Annonce
Ugeavisen Odense

Hvad vil du gerne have?: Vilde beplantninger, kunst eller mindre madspild - hvad skal Bolbro beriges med?

Bolbro Brugerhus vil blandt andet gøre mere for integrationen - som dansktræningen. Foto: Kristian Isaksen
Bolbro skal atter til stemmeurnen i fællesskabets tjeneste. 11 idéer er stillet op, men ikke alle kan få del i puljen. Det er op til borgerne at finde ud af, hvordan 200.000 kroner skal fordeles.

Bolbro: De har prøvet det før i Bolbro og nu skal de så til det igen. Bydelen har fået tildelt 200.000 kroner til at finansiere idéer til gavn for lokalmiljøet, men i det puslespil rækker puljen ikke.

Derfor er det op til borgerne at bestemme, hvad pengene skal gå til. Der er kommet 11 idéer i hatten, deriblandt to fra Bolbro Brugerhus, der lyder således:

Fælles om integration - 25.000 kroner

Annonce

Vi vil fortsætte det videre arbejde med at give socialt udsatte borgere mulighed for at blive integreret i Bolbro. Derfor vil vi fortsætte dansktræning for nydanskere, mødregruppe, aktivitetsdage, cykelskole og fællesspisninger.

Deltagerne vil få konkrete kompetencer til brug fremadrettet i uddannelse, job og i kommunikation på tværs af etnicitet.  Til aktiviteterne er tilknyttet frivillige i alle aldre.

Formålet er at folk i Bolbro lærer hinanden at kende på tværs af køn, alder og etnicitet. Det kulturelle og det at have oplevelser sammen med andre fra lokalområdet styrker de sociale netværk og giver et tilhørsforhold til området.

I fællesskabet Bolbro Fællesspisning mødes alle generationer to gange om måneden til et måltid mad, fællessang og børneleg. Der er ca. 60 deltagere i alle aldersgrupper.

Skal der måske flere vilde blomster til Bolbro langs letbanen. Foto: Morten Dueholm

Vi finder det vigtigt indimellem at have mulighed for at lave aktiviteter, det kan være en fælles tur f.eks. i den fynske landsby, hvor ældre kan fortælle yngre om hvordan det var i gl. dage og folk fra f.eks. Syrien kan fortælle, at sådan dyrker man også jorden hos dem.

Det er et stort ønske for mange kvinder at lære at cykle, og vi vil derfor forsøge at gennemføre endnu et cykelkursus med en fysioterapeut.

Udeliv - vild natur langs letbanen - 58.000 kroner

Vi vil gøre plænen foran Stadionvej 50, mod letbanen til blomsterhav og uderum for brugere og borgere i Bolbro. Vi vil fremme biodiversitet og skabe nye muligheder for fællesskab ved Stadionvej 50.

Konkret vil vi ændre den golde græsplæne til et området med vilde blomster, bier og sommerfugle, et fliseområde med borde og bænke og fliser lagt som skakbræt. Brikkerne lånes i Brugerhusets cafe.

Idéer til Bolbro Bestemmer

Der er to puljer at ansøge fra. Én til gavn for velfærden i Bolbro - en anden til gavn den nære velfærd.

Velfærd for borgerne i Bolbro:

Stop Spild Lokalt - Madoasens Dagligdrift - 25.000 kroner.

Bolbro Lokalforum - Infoskærm til alle foreninger i lokalområdet - 30.000 kroner.

4. b på Provstegårdskolen - Murkunst på gangbroen over til skolen - 82.350 kroner.

6. klasse på Provstegårdskolen - Murkunst i tunnellen under Middelfartvej mod Møllemarksvej - 100.000 kroner.

Bolbro Brugerhus - Udeliv - vild natur langs letbanen - 68.000 kroner

Den nære velfærd:

Stop Spild Lokalt - Madvaner og en gladpakke - 10.000 kroner.

Stop Spild Lokalt - Samarbejde med skoler og institutioner i Bolbro - 10.000 kroner.

Udviklingsprojekt i Bolbro - Kvinder syr selv - 30.000 kroner.

Bolbro Brugerhus - Fælles om integration - 25.000 kroner.

 DUI - leg og virke ved Højstrup - Åbent-hus-dag med fællesspisning - 26.144 kroner.

Oftest tager brugeren hjem og er alene, så udearealet skal bryde med brugernes vaner og inspirere til at sidde i den friske luft og nyde en kop kaffe.

Mange mænd efterspørger konkrete aktiviteter, hvor de kan føle sig til gavn og aktivt bidrage til fællesskabet. Vi vil inddrage frivillige i en aktivitet på tværs af generationer i planlægning og  etableringen.

Bolbro-borgere på vej til biblioteket eller indkøb, familier til-fra børnehave, børnehaven på tur, foreninger og frivillige vil bruge arealet fordi de vilde blomster frister til at gå igennem.

Man får en dejlig oplevelse, åbner sindet og får ro i blomsterne som kan inspirere til at mødes i fællesskaber ud over det som Brugerhusets brugere normalvis mødes om.

Fællesskaberne kan opbygge relationer og nye aktiviteter f.eks. om at finde og så blomster, måske tegne og male blomster.

Afstemningen finder sted fredag 4. juni fra 12 til 18 og lørdag 5. juni fra 10 til 14 i Bolbro Brugerhus på Stadionvej 50.

Alle borgere over 10 år med bopæl i Bolbro Sogn kan afgive en stemme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce