Annonce
Ugeavisen Odense

Horror-orgie i Næsby: - Nogen løber skrigende bort - andre er helt vilde med det

Hekse af sorte sække kan under de rigtige lysforhold indgyde ret meget frygt. Foto: Stina Knudsen
Stina Knudsen kan godt lide at folde sig maksimalt ud med sine kreative evner - især, hvis det kan jage en skræk i livet på de gæster, der tør komme nær hendes hus 31. oktober.
Annonce

Næsby: Det er vist en underdrivelse at sige, at den amerikanske tradition Halloween har vundet indpas i den danske kultur.

Skoler, SFO'er og private afholder stadigt flere arrangementer i begivenhedens navn og børnene rasler ved dørene med truslen om ballade, hvis ikke slikket findes frem i en ruf.

Et eller andet ved metoden frembringer mindelser om den gode, gamle danegæld, som vikingerne opfandt i England, men det er vist en anden historie.

Herhjemme blev traditionen langsomt kørt i omdrejninger. Først med et udklippet kartongræskar, der kunne hænge og flagre smagløst i køkkenvinduet. Derefter var det et hit at snitte græskarlanterner. Flere lag blev tilføjet som årene passerede.

I dag har de amerikanske tilstande nærmest inficeret villakvartererne. Det bliver helt evident i diverse bygrupper på Facebook, hvor mere end blot enkelte medlemmer inviterer det pågældende områdes børn til at komme forbi til både slik og rædsel.

Det gjorde Stina Knudsen også - endda med pynt så imponerende, at det fangede avisens opmærksomhed.

Det er da vildt fedt, at anstrengelserne er blevet taget sådan imod. Dagen derpå er jeg høj af glæde og kan næsten ikke få armene ned. Fire har skrevet i dag, om de måtte komme forbi og kigge igen. Det kan jeg selvfølgelig ikke sig nej til.

Stina Knudsen

Annonce

Udvikling

- Sidste år startede vi med tre hekse i forhaven og vi ville gerne have mere udstyr, men meget af det, man kan få i Danmark, er alt for fint og hyggeligt, så jeg måtte i gang selv, siger Stina Knudsen, som forvandlede sig til et toptunet produktionsapparat, da først uhyggen greb hende.

Lysende spøgelser, lange hekseskygger, flagermus under loftet, kæmpeedderkopper og babyer, der ellers burde været buret inde på et vokskabinet i 1850'ernes Paris, var blot nogle af de ting, modige gæster kunne blive skræmt af på matriklen i Næsby.

- Jeg er en meget kreativ person og jeg har lavet cirka 70 % af alt vores Halloween-udstyr selv af fugeskum, plastikposer, pap, papir, en masse maling og lak, fortæller Stina Knudsen, der gerne indrømmer, at det ikke er for hendes børns skyld, at hun tænder lunten til sin fantasi og eksploderer i et sandt horror-orgie, når Halloween rammer.

- Vi har ikke små børn mere. Jeg synes bare det er fedt at få lov at pynte op og se alle de imponerede blikke på børnene og ikke mindst forældrenes reaktion. Nogen løber skrigende bort, imens andre er helt vilde med de ting, der er her.

Annonce

Flotte kommentarer

Mere end 100 besøgende slog et smut forbi Stina Knudsens hus i Næsby sen eftermiddag og aften 31. oktober. Det vil vi på avisen tillade os at kalde en ganske pæn mængde.

At skabe en lokal attraktion på så kort tid og med de ressourcer Stina Knudsen har haft til rådighed, er forbilledligt for enhver familie, der skulle pønse på selv at bidrage til uhyggen på Allehelgensaften i fremtiden.

- Flere kom faktisk igen, fordi de skulle se det endnu engang, siger hun, og erindrer nogle af de kommentarer, der havde det med at gå igen.

"Ejjj, hvordan har du overskud til det?"

"Du er da også gået "all-in" i år!"

"Må vi virkelig godt komme ind?!"

"Du må virkelig elske halloween."

"Det er godt nok vildt det her!"

- Det er da vildt fedt, at anstrengelserne er blevet taget sådan imod. Dagen derpå er jeg høj af glæde og kan næsten ikke få armene ned. Fire har skrevet i dag, om de måtte komme forbi og kigge igen. Det kan jeg selvfølgelig ikke sig nej til, siger Stina Knudsen.

Mon ikke Næsbys borgere også til næste år kan forvente, at det hjemmelavede rædselskabinet bliver et raslepunkt på ruten?

Det tør vi næsten godt love.

Lysende spøgelser i haven. Foto: Stina Knudsen
Mange kvinder vil ikke nærme sig det her hus. Foto: Stina Knudsen
En gravplads i græsset. Foto: Stina Knudsen
Indenfor var der heller ikke lagt låg på uhyggen. Foto: Stina Knudsen
Flagermus strømmer over loftet. Foto: Stina Knudsen
En mildest talt skræmmende baby lyser op. Foto: Stina Knudsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

5+1 til weekenden

Ugeavisen Odense

Café Kosmos

Annonce