Annonce
Ugeavisen Odense

Kaffelykke i Odense: Fem kaffesteder, du skal kende

Byen har efterhånden fået mange fine kaffesteder. Foto: Marie-Louise Hauken
Siden Nelle’s Coffee & Wine i 2012 åbnede deres første café på Rosenbæk Torv, har byen for alvor fået smag for de små kaffesteder, der både serverer god kaffe, hyggelig stemning, og som giver byen personlighed. Her får du fem kaffesteder i Odense, som vi mener, at du skal kende, og som alle kan noget forskelligt.

...

Analog

Analog åbnede ved årsskiftet og serverer både kaffe, kage og forskellige varme retter. Foto: Analog

Ved årsskiftet overtog Jacob Skalka og Peter Møller-Kristensen kaffebaren, Baboon Coffee i Albanigade. Navnet blev ændret til Analog. Men den gode kaffe er fortsat i centrum.

For selvom Analog under coronakrisen fik startet gryderne og nu også laver varme retter, er kaffen stadig ”brygget som et kram”, som Analog skriver på deres Instagram.

Indretningen hos Analog er nostalgisk – ført an af genbrugsmøblerne og det persiske tæppe foran disken, og det hele lægger op til, at du sætter tempoet ned, indsnuser duften af din friskbryggede kaffe, imens du sludrer med din kaffeven eller kigger på letbanebyggeriet, som udfolder sig foran caféen.

Adresse: Albanigade 54C

Studiestuen

Du finder et af byens billigste kaffesteder i Nedergade - mere præcist hos Studiestuen. Foto: Studiestuen

Hvis du er én af dem, der rynker på næsen, når du skal smide 35 kroner for en kop sort kaffe, kommer her et tip. I Nedergade ligger Studiestuen.

Og selvom navnet antyder, at stedet er for studerende, så er det i lige så høj grad et sted for alle os andre. Kaffen er billig. Den koster en flad 10’er, og så kan den nydes i uformelle omgivelser og omgivet af bøger i alle afskygninger. Studiestuen sælger nemlig brugte bøger – og ikke bare faglitteratur, men også skønlitteratur.

Et besøg hos Studiestuen er også oplagt, når man har brug for at komme lidt væk fra midtbyens pulserende liv. For selvom Nedergade hører til midtbyen, er roen en ganske anden, og det oplever man i det øjeblik, man træder ned ad gaden.

Adresse: Nedergade 12, Odense C

Velodrom

Velodrom har ligget ved Skovsøen siden 2016. Her er ejer, Kåre Loll ved at brygge kaffe til tørstige gæster. Arkivfoto: Kristian Isaksen

Ikke alt behøver at foregå i den allermest centrale del af byen. Hvis man bevæger sig ud langs Odense Å, kommer man til Fruens Bøge. Her ligger kaffebaren Velodrom i en gammel og fredet stationsbygning lige op ad Svendborgbanen. At bygningen er fredet – og i ordets betydning nærmest selvsagt historisk og unik – føres videre i stilen, som er museumsagtig, men stadig hyggelig.

Hyggelig er kaffebarens ejer også. Kåre Loll er næsten lige så stor en del af oplevelsen som selve kaffen og ikke mindst den gamle cykel, som pryder på den ene væg. Hans passion og kærlighed for stedet mærkes tydeligt i dialogen over kaffedisken og duftes i de friskkværnede bønner. Hvis man ikke har tid til at tage kaffen hos Velodrom, er det også muligt at tage den med ud på efterårseventyr i den omkringliggende skov.

Adresse: Fruens Bøge Skov 4

Mary's Coffeee & Sandwich

Mary’s Coffee & Sandwich er lille, men hyggelig - og et oplagt stop på vejen, hvis du skal med toget. Foto: Mary’s Coffee & Sandwich

Hvis du vil have et alternativ Seven Eleven-kaffen, når du skal med toget, så gør et stop, inden du træder ind på banegården. Overfor indgangen ud mod Østre Stationsvej, ligger den lille kaffebar Mary’s Coffee & Sandwich. Kaffen er god og til en ganske fair pris. Og hvis man har tiden, er det bestemt værd at slå sig ned. Stemningen er både hyggelig og storbyspræget på én og samme tid.
Adresse: Østre Stationsvej 6, Odense C

Nelle's Coffee & Wine

Nelle’s Coffee & Wine har de sidste otte år serveret kaffe for odenseanerne. I sommers havde de pop-up-café i Odense Zoo, og inden længe åbner de café i de tomme lokale ved Odense Teater. Foto: Marie-Louise Hauken

Det er virkelig svært at sige kaffe uden at sige Nelle’s. Hvis du bor i Odense, og du drikker kaffe, skal du naturligvis kende Nelle’s.

Kaffe-stedet har også formået at gøre alle odenseanere til deres målgruppe. Et besøg hos Nelle’s viser hurtigt alsidigheden i kundegruppen – alt fra de pensionerede veninder med store cappuccinoer til studiegruppen og børnefamilien med varm kakao og små skumfiduser. Og selvom Nelle’s efterhånden kan karakteriseres som en kæde med hele fire – snart fem – steder i byen, formår de alligevel at bevare en personlig, hyggelig og nærværende atmosfære i alle deres caféer. Man kan kun glæde sig til at se, hvordan den kommende café ved Odense Teater tager form.

Adresse: Rosenbæk Torv 1A, Filosofgangen 30, Overgade 21A, Storms Pakhus og fra starten af november Jernbanegade 2

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Lyt til podcasten 'Mortens Madklub': Turen går til Spanien med figen, gedeost og tør sherry - lær at lave en sommerlig tortilla

Annonce