Annonce
Ugeavisen Odense

Hvis mor og far skal skilles eller dør: Nu skal børn og unge i Odense have hurtigere hjælp

Mange børn og unge oplever at være pårørende til en nærtstående med psykiske, fysiske og/eller sociale udfordringer - ofte mor eller far. Med en pårørenderådgiver skal det være lettere at blive henvist til de rigtige tilbud. Foto: Colourbox
Hvis man som barn eller ung går alene med sin sorg over at have mistet et familiemedlem, eller over at mor og far er blevet skilt, kan man nu få hurtigere hjælp hos en pårørenderådgiver i Odense.
Annonce

Odense: Børn og unge, der oplever sorg og kriser i deres familier, skal ikke stå med det alene. Derfor har Odense Kommune nu etableret en rådgiver, der skal gøre det lettere at få hjælp og vejledning.


Det er rart at tale med en, der har gået igennem det samme, så har man det på samme måde.

10-årig pige


Hvert år mister omkring 780 børn under 12 år en forælder i Danmark. Heldigvis er der hjælp at hente, når livet gør ondt. Med et kald til pårørenderådgiveren, Bjarne Bruun, kan man blive guidet til kommunens samtalegrupper for børn og unge eller til andre tilbud om hjælp - for eksempel hos de frivillige foreninger.

- Vi vil gerne derhen, hvor alle voksne omkring et barn eller en ung finder det naturligt at præsentere muligheden for hjælp, så snart man har kendskab til, at barnet eller den unge går og tumler med en sorg, siger Bjarne Bruun i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Vi skal ind tidligere, så barnet eller den unge finder en vej til at håndtere sin sorg eller ensomhed, og det kan vi ved at tilbyde dem et frirum, hvor de kan sætte ord på, læsse af, spejle sig i ligesindede og få den hjælp, de har brug for.

Annonce

Samtaler hjælper

Det hjælper børn og unge at have samtaler med jævnaldrende i samme situation. Det er i hvert fald, hvad børnene giver udtryk for, når de har deltaget i et gruppeforløb med andre.

- Det er rart at tale med en, der har gået igennem det samme, så har man det på samme måde, forklarer en 10-årig pige.

Børnenes forældre eller nærmeste inddrages ofte i tilbudene. Odense Kommune har både tilbud til børn og unge, der er i skilsmissefamilier, i sorg og til dem, hvis forældre er psykisk eller fysisk syge.

Pårørenderådgiveren

Mange børn og unge oplever at være pårørende til en nærtstående med psykiske, fysiske og/eller sociale udfordringer - ofte mor eller far.

Hvis du er en voksen omkring et barn, som har det svært, kan du ringe til pårørenderådgiver Bjarne Bruun på nummeret 21 84 54 40.

Pårørenderådgiveren tilbyder: 

1) En samtale, hvor I sammen afklarer hvilke(t) tilbud, der er brug for 

2) At finde det rette tilbud – dette kan både være tilbud i og udenfor kommunalt regi 

3) At etablere kontakten til det rette tilbud

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce