Annonce
Ugeavisen Odense

I kommunens støbeske: Flere boliger i Højby og Skt. Klemens

Skulle det være noget med et nyt boligkvarter i Højby og Skt. Klemens? Foto: Morten Stricker/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Hvordan skal Odense udvikle sig i de kommende 12 år? Det sætter Kommuneplanen de overordnede rammer for, og Odense Byråd har netop offentliggjort forslag til ny Kommuneplan 2020-2032, hvor blandt andet boliger skal skyde op i Højby og Skt. Klemens.
Annonce

Højby/Skt. Klemens: Det har været et særpræget forår med bekymringer og tanker om fremtiden. Men trods de udfordringer, samfundet står i lige nu, så udvikler Odense sig hastigt og er måske vel på vej til at blive den moderne storby, som politikerne taler om.

Visionen for fremtidens Odense skulle den nye kommuneplan for 2020-2032 gerne understøtte.

Konkret giver den nye kommuneplan mulighed for nye boligområder flere forskellige steder i Odense - både i bymidten og i forstæderne.

By- og kulturrådmand Jane Jegind ser frem til at høre borgernes synspunkter til planen og siger:

- Det handler om at lave den bedst mulige by for odenseanerne, så jeg håber, at der kommer høringssvar fra mange. I denne kommuneplan har vi prioriteret lokalområderne mere, og det er jeg glad for. Vi fortsætter også byfortætningen, men der bliver taget højde for, at vi er forskellige med forskellige ønsker til vores boliger. Jeg hæfter mig også ved, at vi har prioriteret arealer til fritidsbrug. På den måde sikrer vi, at der er plads til fælles aktiviteter, selv om de ledige arealer svinder ind.

De gule klatter markerer, hvor de nye boliger skal bygges. Kort: Odense Kommune
Annonce

Flere boliger

Der er kig på to områder i det sydlige Odense, som kommunen har fundet oplagte til den valgte strategi.

I den østlige del af Skt. Klemens ved Dahlsvej/Vangeledgårdsvej gives der mulighed for at udstykke ca. 125 grunde til rækkehuse og parcelhuse.

I det sydvestlige Højby ved Højbyvej/Højby Skovvej og ved Sandkæret gives der mulighed for at udstykke ca. 70 grunde til rækkehuse og parcelhuse.

Der er betydelige drikkevandsinteresser i området, og derfor er staten, VandCenter Syd og Odense Kommune i gang med at undersøge muligheden for også at plante skov på arealet.

Der bliver fokus på at holde en minimumsafstand på 25 meter mellem de nye boliger og Svendborgbanen.

Annonce

Grønne tanker

Ifølge planen vil begge områder blive kendetegnet ved lav bebyggelse. Der vil være fokus på områdernes grønne værdier og på at passe nye boliger ind i det omkringliggende landskab. Derudover bliver der etableret stier og grønne arealer i området.

Udstykninger kan ske fra 2020-2023, hvis der er et ønske om det fra en grundejer.

Der vil først ske udbygning af området, når der er udarbejdet en lokalplan, som beskriver, hvordan området skal indrettes. Lokalplanen vil blive sendt i høring hos blandt andet naboer, inden den vedtages i byrådet.

Alle der vil give deres mening til kende om kommuneplanen har mulighed for at gøre via www.odense.dk/kommuneplan2020 frem til 31. august 2020.

De gule klatter markerer, hvor de nye boliger skal bygges. Kort: Odense Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce