinde træder ind. Hun taler i telefon, imens hun retter blikket mod Nicolaj Pasfall, som står klar bag disken.

- En sour fra Raw, siger hun spørgende.

- Den har vi, svarer han og finder den frem fra et af køleskabene.

Beskeden ryger videre til den anden ende af telefonen.

Nicolaj Pasfall foreslår en anden – lignende – øl.

Det bliver startskuddet til en Facetime-samtale mellem kvinden, manden i den anden ende og Nicolaj Pasfall, som begynder at vejlede om øllene på køleskabshylderne.

- Det er jer, der plejer at sidde på bænken, spørger han.

Alle griner.

- Det lød måske lidt forkert, skynder han sig at indskyde, imens han smiler.

Men jo, det var dem fra bænken, og bænken, som de snakker om, står langs vinduet i butikken og inviterer til, at man slår sig ned med sin nykøbte og kolde øl.

Kvinden ender med fire forskellige øl, som hun pakker i tasken, inden hun hilser farvel og går ud i regnen til sin cykel.

Der er mange spændende og anderledes øl på køleskabshylderne. Foto: Christina Jacobsen
Annonce

Corona skubbede på

At Holy Fridge skulle åbne, var ikke en spontan beslutning. Og dog. For der gik faktisk kun en måned, fra idéen opstod, til lejekontrakten blev underskrevet. Men de fire ejere havde i løbet af det sidste år brygget på at åbne et eller andet sammen, men uden at have fastlagt rammerne.

Dem hjalp coronasituationen med at skabe.

- Coronatiden har været en tid, hvor folk har købt meget på hjemmesider. Jeg manglede selv et sted, hvor jeg ikke blev presset af at skulle købe for x antal kroner for at få fri fragt, siger Claus Martin Nørgaard, inden Nicolaj Pasfall forklarer, hvordan de fandt lokalet.

- Under coronaen gik jeg ture for at få tiden til at gå, som så mange andre. Jeg har ofte gået og kigget på lokaler, fordi vi jo havde den her drøm om at åbne noget. På en af mine gåture faldt jeg over det her lokale, som så helt håbløst ud, men var overkommeligt prismæssigt, forklarer Nicolaj Pasfall.

Fakta: Holy Fridge

Holy Fridge åbnede 14. august på adressen Vesterbro 3, st. th.

Åbningstider: onsdag og torsdag kl. 11.30 til 18, fredag kl. 11.30 til 19 og lørdag kl. 10 til 17.

Nøglen til Vesterbro 3 st. th. blev overrakt til de glade butiksejere 1. juli. Derefter begyndte et stort renoveringsarbejde, som de fire ejere selv trak i arbejdstøjet og fik klaret.

- I hvert fald den del, som vi måtte, smiler Nicolaj Pasfall.

Holy Fridge har da også allerede fået sin egen stil, og selvom bottleshoppen kun har været åben i en måneds tid, ser både Nicolaj Pasfall og Claus Martin Nørgaard gengangere på den anden side af disken. Det lover godt.

Og fremtiden?

- Vi skal sælge en masse øl, griner Nicolaj Pasfall og kigger på sin makker.

- Og så arbejder vi lige nu på en webshop og at få hul igennem til smagninger og catering, tilføjer han.

- Men på lang sigt vil vi gerne have en større butik, flere køleskabe og muligvis også en bar-del, indskyder Claus Martin Nørgaard, der har slået sig ned på bænken med ryggen mod vinduet og menneskemængden, der målrettet bevæger sig – muligvis mod det næste læ for regnen.

Udover øl finder man også forskellige typer rom og spiritus fra danske producenter. Man kan også købe ingredienser til forskellige drinks. - Vi vil gerne have, at folk føler, at de kun skal lave ét stop for at få en drink på farten eller hjemme. Det er et ”one-stop for noget godt i glasset”-koncept. Foto: Christina Jacobsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce