Annonce
Ugeavisen Odense

Internationalt detektivarbejde i Odense: Borgere jagtede en morder

Flere af deltagerne havde været kreative med udklædningen, og man kunne fornemme tilstedeværelsen af en af de helt store detektiver. Foto: Janne Bay
Lørdag formiddag var gadebilledet i Odense noget forandret, da grupper af udklædte personer bevægede sig rundt med opmærksomheden rettet mod deres mobiltelefoner. De var på jagt efter en morder.

Odense: Lørdag var flere persongrupper voldsomt optaget af deres mobiltelefoner i Odenses gader og en del af dem i udklædning af den ene eller anden art.

”Hvad foregår der”, har flere sikkert tænkt – og det var faktisk det samme spørgsmål disse mindre grupperinger blev stillet – bare via en app.

Svaret er en Geogaming-event. Konceptet er sådan set enkelt. Via en app deltager man i et spil, som har udspring i brætspil, men som er digitaliseret.

Annonce

Lørdagens tema var et mordmysterium, som skulle løses ud fra en række vidneudsagn og digitale spor, der blev modtaget undervejs, når man bevægede sig rundt i byen.

Med events i over 1.200 byer fordelt på 50 forskellige lande, må spillet siges at være kæmpestort. CluedUpp Games, som står bag, skriver også på deres hjemmeside, at de er verdens største geogaming-firma, og i Danmark har Ålborg, København og Odense taget spillet til sig.

Digital jagt

Lørdag var jeg lokket med på et af de mange detektivhold, som måtte rumme op til seks deltagere.

Man har på forhånd tilmeldt sig og betalt via hjemmesiden, og fra kl. 9 lørdag morgen kunne jagten på en morder så gå ind under eventtitlen ”The Ripper”.

Der var præmiering af indsendte billeder af bl.a. bedste udklædning, så derfor kunne man i bybilledet spotte en del af fortidens kjoler, detektivtøj samt en masse skønne temaudklædninger som f.eks. sygeplejersker i blodige kitler. Kreativitet i fuldt flor. Det gav naturligvis liv i byen men også meget undren, da denne form for begivenhed stadig er forholdsvis ny.

Alle mine fem holdkammerater havde deltaget året før, så jeg var i trygge hænder, og der var styr på det tekniske. Spillet foregik på engelsk, og i starten hørte vi, at der var sket tre mord, og vi fik lidt faktaviden.

Herefter var vi på egen hånd kun bevæbnet med vores mobiltelefoner i jagten på morderen i Odenses gader. På skærmen kunne vi se, hvor der var vidner, hvis forklaringer vi kunne høre samt stille et af de allerede udvalgte spørgsmål.

Annonce

Gådefuldt spil

Vi skulle afhøre mindst fem vidner, men ellers var det op til de enkelte hold selv at bestemme, hvor mange steder de ville gå hen for at få spor og udsagn. Når vi kom frem til et markeret vidnested, blev vi stillet en gåde, som skulle løses for at undgå strafpoint. Gåderne var af meget forskellig karakter og sværhedsgrad og krævede, at man var rimelig god til engelsk.

Holdstemningen var høj, og vi nød at gå rundt sammen i det gode vejr og sige hej til andre ligesindede i udklædning – men efter 4,5 km gåtur i byens gader og adskillige vidneudsagn måtte vi indse, at det nok blev lidt mere gætteri end godt detektivarbejde, da vi skulle byde ind med en gerningsmand.

Det tog hele tre gæt, inden vi ramte rigtigt, og det var da også med et lille hak i stoltheden, at vi måtte sidde og gætte i stedet for at kunne udpege morderen med sikkerhed.

Vel landet hjemme efter nogle aktive timer i skønt selskab og med tid til caféhygge, lagde jeg detektivhatten og efterrationaliserede.

Der er bestemt dele af spillet, som kan forbedres, og som burde målrettes mere til de enkelte lande, for at det bliver en helstøbt oplevelse - men kommer man primært for at få nogle dejlige timer og motion sammen med gode venner, så er denne begivenhed helt perfekt.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Til komikere og deres publikum: Hele landet skal snakke om HCA Comedy Festival

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Flere regionale strækninger er blevet Orange

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Efter fodboldkarriere i Spanien: Nicolai udlever sit eventyr i Stenløse

Ugeavisen Odense

Golftalent går i arv: Esben har golf i blodet

Ugeavisen Odense

Akrobatik og dans sammenvævet i en morsom forestilling: Mød ægteparret Mr. og Mrs. Twistly og deres upålidelige grammofon

Ugeavisen Odense

Sommerguide: Her finder du Odenses mest populære gårdhaver

Ugeavisen Odense

Nyt vietnamesisk takeaway-sted i midtbyen: Vita udlever sin mors restaurant-drøm

Ugeavisen Odense

Kåre har omdannet gammel Citroën HY til kaffevogn: Velodrom fortsat lukket, men nu er der alligevel lidt godt nyt

Ugeavisen Odense

Portvinsfestival.dk vender tilbage i 2021, med en “Premium”-billet.

Ugeavisen Odense

Schiang Living åbner ny butik med nyt koncept: - Jeg er fløjtende ligeglad med, hvad mærket hedder

Ugeavisen Odense

Nyt H.C. Andersens Hus: Nu er der ørebøffer til gæsterne

Ugeavisen Odense

Fantastisk gadeshow med fuld fart på for hele familien

Ugeavisen Odense

Nyhed: Han Bubble Tea er åbnet i Odense

Ugeavisen Odense

Verdenskendt magasin: Odense er blandt de 100 mest interessante steder i verden at besøge

Ugeavisen Odense

Udvidelse: The Original Pita udvider med restaurant

Ugeavisen Odense

To gange har Preben Apager bundet hunden Susie uden for samme Rema 1000, og to gange er hun forsvundet på mystisk vis

Ugeavisen Odense

Verdensmusikken spiller i Odense

Ugeavisen Odense

Odenseansk virksomhed: Stort gennembrud inden for automatisering af SEO

Ugeavisen Odense

Sommerafløsere smutter: Ældreplejen mangler varme hænder

Ugeavisen Odense

Serrano-sandwich og lakse-bagel: Ny sandwichbar åbner i Odenses gågade

Ugeavisen Odense

Asta er klar til musikteltet: Hjulpet på vej af fynsk talentudviklingsprogram

Ugeavisen Odense

Det største ansvar: Hvem skal sidde i Best Of Odense-juryen i år?

Lokalavisen Nordvest

Genbrug i stor skala: Militærbygninger bliver til veje i ny Odense-bydel

Annonce