Annonce
Ugeavisen Odense

Kan blive Odenses højeste: Nyt megabyggeri på vej i centrum

To tårne på henholdvis 14 og 20 etager indgår i planerne for det nye bykvarter, der nu er på vej i bymidten. Illustration: A. Enggaard
Efter flere års tilløb bliver der nu sat gang i et stort byggeri på Slagterigrunden. Første spadestik tages 18. august, og i planerne indgår en 20 etagers bygning, der kan blive højere end både TBT Tower og domkirken, og altså dermed Odenses højeste.
Annonce

Odense: 413 nye boliger, grønne gård- og opholdsrum samt en mindre underliggende p-kælder.

Det er, hvad entreprenør- og byudviklingsvirksomhed A. Enggaard A/S med pensionsselskabet PKA som medinvestor over de kommede år agter at opføre på den såkaldte slagterigrund i Odense, som har fået sit navn, fordi der i tidligere tider lå netop et slagteri på området.

Byggeriet bliver markant - både i omfang og højde. De over 400 boliger bliver fordelt på tre mindre boligklynger varierende fra fire til otte etager samt to højere bebyggelser på henholdsvis 14 og 20 etager. Og det er den højeste af dem, som kan blive Odenses højeste bygning.

Grafik: Leif Nørmark Sørensen

Højhuset er dog ikke det første, der skal opføres, og den endelige bygningshøjde er derfor endnu ikke besluttet. Efter planen vil højhuset med 20 etager tidligst kunne stå færdigbygget i år 2024. Men lokalplanen for området giver mulighed for at bygge op til 65 meter i højden, så hvis bygherren ønsker det, så ligger vejen med andre ord åben for at opføre Odenses højeste bygning som vil overgå både TBT Tower og domkirken, der i øjeblikket er byens højeste bygning med 63 meter.

Annonce

Bygherre afviser kapløb om højden

Palle Priska, der er afdelingschef for A. Enggaards afdeling i Syddanmark, afviser dog, at det med at blive højest i byen er et selvstændigt mål for selskabet, der med projektet på Slagterigrunden for første gang kaster sig ud i at investere i Odense.

- Det, der er vigtigt for os, er ikke som sådan højden af byggeriet, men at vi får udarbejdet en ny spændende og indbydende bydel, med attraktive boliger og et godt udemiljø, med nærhed til byens mange muligheder, siger Palle Priska.


Der er tale om et utroligt attraktivt område især i kraft af den centrale placering tæt på både Odense Banegård, Kongens Have og Odense City.

Nikolaj Stampe, ejendomschef i PKA


Han tilføjer, at boligerne opføres med mellem ét og fire værelser med en klar overvægt af mindre både ungdoms- og senioregnede lejligheder.

- Vi tror på, at vi er nået frem til et godt og relevant boligmiks, der passer godt ind i området, og som særligt vil være interessant for unge studerende, men også for eksempelvis seniorer, der ønsker at udskifte parcelhuset med en central placering og færre huslige forpligtigelser.

Byggeriet placeres på den vestligste del af Slagterigrunden. Efter planen skal der også opføres et butikscenter på en anden del af området mellem byen og jernbanen, som er ejet af centeroperatøren Steen & Strøm. Men det må i øjeblikket siges at være usikkert, om det bliver til noget, da byggeriet endnu ikke er kommet i gang, selv om centret ifølge de oprindelige planer skulle have stået klar til åbning i 2015. Illustration: A. Enggaard

Området får i øvrigt sin egen såkaldte bylivsforening, oplyser A. Enggaard i en pressemeddelelse, hvor beboerne via en app kan arrangere aktiviteter som eksempelvis fællesspisning, yoga, ginsmagning eller lignende. Derudover etableres også et stort fælleslokale, to fælles gæsteværelser, som beboerne kan leje til overnattende venner eller familie, og et fælles cykelværksted med udendørs vaskeplads.

Annonce

To år brugt på projektudvikling

Mens det er første gang, A. Enggaard A/S rykker ind på den odenseanske scene for boligprojekter, er medinvestoren, pensionskassen PKA, allerede til stede i landets tredjestørste by.

Hvem står bag byggeriet?

A. Enggaard A/S er et større familieejet firma gennem tre generationer, som beskæftiger sig med bl.a. anlæg- og byggeentreprenørvirksomhed og byudvikling.

Virksomheden har afdelinger i Aalborg, Aarhus og Fredericia.

A. Enggaard er involveret i store byudviklingsprojekter i hele landet – heriblandt eksempelvis revitaliseringen af Gellerup og udviklingen af Sydhavnen i Århus.

Byggeriet på Slagterigrunden er selskabets første projekt i Odense, som opføres i samarbejde med pensionkassen PKA.

Palle Priska, afdelingschef hos A. Enggard, ønsker ikke oplyse om økonomien i projektet.

Ejendomschef i PKA Nikolaj Stampe, forklarer, at pensionskassen tror på, at det er godt at investere i Odense.

- Der er tale om et utroligt attraktivt område især i kraft af den centrale placering tæt på både Odense Banegård, Kongens Have og Odense City. PKA har allerede investeret i nærområdet, herunder senest i den nyopførte boligejendom på den gamle Falck-grund, og helt generelt ser vi store perspektiver i Odense, der udvikler sig rigtig interessant, udtaler han i en pressemeddelelse.

Egentlig blev det i 2018 meddelt, at byggeriet var på vej. Men der er altså gået ydeligere to år, hvilket ifølge Palle Priska skyldes, at projektet har skullet færdigudvikles, inden spaden kunne sættes i jorden.

Men nu er tiden altså inde. 18. august tages første spadestik, og da projektet er A. Enggaards første i Odense, er det blevet besluttet at fejre det i samarbejde med eventhuset Slagteriet, der har til huse i en af grundens fredede bygninger. Slagteriet har hjulpet med at arrangere et arrangement, der foruden mad og drikke samt de traditionelle første skåltaler, byder på et musikalsk indslag med Odense-sanger Hjalmer Larsen.

Mere om arrangementet - og mulighed for tilmelding - findes på Slagteriets hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Skal gaderæs legaliseres?

Ugeavisen Odense

Hadet har det alt for let

Annonce