Annonce
Ugeavisen Odense

Hun trænger ind i din underbevidsthed: Karen hypnotiserer dig ud af stress

Karen Holten har startet sin klinik i Odenses centrum, men foretager også online terapi-behandlinger i hele Danmark. Foto: Kurt Rasmussen
I sin praksis i Odense har Karen Holten valgt at fokusere sine evner på hypnoterapi, hvor hun hjælper folk til at finde ro i sindet og træffe de rigtige valg i livet.

Mageløs: Selvom lokalet ikke er særlig stort, er der masser af plads til at lade tankerne flyde frit i Karen Holtens klinik i Mageløs 12.

Her benytter terapeuten forskellige teknikker til at afhjælpe sine klienter med blandt andet stress, eksamensangst, rygestop, vægttab og smertelindring.

- Jeg gør mest i hypnoterapi, siger Karen Holten og forklarer, at vi mennesker har en kritisk sans, som fungerer som et filter, når vi modtager informationer.

Annonce

- Så sidder vi og tænker: "Ja, OK, men hvad nu hvis..". Vi sorterer fra og udelader noget og forvrænger lidt, hvad vi hører. Så den kritiske sans står ofte i vejen, siger hun og fortsætter.

- Vi ved godt, hvad vi gerne vil, men så kommer den her lille stemme og siger: ”Aaarh, det er måske ikke sådan en god idé, og har du nu tænkt over det”.

- I hypnose, som er en afslappet tilstand, er vi mindre kritiske og er i stand til at bearbejde vores ophobede erfaringer og indlærte overbevisninger, så vi bedre kan skabe den forandring, vi ønsker, siger hun.

Prøvet på egen krop

Efter en livslang karriere som sygeplejerske, valgte Karen Holten for få år siden at sadle om og blive terapeut, og det er især håndtering af stress, der har hendes interesse.

- Jeg var selv gået ned med stress og havde lyst til nogle nye udfordringer, så jeg uddannede mig til certificeret Neuro Hypnoterapeut og NLP practitioner og startede min praksis her i september sidste år, siger hun og sætter sine tanker et halvt år tilbage med et smil.

Den 60-årige terapeut har siden september tilbudt sine ydelser fra klinikken i Mageløs. Foto: Kurt Rasmussen

- Det var helt specielt for mig at kunne starte en ny karriere i en alder af 60 år, siger hun og fortæller, at hun har levet langt det meste af sit liv på et andet kontinent.

- Min far fik arbejde i Sydafrika, da jeg var 11 år, og vi flyttede derned, men efter 43 år vendte jeg tilbage til Danmark, siger hun og forklarer, at det var en fætter- og kusinefest, der fik hende på flyttetankerne.

- Jeg kunne følge med på billederne på Facebook og tænkte, hvorfor er jeg ikke hjemme i Danmark? Og da jeg kom hertil i 2015, var det bare som om, at jeg var kommet hjem, det var helt utroligt. Jeg var faldet til efter et par uger og tænkte, her er en masse mennesker, der er ligesom mig. Jeg føler mig meget dansk, siger hun på et perfekt dansk.

Annonce

Ingen begrænsninger

Og hendes engelske er lige så perfekt, så der har hun øjnet en mulighed for at bringe sin terapeut-virksomhed ud til den kundegruppe, der ikke føler sig hjemme i det danske sprog.

Men ikke nok med det. Karen Holten kan også levere online hypnoterapi til hele Danmark.

- Det kan sagtens lade sig gøre med en computer, og så har vi jo gennem coronaen lært at holde møder og aflæse folks mimik via nettet, siger hun og lader sin kritiske sans holde en lille pause.

- Der er jo også mulighed for, at jeg kan komme i kontakt med udenlandske klienter via internettet, der er jo ingen begrænsninger, lyder det helt afslappet fra den odenseanske hypnoterapeut.

Karen Holten

Certificeret Neuro Hypnose- og NLP terapeut

Mageløs 12, 2. sal, 5000, Odense C

karen@karenholten.dk

www.karenholten.dk

Annonce
Dalum Hjallese Avis

De tre mænd her elsker deres "ekstra" hus: - Der er ingen, der tjener penge på det. De penge, vi får ind, bliver brugt

Annonce
Ugeavisen Odense

- Du skal holde dig væk: Jens bøvler med muldvarpe, men kommunen forbyder ham at tage affære

Annonce
Ugeavisen Odense

Børn i fokus: Castingbureau søger 3-12-årige til model- og filmarbejde

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordvest

Den yngste var 0, den ældste var 82: Fem generationer deltog i barnedåb

Ugeavisen Odense

EM-helt privat: Mathias Gidsels kæreste var utilfreds

Ugeavisen Odense

Når julelysene slukkes, tændes farverne i Brandts Klædefabrik: - Vi vil skabe en levende by i mørket

Ugeavisen Odense

Odense Zoo tænder igen for lysene: Sender gæsterne på en tur dybt under havets overflade

Skibhus Avisen

Claus har droppet webshoppen: - Jeg plejer med et glimt i øjet at sige, at der er to ting, man ikke skal finde på nettet: Det er sit instrument og sin livsledsager

Dalum Hjallese Avis

Erhvervsdrivende har valgt: Bellinge har fået en borgmester

Ugeavisen Odense

Skisæsonen skydes i gang: Danmarks største skioutlet kommer til Odense

Ugeavisen Odense

Landsbyånden var ikke nok: Borgerne gav tusindvis af kroner til den lokale købmand - hurtigt var pengene væk

Ugeavisen Odense

Sune lider samme skæbne som sine fem forgængere: Købmandsbutik går konkurs igen, igen

Ugeavisen Odense

Podcast: Idyllisk café genåbner, kendt bager-kæde udvider, lyslevende klædefabrik og to unikke butikker, du bør kende

Ugeavisen Odense

Podcast: Idyllisk café genåbner, kendt bager-kæde udvider, lyslevende klædefabrik og to unikke butikker, du bør kende

Skibhus Avisen

Skiftede den hvide kittel ud med det hvide lærred: Den 26-årige sygeplejerske Mathilde springer ud som kunstner efter at have malet med psykiatriske patienter

Annonce