Annonce
Ugeavisen Odense

Køller og kugler på ældrecenter: Plejehjemsbeboere spillede minigolf i dagligstuen

Et af de seje golfhold fra Ældrecenter Øst. Anne (tv) var yderst tilfreds med at få has på alle tre baner. Foto: Tine Boe
De fleste af os forbinder sikkert minigolf med sol, sommer og softice. Det har de imidlertid lavet om på på Ældrecenter Øst, hvor en tre dages minigolf turnering foregik i dagligstuer og fællesrum.

Vollsmose Allé: Vinterkulden har stadig tag i os, og det samme har Corona. Det er med til at begrænse udendørsaktiviteterne for beboerne på byens plejecentre, men på Ældrecenter Øst fik de et lyst indfald. En mobil, indendørs minigolfbane var i tre dage med til at skabe liv og glade dage og bringe følelsen af sommer lidt tættere på.

- Det har været supergodt. Nogle af beboerne var lidt generte i starten, og andre lige skulle se galskaben an. Men rigtig mange endte med at deltage med godt humør, fortæller Christian Pedersen, der er manden og medarbejderen bag idéen.

Annonce

Anne gav ikke op

Den mobile minigolfbane gjorde det muligt for Christian, der er ansat i OK Aktiv, at flytte turneringen rundt på plejecentrets stuer og afdelinger alt efter lyst og interesse. En af de stuer, hvor beboerne blev helt bidt af spillet, og som endte med at have besøg af minigolfbanen hele to gange, var ’Billebo’, hvor Anne på 72 år bor.

- Jeg synes, det var rigtig sjovt. Og man skulle koncentrere sig for at få bolden i hul. Det er meget sværere, end det ser ud, fortæller Anne, der holdt humøret højt gennem hele turneringen, selvom specielt en af banerne voldte hende problemer.

- Det var den med rampen, den var godt nok svær. Men så blev jeg stædig og kom heldigvis igennem den til sidst. Den der lille bold skulle da ikke ligge og glo på mig, griner Anne.

Anne gav ikke op, selvom banen med rampen drillede. Hun fik gode fif af Christian, der arbejder i OK Aktiv. Foto: Tine Boe
Annonce

Sjov og sammenhold

Selvom det ikke var alle beboerne fra ’Billebo’, der deltog, da minigolfturneringen var på besøg, fik alle alligevel noget ud af den. For det første var der pludselig noget helt nyt at kigge på, idet der både blev flyttet rundt på møblerne, stillet baner op og sidenhen spillet. Og for det andet gav det også noget nyt at snakke om. Kleno, der ellers til en start ikke ville være med, endte også med at lade sig smitte af begejstringen på banen og alligevel deltage.

- Vi kan som personale tydeligt mærke på beboerne, at der sker noget med dem, når vi finder på de her ting. De bliver bidt af det, hepper på hinanden og får ny energi, siger Christian og fortsætter.

- For mig er det vigtigt, at verden uden for plejecentret stadig er en del af beboernes liv. Og hvis vi ikke kan tage på tur, prøver vi i stedet for at tage verden med ind på plejecentret som f.eks. med de her golfbaner, lyder det fra Christian, efter at dagens sidste bold er skudt i hul, og frokosten skal på bordet.

- Og i dag bliver det med øl. Det har de virkelig gjort sig fortjent til alle sammen, kommer det smilende fra Christian.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce