Annonce
Ugeavisen Odense

I Fies butik er der plads til alle

Fie Nielsen har gennem de seneste år haft flere praktikanter og fleksjobbere gennem butikken i Næsby. Foto: Tine Boe
Sidste år løb Fie Nielsen med en af Odense Handicapråds 3 handicappriser for sit arbejde med at hjælpe mennesker med et handicap tilbage på arbejdsmarkedet. Hvem det bliver i år, kan du være med til at bestemme.
Annonce

Næsby: Da Fie Nielsen, der er selvstændig købmand i Rema 1000 i Næsby, sidste år vandt handicapprisen Job– og Uddannelsesprisen 2019, blev hun ikke bare stolt og glad. Det vakte også en masse minder om alle de mennesker, hun i løbet af de seneste otte år har hjulpet tilbage på arbejdsmarkedet ved at tilbyde dem enten afklarende praktikpladser eller fleksjob i butikken.


For mig er det egentlig bare en selvfølgelig, at man skal hjælpe andre, hvis man. Det kan jeg heldigvis, og det føler jeg mig enormt privilegeret over

Fie Nieslen


- At vinde Job– og Uddannelsesprisen 2019 var en kæmpe anerkendelse af mit arbejde, og selvom jeg på ingen måde betragter mig selv som en helt eller noget, så gjorde det mig rigtig glad. Det fik mig også til at tænke på alle de dejlige mennesker, jeg gennem tiden har hjulpet videre i deres liv ved i en kortere eller længere periode at have dem her i butikken, og det var en rar følelse. Det er dejligt at vide, at man har gjort en forskel for andre, fortæller Fie Nielsen på 45 år.

Indstil din kandidat til handicappriserne 2020

Hvert år den 3. december uddeler Odense Handicapråd en handicappris i tre forskellige kategorier, som er: Job- og uddannelse, tilgængelighed og initiativ.

Hvis du kender én, der gør en forskel for mennesker med et handicap, kan du indstille din kandidat på Odense Kommunes hjemmeside: www.odense.dk/handicapprisen

Sidste frist for at indstille kandidater er den 6. november 2020.

Annonce

Startede ved et tilfælde

Fies engagement med at ansætte medarbejdere i praktik og fleksjob startede ved et tilfælde, da en kvinde for år tilbage en dag troppede op i butikken og spurgte, om hun kunne få en praktikplads. Praktikpladsen skulle hjælpe til med at afklare kvindens muligheder for at vende tilbage til arbejdsmarkedet efter en længere periode med sygdom. Det sagde Fie ja til, og siden har der været mange både praktikanter og fleksjobbere gennem butikken i Næsby.

- Lige nu har jeg 45 medarbejdere ansat, hvoraf de de ni er i fleksjob. Det kræver selvfølgelig noget ekstra koordinering, fordi der er specielle hensyn at tage til dem alle sammen. Men det er det hele værd, når jeg ser, hvor meget de udvikler sig, og hvor glade de er for at være en del af et fællesskab og for at have noget meningsfuldt at stå op til, siger Fie.

Annonce

Vil gerne hjælpe

Diplomet for Handicapprisen 2019 hænger nu i personalestuen i Næsby og minder hver dag Fie om, at det, hun gør, har en kæmpe betydning for andre, selvom hun ikke selv anser det for noget særligt.

- For mig er det egentlig bare en selvfølgelig, at man skal hjælpe andre, hvis man. Det kan jeg heldigvis, og det føler jeg mig enormt privilegeret over, slutter Fie med et smil.

Skrevet af Tine Boe, Odense Kommune

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Bessehjælp: Book en Besse

Ugeavisen Odense

Best of Odense: Gense showet og se alle vinderne i kategorierne her

Ugeavisen Odense

Byens bedste kulturoplevelse

Ugeavisen Odense

Bedste Gå-i-byen-sted: Vi er superglade

Annonce