Annonce
Ugeavisen Odense

Hvad er det, der ligger i kanalen?: Solcelledrevet "ufo" vækker undren - vi har et par svar

Ufoen som den oftest tager sig ud ved Havnegade 100. Foto: Kim Rune
Det er nok hverken første eller sidste gang, at nogen henvender sig for at få svar om den cirkelrunde båd i Odense Kanal, der leder tankerne hen på ufoer og rumvæsener. Men her har vi et svar, der vist kan bruges til et eller andet.
Annonce
Kanalen: Det sker fra tid til anden, at redaktionen bliver tippet om, at der ligger et særpræget fartøj fortøjret i Odense Kanal. Vi er dog helt bevidste om den ufo-lignende båd og der var ikke noget, vi hellere ville end at give jer baggrund og indsigt i, hvad pokker historien er bag den runde flyder.
Hvem ejer den? Hvad kan den? Hvem har bygget den? Kan den overhovedet bevæge sig på vandet?
Det er det, vi alle tænker. Og vi har faktisk svaret på alle spørgsmålene - ejeren vil dog gerne undgå rampelyset. Ja, faktisk vil vedkommede slet ikke tale med os. Det har hans kone skrevet i en mail.
På trods af ønsket om at forblive anonym vil hun gerne tage os lidt med ind bag mystikkens slør.
Det er ikke Raket-madsen, der har bygget den. Det har ejeren selv. Over flere år har dette projekt været som et barn for ham, der er blevet næret med tid, kærlighed og stor innovation.
Netop derfor må man heller ikke kalde båden for en kuglegrill. Undskyld, hr. opfinder.
Og ja, den kan bevæge sig på vandet - og det gør den tilmed ved 100 procent grøn energi. Rundt om på oversiden er der placeret solceller, som optager solens energi og omdanner den til bådens brændstof.
Meget fascinerende siger vi bare.
Vi ville ønske, vi kunne fortælle mere om det maritime unikum, men det kan først blive den dag, at ejeren træder ud af skyggen og indvier os i sit omfattende, tekniske vid.
Og det sker nok aldrig.
Men tak for særsynet, der som en magnet for lange blikke, har drejet mange hoveder af led i tidernes løb.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Skal gaderæs legaliseres?

Ugeavisen Odense

Hadet har det alt for let

Annonce