Annonce
Ugeavisen Odense

Kanelsnegle med gammeldags æblekage og flødeskum: Emiliya har skabt sit eget praktiksted

Hos Cinnamums kan man købe én ting: kanelsnegle. Men Emiliya Blicher-Jepsen overvejer, om hun på et tidspunkt skal udvide med kardemommesnurrer. Lige nu arbejder hun på udvikle nogle veganske varianter. Foto: Christina Jacobsen
Odense har fået et nyt special- og mikrobageri. Bag Cinnamums står en 34-årig studerende, som med sin lille virksomhed både udlever en stor drøm og samtidig har skabt sin egen praktikplads. Her bager hun kanelsnegle i forskellige udgaver.

Duften rammer med det samme, man træder ind. En duft af kanel blandet med friskbagte boller – og en snert af nymalede vægge.

Bag den hvide halvmur i lokalet på Pantheonsgade 3F er Emiliya Blicher-Jepsen i gang med at strø hasselnødder ud over et tykt lag glassur, som langsomt løber ned ad kanelsneglene.

Ved første øjekast ligner de kanelsnegle, som vi kender dem: en lys bolledej med kanel og hvid glassur.

Annonce

Det er de som sådan også. Men den ene halvdel af pladen er tilført en gang banan. Den anden halvdel gammeldags æblekage. Førstnævnte får hasselnødder på toppen. Sidstnævnte får crumble, og når de sendes med kunder ud af butikken, toppes de med en klat flødeskum, fortæller Emiliya Blicher-Jepsen, der ejer det lille nyåbnede special- og mikrobageri.

Specielbageri, fordi den 34-årige iværksætter kun laver kanelsnegle. Mikrobageri, fordi lokalet kun gemmer på én ovn, der har en max-kapacitet på 250 kanelsnegle om dagen.

Cinnamums er åbnet i Pantheonsgade 3f. Foto: Christina Jacobsen

Fra Barcelona til Odense

Emiliya Blicher-Jepsen læser innovation og entreprenørskab på UCL i Odense. Hun er lige nu i praktik – i sin egen virksomhed.

Cinnamums, som stedet hedder, tjener nemlig flere formål.

- Det her er faktisk mit bachelorprojekt og min praktikplads, smiler Emiliya Blicher-Jepsen.

- Min uddannelse handler jo om iværksætteri, så jeg tænkte: Hvorfor ikke? Jeg har en idé, og det er noget, jeg går meget op i, forklarer hun.

Historien om, hvorfor det lige er kanelsnegle, der bliver bagt i det lille lokale, starter i Barcelona, hvor Emiliya Blicher-Jepsen og hendes mand har boet.

- Her fandt vi et lille bageri, som bagte de bedste kanelsnegle. Da vi så flyttede tilbage til Danmark, savnede vi virkelig de her kanelsnegle, så jeg begyndte at bage en masse derhjemme. Jeg afprøvede så mange forskellige opskrifter og varianter, og til sidst sagde min mand: ”Hvorfor laver du ikke et specialbageri i Odense. Dem har vi ikke så mange af.”

Det kunne Emiliya Blicher-Jepsen jo kun give ham ret i. Og det var en fejl, tænkte hun.

- Det mangler. Specialbagerier er ved at blive meget populære i udlandet. Når du kun koncentrerer dig om én ting, så ved kunderne, at der er et lille udvalg, og at folkene bag har lagt utrolig meget energi i det lille udvalg, og at de gerne vil være rigtig gode til lige præcis dét, de nu laver, forklarer den unge iværksætter.

Emiliya Blicher-Jepsen kommer fra Bulgarien. Hun flyttede til Danmark for at læse, og i dag er hun dansk gift og har en lille datter. Foto: Christina Jacobsen
Annonce

Den perfekte opskrift

Det er halvandet år siden, de to sætninger faldt. Siden da er der testet mange opskrifter i Emiliya Blicher-Jepsens køkken.

Ambitionen var at finde den helt perfekte basis-opskrift.

- Min opskrift på dejen giver næsten endeløs af muligheder for at lave andre varianter. Vi har selvfølgelig den klassiske kanelsnegl, men vi gør rigtig meget i at lave forskellige udgaver, og det er noget, der overrasker kunderne, lyder det fra Emiliya Blicher-Jepesen, inden hun pegende begynder at forklare, hvad der denne dag er på bagepladerne.

- I dag er der banan og hasselnødder. Gammeldags æblekage. En brasiliansk udgave. Og til sidst én med mascarpone og kaffe.

- Og i morgen kommer der blandt andet en variant med pina colada, tilføjer hun.

Emiliya Blicher-Jepsens mand er god til at finde på kanelsnegle-varianter, fortæller hun. Inspirationen finder hun også på nettet og fra forskellige opskrifter. Foto: Christina Jacobsen
Annonce

- Det er en drøm

Cinnamums åbnede 23. juni. De første dage var svære, men de blev heldigvis afløst af to weekender, hvor nysgerrige odenseanere fandt deres vej forbi. Nogle ved et tilfælde. Andre mere målrettede.

- Vi havde faktisk besøg af et par unge kvinder, som havde set os på Instagram. De troede, at vi lå i København, og jeg tænker derfor, at der er mange, som slet ikke har forstået, at vi ligger i Odense. Det skal folk nok lige lære. Men jeg tror på, at det bliver godt.

Lige nu bager Emiliya Blicher-Jepsen og hendes ene ansatte et sted mellem 70 og 100 kanelsnegle om dagen. Den lille ovn og de fire hænder kan på nuværende tidspunkt maksimalt klare 250 kanelsnegle om dagen.

Men den udfordring kan løses, hvis efterspørgslen skulle stige.

- Jeg håber, at det bliver et af de bedste bagerier i Odense, men jeg har ikke store planer med Cinnamums. Hvis det bliver populært, skal jeg have flere ovne og ansatte, men det må aldrig blive en masseproduktion, for det skal fortsætte med at være noget særligt, siger Emiliya Blicher-Jepsen.

Hendes hånd med hasselnødder i, er stoppet midt i den monotone bevægelse. Blikket søger fra kanelsneglene og ud mod det store facadevindue, imens hun smiler og tilføjer:

- Jeg er meget glad for mad. Og når jeg kan se, at folk kan lide det, jeg laver, bliver jeg meget lykkelig. Det er en drøm for mig at have det her sted, siger hun og fortsætter med at drysse hasselnødder.

Klokken nærmer sig 11, og Emiliya Blicher-Jepsen når lige at få den sidste topping placeret ovenpå glasuren, inden pladerne lander i vinduet, og dagen starter hos Odenses nye special- og mikrobageri.

Der gik halvandet år, fra idéen opstod, til Emiliya Blicher-Jepsen kunne åbne Cinnamums. Hun startede med at undersøge markedet, og det skete blandt andet med spørgeskeamer. - Folk viste stor interesse, fortæller hun. Foto: Christina Jacobsen
Emiliya Blicher-Jepsen er i gang med at lægge sidste hånd på dagens udvalg af kanelsnegle. Foto: Christina Jacobsen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Cirkusfestival: Dynamo indtager Byens Ø

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Sanselig akrobatik: Mærk teknologiens skyggesider i Duo Masawas forestilling

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Billetsalget svigter: Tommelise savner dig i Den Fynske Landsby

Ugeavisen Odense

Efter professionel fodboldkarriere: Sune Heilbo er faldet for golf

Ugeavisen Odense

Kan den holde: Vægten af kærlighed

Ugeavisen Odense

To mænd fængslet for groft gaderøveri: Gav 22-årig en gedigen flænge i hovedbunden

Ugeavisen Odense

Opgivet af systemet: Anja smed 50 kg og vendte tilbage for fuld udblæsning

Ugeavisen Odense

Efter 23 år: Søren og konen siger farvel til tronen

Ugeavisen Odense

Til komikere og deres publikum: Hele landet skal snakke om HCA Comedy Festival

Ugeavisen Odense

Flere regionale strækninger er blevet Orange

Ugeavisen Odense

Efter fodboldkarriere i Spanien: Nicolai udlever sit eventyr i Stenløse

Ugeavisen Odense

Golftalent går i arv: Esben har golf i blodet

Ugeavisen Odense

Akrobatik og dans sammenvævet i en morsom forestilling: Mød ægteparret Mr. og Mrs. Twistly og deres upålidelige grammofon

Ugeavisen Odense

Sommerguide: Her finder du Odenses mest populære gårdhaver

Ugeavisen Odense

Nyt vietnamesisk takeaway-sted i midtbyen: Vita udlever sin mors restaurant-drøm

Ugeavisen Odense

Kåre har omdannet gammel Citroën HY til kaffevogn: Velodrom fortsat lukket, men nu er der alligevel lidt godt nyt

Ugeavisen Odense

Portvinsfestival.dk vender tilbage i 2021 med en “Premium”-billet

Ugeavisen Odense

Schiang Living åbner ny butik med nyt koncept: - Jeg er fløjtende ligeglad med, hvad mærket hedder

Ugeavisen Odense

Nyt H.C. Andersens Hus: Nu er der ørebøffer til gæsterne

Ugeavisen Odense

Fantastisk gadeshow med fuld fart på for hele familien

Ugeavisen Odense

Nyhed: Han Bubble Tea er åbnet i Odense

Ugeavisen Odense

Verdenskendt magasin: Odense er blandt de 100 mest interessante steder i verden at besøge

Ugeavisen Odense

Udvidelse: The Original Pita udvider med restaurant

Annonce