Annonce
Ugeavisen Odense

- Jeg skal ud og overbevise folk om, at jeg er en dygtig live-performer

Clare Toft Simonsen var kun 17 år, da hun udgav sin første single. Hun har altid sunget, men det var første, da de store børn i folkeskolen begyndte at betale hende fem-kroner for at få hende til at synge, at hun virkelig blev bevidst om sit store talent. Fredag den 22. november får Odense glæde af den unge sangerinde, når hun gæster Posten.
Annonce

Hvordan begyndte du at synge? - Jeg begyndte faktisk, da jeg var baby. Min mor har babyvideoer, hvor jeg ligger i badekarret og nynner. Så jeg sang på en måde. Da jeg blev omkring to eller tre år, begyndte jeg virkelig at synge. Ofte lavede jeg selv sange, eller jeg lavede velkendte sange om, så de blev mine egne.

Hvornår blev du så bevidst om, at du havde talent? - Jeg har sagt altid sunget, men da jeg var lille, tænkte jeg ikke over, at det var noget særligt. Men da jeg gik i ungdomsklub og var 11 eller 12 år, var jeg på tur til Samsø. Jeg kan huske, at jeg var alene og klatrede i et træ, imens jeg sang. Lige pludselig kom der nogle piger fra niende klasse hen og spurgt helt overrasket, om det var mig, der sang. Det var de helt på røven over, og alle skulle høre mig synge. Jeg var ret generet, så de begyndte at sige, at ”du får fem kroner, hvis du synger”. Da vi kom hjem, fortalte de store piger det til alle. Når jeg gik igennem glassalen, hvor de store altid sad, var det nogle gange, de begyndte at klappe og huje af mig. Og så havde de fundet ud af, at de kunne give mig penge til gengæld for sang. Og så kunne jeg gå i boden og købe en bolle bagefter. Det var nok dér, jeg begyndte at tænke, at der er sgu penge i det. Som ældre har altid fået at vide, at jeg synger godt og altid fået den klassiske kommentar ”du burde melde dig til X Factor”.

Hvad har været din største musikoplevelse indtil nu? - Jeg skal spille til DMA, og det tror jeg, bliver rigtig stor. Men hvis det skal være oplever indtil nu, må det være min optræden til P3 Guld og på årets SMUK Festival.

Hvad drømmer du om? - Jeg drømmer om at udgive en masse musik og at blive ved at løfte barren og mit niveau. Men ultimativt er mit mål at nå til udlandet med min musik.

Hvad laver du, når du ikke synger? - Du har ramt mig i en periode, hvor jeg ikke har lavet end at synge. Det er måske den mest intense periode i mit liv. Men når jeg endelig rammer en perioder, hvor jeg ikke skal en masse, prøver jeg bare at holde mig selv beskæftiget. Jeg har for eksempel lige købt en guitar, og så har jeg både et klaver og et hjemmestudie, hvor jeg sidder og skriver sange. Og så træner jeg også en del, for det er vigtigt som sanger at være i god form.

Hvad drømte du om at blive, da du var barn? - Jeg ville faktisk rigtigt gerne være skuespiller. Det var jeg helt overbevidst om, at jeg skulle, og jeg havde også profiler på flere casting-sider. Jeg har været til rigtig mange auditions og var faktisk til audition til ”Tvillingerne & Julemanden” med min tvillingbror. Vi var SÅ tæt på at få rollen, for vi var kun tre par til sidst. I dag er jeg glad for, at vi ikke fik den. Jeg elsker skuespil af hele mit hjerte og måske kan jeg på et tidspunkt få lov at lave noget, men jeg vil til enhver tid vælge musikken som det første.

Færdiggør sætningen ”Når 2019 er omme, håber jeg, at…” - .. jeg har haft en virkelig vellykket efterårstur. Den varer en måned og bliver den største tur og nogle store scener. Jeg er meget spændt på, hvordan det kommer til at gå, for jeg er ret grøn på live-delen. Men jeg glæder mig til at komme ud og overbevise folk om, at jeg er en dygtig live-performer, for det ved jeg, at jeg er.

Hvad er din værste uvane? - At jeg piller næse. Det er så kikset, når man står og snakker med folk, og man så lige pludselig tager sig selv i at pille næse.

Hvad er dit næste projekt? - Mit næste projekt er jeg i gang med lige nu. Jeg er ved at lukke et album, og jeg glæder mig til, at det er færdigt og ude i det nye år. Det bliver fucking fedt! Jeg har været den eneste sangskriver på albummet, og det er meget mere mig.

Hvis du helt selv måtte vælge, hvem ville du så gerne lave et musikalsk samarbejde med? - Julia Michaels – hun er min all time favorite song writer. Hun har lavet så mange fede numre og er så vanvittig musikalsk.

Hvis du måtte sammensætte din egen drømmerejse, hvor skulle den så gå hen, og hvad skulle den indeholde? - Et sted, hvor man drikker og fester meget. Måske Ibiza. Så ville jeg tage alle mine bedste veninder fra Randers og så bare feste igennem en uge i streg.

Hvor henter du inspirationen til din musik? - Den henter jeg mange forskellige steder. Ofte i mig og mine egne følelser. Og nogle gange hos mine veninder og det, de har oplevet. Andre gange er det bare ren historiefortælling.

Færdiggør sætningen ”Hvis jeg var verdenshersker for en dag, vil jeg.. - ..sørge for, at der ikke var nogle fattige, og at vi alle var på lige fod.

Blå bog

Clara Toft Simonsen er 19 år og født i Aarhus.

Hun debuterede i 2017 med singlen "What They Say" og har siden haft en række store hits. Hendes debutalbum, "August Eighteen" udkom sidste år.

Og så er hun niece til forfatter Renée Toft Simonsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Nøøøj, det’ for børn!

Annonce