Annonce
Ugeavisen Odense

Influencere slår et slag for miljøet

Det var en samling positive influencere, der både fik oplevet og handlet i zirkel søndag efttermiddag. Foto: Kurt Rasmussen
Søndag tog 40 fynboer imod en invitation fra zirkel og mødte op i genbrugsbutikken i Næsby for at blive klædt på til at promovere Odenses nye miljøkoncept
Annonce

Højvang: Der er livlige samtaler på kryds og tværs blandt de hovedsageligt unge personer, der har fundet vej til genbrugsbutikken zirkel søndag eftermiddag. Alle har de én ting til fælles; de er influencere – eller på vej til at blive det, for de har alle indvilliget i at hjælpe til med at promovere Odense Renovations seneste miljøprojekt, zirkel.

”Gør en god gerning for miljøet og deltag i dette hyggelige lille event, hvor du hører om vores spændende genbrugsunivers med fede ting til hjemmet og lækkert genbrugstøj. Vi håber, du vil hjælpe med at promovere zirkel, fx ved at lægge stories op på instagram eller et andet socialt medie - gerne med #butikzirkel. Sådan lød det blandt andet i invitationen, der blev sendt ud til 85 fynboer fra influencermiljøet, hvoraf cirka halvdelen takkede ja.

Annonce

Højt humør

Efter en introduktion ved zirkels daglige leder, Anja Michele Mathies, blev gæsterne sluppet løs i genbrugsbutikken og gik i gang med at tage billeder og skrive til sociale medier som instagram og facebook, og målt på humøret blandt de tilstedeværende er arrangementet en ubetinget succes.

Fra deres position ved kassen har de tre deltidsansatte, Nanna Larsen, Ida Marie Lind Christensen og Beathe Stentoft kunnet bemærke, hvordan de inviterede gæster spærrede øjnene op, da de trådte ind i genbrugsbutikken.

Nanna Larsen, Ida Marie Lind Christensen og Beathe Stentoft kunne som ansatte i zirkel opleve, hvordan gæsterne reagerede positivt overrasket over konceptet. Foto: Kurt Rasmussen

- Folk var meget positive, og man kunne mærke, hvordan de tænkte ”wow”, da de så indretningen, lyder det fra studiejobberne.

Annonce

Influencere instagram-klar

Blandt de nye zirkel-influencere er 19-årige Agnes Schou Jørgensen fra Odense.

Influencer Agnes Schou Jørgensen. Foto: Kurt Rasmussen

- Jeg har brugt en mase penge på nogle billeder og en masse tøj, og nu har jeg tænkt mig at lægge en masse billeder op på instagram. Desuden vil jeg lægge et opslag op på facebook, hvor jeg tagger zirkels facebookside, så folk kan komme herud og kigge på det, siger hun.

20-årige Stefanie Hansen har taget turen fra Aarup for at melde sig som influencer for zirkel.

Influencer Stefanie Hansen. Foto: Kurt Rasmussen

- Jeg synes, det er spændende at komme ind og se det, fordi det er en anderledes genbrugsbutik. Her er det hele ordnet i forskellige afdelinger, og jeg synes, der er smukt. Nu vil jeg tage nogle billeder og lægge dem op på min instagramkonto, som jeg bruger som influencer i forvejen. Jeg er medlem af et agency, hvor forskellige firmaer finder influencere til forskellige opgaver, og de ting jeg lægger op herfra, vil man kunne finde på #stefanitlh, siger hun.

Fra Gelsted er 19-årige Jonas Jensen kommet ind for at støtte op om konceptet.

Influencer Jonas Jensen. Foto: Kurt Rasmussen
Tuyen Phan, som har stiftet Flash Your Trash, og som sidste år vandt prisen, Hverdagsaktivisten 2019 i Odense, havde også taget imod en invitation fra zirkel. - Jeg synes, det er fantastisk, at der er fokus på den grønne dagsorden, men at det ikke alene kun er genbrugsvarer. Der er også et bredere formål med det, idet der bliver skabt nogle grønne arbejdspladser, siger Tuyen Phan. Foto: Dorthe Lind Christensen

- Jeg kender mange, der arbejder her, og jeg synes, det er et fedt koncept. Jeg har 300 følgere på instagram, og det tager jo ingen tid at lægge billeder op, så det vil jeg da gerne gøre, hvis jeg kan være med til at sprede et godt budskab. Der er gjort meget ud af det med indretningen, så det er enormt hyggeligt, og der er helt klart mere liv i butikken her end i andre genbrugsbutikker, siger han.

Annonce

Positive forventninger

Fra Odense Renovation er funktionsleder, Dorthe Lind Christensen, mødt op for at følge slagets gang, og hun er meget positiv efter at have oplevet, hvordan influencerne har taget imod genbrugskonceptet.

Efter arrangementet var nogle af influencerne ikke helt færdige med hinandens selskab men slog sig ned og hyggede sig på parkeringspladsen foran zirkel. Foto: Kurt Rasmussen

- Det har været en rigtig god dag. Vi har fået nogle meget engagerede unge mennesker til at se, hvad zirkel kan tilbyde, så de kan være med til at fortælle i deres netværk, at man både kan komme og købe genbrugsting men også få inspiration til at tænke sit forbrug på en anden måde, lyder det fra funktionslederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Corona ville kvæle forretningen: Søren opfandt nye indtægtskilder i nødens stund

Ugeavisen Odense

Hal-cafeterier lider efter genåbning: Raymond har mistet 90 procent af sin omsætning

Annonce