Annonce
Ugeavisen Odense

Isen holder: Nu er den første odenseanske sø farbar

Mandag morgen blev isen på Munkedammen i Odense målt til art være minimum 13 centimeter tyk. På billedet måler folk fra kommunen isen på Svanedammen ved Kochsgade. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Efter flere ugers frostgrader og snevejr melder Odense Kommune nu, at Munkedammen, som er en af fem skøjtesøer i Odense, er klar til at man kan bevæge sig ud på isen.

Odense: Munkedammen, en af Odenses fem skøjtesøer, er nu åben for færden på isen.

Isen på de odenseanske søer er løbende blevet målt for at holde øje med om og hvornår, den når de magiske 13 centimeter, som er minimumskravet for, hvornår kommunen tillader, at man bevæger sig ud på isen.

På Munkedammen er der dog desværre smidt en del sten og grene ud på isen, og det besværliggør skøjteløbet, og det er derfor mest oplagt at beholde skoene på, lyder det fra By- kulturforvaltningen.

Samtidig understreger formanden for By- og Kulturudvalget, Christoffer Lilleholt (V), at man stadig skal være opmærksom på forsamlingsforbuddet, som også gælder ude på søen.

- Jeg håber, at byens skøjteløbere vil være glade for denne mulighed, for det sker ikke så tit, at vi har haft frost nok til at åbne for skøjteløb, og jeg vil opfordre folk til at komme ud og nyde vintervejret. Det er dog vigtigt, at vi holder afstand, og ikke skaber store forsamlinger på og omkring søerne, siger han.

Hold øje med skiltning

Munkedammen er den eneste sø, hvor man mandag morgen har kunnet måle en istykkelse på minimum 13 centimeter, og det betyder, at det endnu ikke er tilladt at bevæge sig ud på byens andre skøjtesøer, der tæller Skovsøen, Svanedammen, Nørredammen og Munkemaen.


Det er dog vigtigt, at vi holder afstand, og ikke skaber store forsamlinger på og omkring søerne

Christoffer Lilleholt (V), formand for By- og Kulturudvalget


Desuden er det ikke hele Munkedammen, der er åben for skøjteløb. Den nordvestlige del af søen er ifølge kommunen tydeligt afspærret, da isen her endnu ikke er tyk nok til at være sikker.

De kommende dage vil der blive foretaget hyppige målinger på Munkedammen for at overvåge isens tykkelse. Derfor anbefales det også, at man holder øje med skiltningen omkring søen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Lyt til podcasten 'Mortens Madklub': Turen går til Spanien med figen, gedeost og tør sherry - lær at lave en sommerlig tortilla

Annonce