Annonce
112

I fuldt dagslys: Nyt indbrudstogt mod biler ved Rosengårdcentret

På godt seks timer blev seks biler tirsdag middag og eftermiddag udsat for indbrud på parkeringspladsen ved Rosengårdcentret. Arkivfoto: Michael Bager
I løbet af seks timer begik en eller flere tyve indbrud i seks biler, der var parkeret ved Rosengårdcentret. Fem bærbare computere blev stjålet. Det er tredje gang på godt to måneder, tyve bryder ind i flere biler på parkeringspladsen.
Annonce

Odense: I tidsrummet mellem klokken 11 og 17.30 tirsdag brød en eller flere tyve ind i seks biler, som holdt parkeret ved Rosengårdcentret. Fyns Politi fik den første anmeldelse klokken 13.11, og derefter kom anmeldelserne i et jævnt tempo tirsdag eftermiddag.

Det gik ud over en Peugeot 206, en Peugeot 207 og en Peugeot 208 samt en Toyota Yaris, en Toyota Aygo og en Chevrolet, oplyser Fyns Politi i sin døgnrapport. To af bilejerne fandt en lille siderude ved forsæderne knust, mens to andre kunne konstatere, at tyven var brudt ind ved at bryde låsen i en fordør op. I de to sidste tilfælde har anmelderne ikke kunnet se, hvordan tyven er lykkedes med at komme ind i bilen.

Tyven eller tyvene har fået fingrene i to Macbook Pro, en Macbook Air, en Lenovo pc og yderligere en bærbar computer foruden diverse tasker og et Nem-ID nøglekort. Flere af tingene var skjult i bilernes bagagerum, fremgår det af anmeldelserne til politiet.

Tyverierne er sket i tidsrummet mellem klokken 11 og 17.30.

Annonce

Tag værdigenstande med dig

Indbrud i parkerede biler er generelt ikke noget særsyn i politiets døgnrapporter, og fra Rosengårdcentret er opfordringen til kunderne, at de skal tage deres værdigenstande med sig, når de forlader deres bil.

I midten af marts blev syv biler udsat for indbrud på parkeringspladsen ved Rosengårdcentret, og tre uger senere gik det ud over tre biler. I de fleste tilfælde kom tyven ind i bilen ved at knuse en siderude.

Rosengårdcentrets leder, Casper Bach Andersen, forklarede i den forbindelse, at centret har valgt ikke at investere i videoovervågning af parkeringsområdet efter at have rådført sig med politiet.

- Politiets erfaring, som vi lægger os op ad, er, at videoovervågning ikke ville ændre noget. Man kan sjældent se ret meget på billederne, og typisk kan man bare se en hætteklædt mand, og så er der ikke rigtig noget for politiet at gå efter, sagde Casper Bach Andersen til Fyens Stiftstidende efter indbruddene i marts.

Samlet har Rosengårdcentret over fem hektar parkeringspladser, og det vil ifølge centerlederen kræve for mange ressource at overvåge området med vagter. Derfor har centret sat skilte op, som opfordrer kunder til at "tømme bilen, før tyven gør det".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

5+1 til weekenden

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Café Kosmos

Ugeavisen Odense

Lux Light klar til fremtiden

Annonce