Annonce
Ugeavisen Odense

Hvor ildsjæle fødes: Vollsmose er mit hjem - jeg vil aldrig herfra

Mit Vollsmose. Foto Metha Maul
Metha Maul havde kun et begrænset - og et skulle det vise sig skævt - billede af Vollsmose, før hun flyttede til bydelen. Nu er det blevet et hjem, hun aldrig vil forlade.
Annonce

Da jeg 20. december 2012 trådte ind i min nye lejlighed i Bøgeparken var det med meget blandede følelser. Jeg kendte jo kun Vollsmose fra medierne. Men tingene var så gået sådan, at det var her vi skulle bo. Lejligheden var god, stor, lys og venlig. Og efterhånden som vi fik det hele indrettet, begyndte det at føles bedre og bedre. Det blev vores HJEM.

Jeg valgte at tage ja-hatten på og prøve at finde ud af ting om vores nye område - for kunne det virkelig være så galt? Til en start valgte jeg stædigt at hilse og sige hej til de mennesker jeg mødte på min vej - sjovt nok var der respons med det samme - alle jeg mødte hilste tilbage.
"Hmmm - dét her er da ret godt," tænkte jeg. Og efterhånden småsnakkede jeg med de mennesker jeg mødte.

I december 2013 kom jeg i forbindelse med Vollsmose Sekretariatet. Vollsmose føltes allerede som et godt sted at bo, men at komme i kontakt med de kompetente mennesker på Sekretariatet udvidede mit syn og i dén grad også mit netværk, og det gav mig muligheder for at deltage frivilligt/aktivt i forskellige ting i mit nye 'hood'. Og så gik det slag-i-slag.

Jeg har arbejdet i Vollsmose Kulturhus, da det stadig var Kulturhus. Jeg er borgerjournalist, med mit eget lille format ved Vollsmose Avisen. Jeg er BydelsSøster. Og har en lille finger med i 'Vollsmose sammen mod vold og kriminalitet'. OG så er der alt det andet - ind i mellem. Jeg har lært mange mennesker at kende, både perifert og tæt.

Annonce

Mentoren

Mennesker som i den grad gør en masse for vores "Mose", og som jeg beundrer, og har lært rigtig meget af. Ingen nævnt, ingen glemt - men vil dog nævne John Bonde, som blev en slags 'mentor' for mig omkring lærdom og viden om Vollsmose - noget der stadig sidder dybt i mig, selvom han nu er flyttet 'hjem' til Sdr.Jylland. Der er så mange Ildsjæle i Vollsmose, som kæmper en fantastisk kamp på mange fronter: for børn, for unge mennesker. for kvinder osv. osv.

Jeg kender mange af dem, og jeg beundrer dem for deres indsatser. Men synes ikke, de bliver anerkendt, at indsatserne, som vel at bemærke er frivillige, ikke ligesom tæller på den store skala set med politikernes øjne.

Well - okay - de/vi bliver 'rost'...en gang imellem. Men i det store billede af ghettoplaner, nedrivninger, genhusninger, skolesammenlægninger, nedlukning af børnehaver/sfo'er - you name it - så tæller Vollsmose borgernes egne indsatser ikke en snus.

Der bliver lavet politiske indsatser, både statsligt og kommunalt, MEN TING TAGER TID. Vollsmose-borgere, oplever jeg, er inderligt trætte af, at når nye indsatser - som lyder gode og fornuftige - så bliver de fjernet efter et eller to år - FOR DET VIRKER JO IKKE.

Så siger jeg igen: TING TAGER TID. Det skal bundfælle sig, have plads og rum til at virke......MEN så kommer den næste HOVSA-løsning, og hvad der måske var ved at få en lille virkning efterlader børn, unge mennesker, familier tilbage ved 0 - og så starter det hele forfra.
Vi bor cirka 9000 mennesker i Vollsmose, og det er mit bud, at 98 procent af os ønsker blot at leve i fred og fordragelighed med hinanden. Nyde vores naboskaber, venner og smukke grønne område. De få ødelægger det for de mange - men det er de mange der betaler prisen - og det er ikke fair.

Jeg er SÅ glad for at bo i Vollsmose. Og når tiden kommer til at min blok skal gennemrenoveres, og jeg derfor skal genhuses, så vil jeg søge om en mindre lejlighed end den jeg har nu - men det SKAL være i Vollsmose - jeg vil helst ikke herfra - det er mit hjem - mit 'hood' - her føler jeg mig godt tilpas, glad og tryg.


Jeg er SÅ glad for at bo i Vollsmose. Og når tiden kommer til at min blok skal gennemrenoveres, og jeg derfor skal genhuses, så vil jeg søge om en mindre lejlighed end den jeg har nu - men det SKAL være i Vollsmose - jeg vil helst ikke herfra - det er mit hjem - mit 'hood' - her føler jeg mig godt tilpas, glad og tryg.

Metha Maul


Om skribenten

Metha Maul

55 år, har boet i Bøgeparken i 7,5 år.

Flyttede hertil med sine to børn, de er i mellemtiden blevet voksne og er flyttet hjemmefra.

Den ældste bor stadig i Vollsmose.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Skal gaderæs legaliseres?

Ugeavisen Odense

Hadet har det alt for let

Annonce