Annonce
Ugeavisen Odense

Kattegatbyge ramte Odense: Kommunen har været i højeste beredskab siden morgenstunden

Snekaos i Odense tosdag morgen. Sankt Jørgens Gade. Foto: Michael Bager
Specielle vejrforhold gør, at snemasserne har væltet ind over Odense, og nu arbejdes der på højtryk for at holde vejene farbare.

Odense: "Kattegatbyge" hedder det specielle vejrfænomen, der i Odenses tilfælde kommer med vinden fra nordøst.

- Når fugten fra Kattegat kommer ind over land, bliver det omdannet til snebyger, og lige nu oplever vi uventet store snemængder, fortæller fagansvarlig Martin Laurits Nielsen fra Vejtjenesten i Odense Kommune.

- Vi har alt ude at køre med plov og saltning. Vi kører vores højest prioriterede veje og cykelstier først, siger han og forklarer, at det primært er indfaldsveje og ringveje, der tages hånd om.

Dernæst kommer veje til skoler og industriområder.

- Når det sner så meget, må de mindre veje vente. Vi har en prognose, der siger, at det vil sne indtil klokken 15-16-tiden, men det er vanskeligt at forudsige, for sneen dannes først, når den kommer ind over den kolde jord, siger han.

Annonce

Overasket af snemængder

Snevejret startede klokken 01.30 natten til torsdag, og på det tidpunkt, var der ikke noget varsel om, at det ville blive omfattende.

- Vi startede med at kalde ud til præventiv saltning, men der kom meget mere sne, end prognoserne forudsagde, så vi måtte kalde ekstra udstyr ind for at håndtere situationen, siger Martin Laurits Nielsen og fortæller, at der torsdag formiddag er 21 lastbiler og 34 traktorer med sneplove og saltspredere i indsats i Odense Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce