Annonce
Ugeavisen Odense

Kæmper for de ældre: Vinnie gør deres hverdag sjovere

Vinnie Skovkjær har arrangeret alt fra krolfturneringer og senior OL til Valentinsdage og nytårskure på plejecentrene i Odense. Foto: Tine Boe
Den 8. marts bliver kvindernes internationale kampdag traditionen tro markeret, og i den anledning er det oplagt at nævne en kvinde fra Odense, der har dedikeret sit arbejdsliv til at gøre hverdagen på byens plejecentre både bedre og sjovere.

Odense: Ingen kampdag uden en helt. Vinnie Skovkjær har siden 2008 været leder af Odense Kommunes aktivitetsenhed OK Aktiv, der arrangerer aktiviteter på byens plejecentre og bosteder, og hun har en klar mission: Livet skal ikke gå i stå bare fordi, man flytter på plejecenter. Og hverdagen skal stadig være præget af sjov og gode grin.

- Når man flytter på plejecenter, er man grundet sin fysik tit forhindret i at komme ud og deltage i de aktiviteter, man plejer. Derfor er det vigtigt, at aktiviteterne også kommer til plejecentrene, så hverdagen forbliver sjov og værdifuld, fortæller Vinnie.

Både stort og småt er godt

Sammen med sine dedikerede 33 medarbejdere arbejder Vinnie derfor hver dag på at tilføre beboerne på Odenses plejecentre noget ekstra kolorit i hverdagen, og kreativiteten er stor, når det kommer til aktiviteter for de ældre.

- Nogle gange laver vi store arrangementer på tværs af plejecentrene, der læner sig op ad det, der sker i samfundet, og andre gange er det cykelture, kortspil eller filmaftener på de enkelte plejecentre, som vi bruger energien på, siger Vinnie.

En aktivitet, der stadig står i frisk erindring hos Vinnie, er det senior melodi grand prix, som OK Aktiv arrangerede tilbage i 2014 i anledning af, at Odense var vært for Dansk Melodi Grand Prix 2014.

- Det var en helt fantastisk dag, der gav deltagerne så meget glæde og energi. Det var enormt livsbekræftende at se de ældre synge og more sig på scenen, lyder det fra Vinnie.

Hånd i hånd med frivillige

Ud over at være hjernen bag mange kreative tiltag er Vinnie også en kvinde, der bruger meget tid på at samarbejde med frivillige kræfter i Odense til glæde for de ældre på plejecentrene. Her er ’Cykling uden alder i Odense’, hvor frivillige cykelpiloter cykler ture med beboerne på plejecentrene, et godt eksempel.

- Mit arbejde giver så meget mening, når jeg oplever, at frivillige og kommune kan samarbejde og støtte hinanden i et fælles mål om, at beboerne på vores plejecentre skal have det godt,  siger Vinnie, der for et par år siden, i samarbejde med Cykling uden alder i Odense, arrangerede en fire dages cykeltur til Fredericia for plejecenterbeboere i Odense.

Ser muligheder

Der er ingen tvivl om, at Vinnie er en ildsjæl på sit felt. Og noget af det, der især karakteriserer hendes måde at tænke og arbejde på, er, at hun ser muligheder fremfor begrænsninger. Noget der især har været brug for under Corona.

- Vi var lynhurtige til at organisere os på en anden måde, så de ældre ikke skulle undvære os. Og så har vi insisteret på, at ting som koncerter, gudstjenester og nissesjov godt kunne foregå udendørs, og det er vi lykkedes med, lyder det fra Vinnie, der selv drømmer om at kunne deltage i et senior grand prix eller en cykeltur til Fredericia den dag, hun måske skal på plejecenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce