Annonce
Ugeavisen Odense

Intimkoncerter i en stue på Kancellivej

Andreas Odbjerg er efterhånden vidt eksponeret i de danske medieoutlets, men der er stadig plads til en meget intim intimkoncert i kalenderen som her på Kancellivej. Foto: Kim K. Sørensen
Annonce

Bolbro: Glem alt om Posten, Dexter og Magasinet. Du behøver slet ikke at drage mod Odense centrum for at få en stor musikoplevelse. I et lille hus på Kancellivej i Bolbro har parret Michala og Jesper Bruun-Givskud gennem de seneste år inviteret venner og nye bekendtskaber indenfor til et koncept, de kalder ”stuekoncerter”.

Lørdag den 9. november var der igen gjort klar til en af disse lokale intimkoncerter. Stuen var ryddet og møbleret med vejens fællesstole, scenerummet var arrangeret med professionelt lys- og lydudstyr, og køkkenet havde fået smækket en lille bar op i hjørnet. Hvad mere har man som koncertgænger egentlig brug for?

Koncertens hovednavn var sanger og sangskriver Andreas Odbjerg, der selv er opvokset i Odense. Du husker ham måske som den små-excentriske sanger, der imponerede dommere i DR’s ”X Factor” og siden i TV 2’s sangkonkurrence ”Voice – Danmarks største stemme”, hvor han sammen med sin mentor Xander gik hele vejen til finalen.

Andreas Odbjergs nok mest eksponerede indsats i musikmiljøet var hans tur igennem sangkonkurrencen Voice, hvor han sammen med sin mentor Xander gik helt til finalen - men vandt ikke. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Annonce

Forældre var med

Denne lørdag i Bolbro var setuppet væsentligt anderledes end til de store tv-shows. Men at tyde på kunstnerens ansigtsudtryk var det ikke mindre nervepirrende at optræde for knap 35 personer, hvor de, der sad nærmest, var mindre end en meter væk. Med sig havde han pianisten Stefan Bøgh Nielsen og et katalog af solonumre, der til lejligheden var barberet ned til mere simple versioner. Det gjorde dem imidlertid ikke mindre fængende, og Andreas havde fra første strofe publikum i sin hule hånd med de direkte tekster, sjove anekdoter og insisterende nærvær.

Andreas Odbjerg sluttede sin koncert af med sangen ”Dét helt okay”, som handler om hans opvækst og forholdet til hans far. En emotionel sang, som blev leveret med masser af nerve og fik et ekstra lag, da Andreas’ forældre lyttede med fra stuens bagerste række.

Andreas Odbjerg takkede af til klapsalver og hujen, inden han og sammen med Stefan overlod mikrofonen til aftenens næste musiker – irske Fergie McElligott. Den erfarne musiker indtog scenerummet med underspillet humor, sin dybe, fængende stemme, en guitar og et bredt repertoire. Det er langt fra første gang, Fergie McElligott spiller på Kancellivej – og han blev da også modtaget af publikum, som var han en gammel ven.

Skal du være med næste gang, der er koncert på Kancellivej? Så hold øje med www.lowficoncerts.com eller tjek Facebook på siden “Stuekoncerter på Kancellivej” for information om næste arrangement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Nøøøj, det’ for børn!

Annonce