Annonce
Ugeavisen Odense

Karsten har fået svar fra kommunen

Hvis bare bilerne kunne køre ud mod højre ligesom på Snorresvej, ville det gavne trafiken i området. Foto Laura Rafn Chrisensen
For nylig stod borgeren Karsten Langer frem med en trafikløsning, der skulle lette trafikken i Højstrup, og efter at hans forslag har været præsenteret i lokalavisen, er der kommet svar fra kommunen.

Højstrup: Da de fire udkørsler til Højstrupvej fra nord, Uffesvej, Frodesvej, Vermundsvej og Thorvalds Vænge skulle reduceres til én, nemlig Uffesvej, reagerede borgeren Karsten Langer og sendte et forslag ind til kommunen, hvor han slog et slag for at åbne en ekstra udkørsel.

- Problemet omkring udkørslerne er, at der skal være et trafiksignal, hvis man skal krydse letbanen, men hvis man nu nøjes med at åbne en mulighed for højresving, så vil vi fortsat kunne køre ud på Rismarksvej fra Skjoldsvej, og det vil lette trafikken på Uffesvej, lød hans forslag, som han sendte ind til Odense Kommune i juni måned.

Da han efter fem måneder ikke havde fået svar fra kommunen, kontaktede han Lokalavisen Nordvest, som tog ud og beskrev sagen og samtidig bad Odense Kommune om en udtalelse.

Annonce

Endeligt svar

Den udtalelse er kommunen nu klar med.

I et skriftlige svar fra Trafik og Mobilitet peger kontorchef, Rasmus Bach Mandø, på, at muligheden har været overvejet i forvaltningen, og at der ikke er et trafiksikkerhedsmæssigt problem ved at tillade højresving ud til Rismarksvej. Til gengæld vil det åbne for en oplagt smutvej for at undgå lyssignalet ved Rismarksvej/Højstrupvej.

- Når letbanen kører gennem krydset, vil kapaciteten blive formindsket for den øvrige trafik, og det kan friste mange til at køre uden om signalet ved at benytte Uffesvej-Skoldsvej. Det vil også være tilfældet ved kampe på stadion, hvor mange vil benytte sig af smutvejen. Da vi ikke ønsker smutvejskørsel eller øget trafik i området, har vi derfor valgt ikke at åbne for udkørslen, lyder det i besvarelsen, hvor der også henvises til, at man generelt lytter til borgerne i forvaltningen.

- Vi får generelt rigtig mange henvendelser fra borgere, der oplever smutvejskørsel på deres boligveje. Så vi er generelt meget tilbageholdne med at skabe nye muligheder for smutvejskørsel på vores boligveje, lyder det fra Rasmus Bach Mandø, som alligevel lader et lys stå tændt for enden af tunnelen.

- Men vi følger naturligvis altid udviklingen, lyder det i svaret fra Trafik og Mobilitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Ezzat nægtede at dræbe og flygtede til Danmark: Nu har han skabt et liv i Odense langt fra rædslerne

Annonce