Annonce
Ugeavisen Odense

Kendt værtshus bag fem fredagskoncerter: Sortebrødre Torv skal summe af musik i juli

Rasmus Ullehus, der driver Lørups Vinstue med tre venner, glæder sig til at fylde Sortebrødre Torv med musik hver fredag i juli. Foto: Simon Staun
Lørups Vinstue har haft stor succes med at streame koncerter under coronakrisen. Det gav den daglige leder Rasmus Ullehus blod på tanden, så han har arrangeret fem fredagskoncerter på Sortebrødre Torv. Den første er allerede udsolgt.
Annonce

Lørups Vinstue er kendt for at være et værtshus, hvor musikken fylder meget. Ikke kun på musikanlægget eller det store hvide flygel, men også på vægge og lofter med stemningsfulde plakater og løjerlige instrumenter.

- Lørups er et sted for alle dem, der elsker musik og fællessang. Vi har stamgæster fra hele Danmark, og dem arrangerede vi en række streamingkoncerter for, mens værtshuset var lukket under coronakrisen. Koncerterne blev en kæmpe succes, og indtil videre er de set af flere end 100.000, siger Rasmus Ullehus, der sammen med tre venner forpagter Lørups Vinstue, som hans mor, Pia Ullehus, ejer.

De første koncerter blev kun delt med stamkunderne på en lukket Facebook-gruppe. Senere blev koncerterne med Kim Larsen-hyldestbandet En Lille Pose Støj, Rock Nalle samt en række lokale musikere delt i den officielle Facebook-gruppe med 3000 medlemmer, som igen delte med venner og bekendte.

Program for "Fredagsrock på torvet"

Fredag 3. juli: En Lille Pose Støj + opvarmning

Fredag 10. juli: Thomas Buttenschøn + opvarmning

Fredag 17. juli: Alberte Winding + opvarmning

Fredag 24. juli: Zididada Trio + opvarmning

Fredag 31. juli: The Blues Brothers Souvenir Show + opvarmning

Man kan købe billetter på nembillet.dk. Et bord til fire personer koster 500 kroner plus gebyr, mens et bord til otte personer koster 900 kroner plus gebyr.

- Det betød, at vi fordoblede antallet af venner på Facebook til 6000 på to måneder. Blandt dem er der flere nordmænd, som ikke mindst er kommet til på baggrund af deres kærlighed til Kim Larsen. Alene sidste uge havde vi besøg af 10 norske par, der havde set nogle af vores koncerter. Flere af dem havde gaver med som tak, hvilket var totalt overvældende, siger Rasmus Ullehus.

Lørups Vinstue står bag fem koncerter på Sortebrødre Torv, hvor der er plads til 440 publikummere pr. koncert, Foto: Simon Staun

Han modtog bunkevis af billeder fra publikum, hvor de sad og festede hjemme i deres stuer. Og fik tilsendt mails med ros og taksigelser. Det gav ham idéen med at præsentere nogle af de samme musikere på terrassen foran værtshuset.

- De seneste uger har vi arrangeret fredags- og lørdagskoncerter om eftermiddagen og de tidlige aftentimer. Det har været så stort et tilløbsstykke, at Lørups Vinstue fra fredag 3. juli og hver fredag resten af juli sætter Sortebrødre Torv på den anden ende med fem store koncerter med plads til 440 publikummere, siger Rasmus Ullehus.

Annonce

Fan af Alberte

En Lille Pose Støj er første band på "Fredagsrock på torvet"-plakaten, og billetterne til den koncert er allerede væk. Derfor er der planlagt en ekstra koncert med bandet samme dag, så der både er koncert eftermiddag og aften.


Alene sidste uge havde vi besøg af 10 norske par, der havde set nogle af vores koncerter. Flere af dem havde gaver med som tak, hvilket var totalt overvældende

Rasmus Ullehus, forpagter af Lørups Vinstue


- Billetterne til En Lille Pose Støj blev revet væk, hvilket indikerer, at der er stor interesse for koncerterne. Jeg håber, at der er lige så stor opbakning de efterfølgende fire koncerter med Thomas Buttenschøn, Alberte Winding, Zididada og The Blues Brothers Souvenir Show, siger Rasmus Ullehus.

Han har forsøgt at stable et mangfoldigt program sammen på kort tid med udgangspunkt i, hvem der kunne springe til med kort varsel og ønsket om at tiltrække et modent publikum.

- Zididada er oplagte til en sommerkoncert med en bunke sange, som er umulige ikke at synge med på. Thomas Buttenschøn er måske til det lidt yngre publikum, men hvis man har hørt ham alene med sin guitar, ved man, at han er sindssygt dygtig og charmerende. Han har en god karisma, som forhåbentlig kan sprede sig til alle på Sortebrødre Torv, hvor de lokale The Blues Brothers Souvenir Show også passer perfekt ind, siger Rasmus Ullehus.

Alberte Winding har han booket af personlige årsager.

- Jeg elsker hendes musik og lytter både til hendes soloudgivelser og hendes børnesange sammen med mine børn. Jeg er simpelthen fan af hende, så hende var jeg nødt til at booke, siger Rasmus Ullehus.

Annonce

Sælger kun hele borde

Rasmus Ullehus har ligget vandret for at sikre sig alle de nødvendige godkendelser. Hvilket ikke gøres lettere af coronakrisen.

- Det er ufatteligt, så mange instanser og myndigheder jeg har været i kontakt med for at få det hele til at klappe. Jeg har lavet risikoanalyse, brandstrategi og ordensreglement. Jeg har hyret vagter, sørget for hegn og sikret os støtte fra Odense Kommune. Tanken var oprindelig en gratiskoncert, men det blev for svært at styre, så i stedet lukker vi 440 ind og kræver et mindre beløb i entre, siger Rasmus Ullehus.

Rasmus Ullehus på en bænk på Sortebrødre Torv, hvor scenen til "Fredagsrock på torvet" placeres. Sommerkoncerterne indledes fredag 3. juli med En Lille Pose Støj. Foto: Simon Staun

Et mindre beløb er 500 kroner for fire personer eller 900 kroner for otte personer. På grund af de mange restriktioner om at holde afstand er det besluttet kun at sælge billetter til hele borde samlet.

- Jeg synes, at 125 kroner per person er en yderst fair pris. Det dækker kun udgifter til band og logistik, så vi har en forhåbning om, at folk er tørstige. Til de meget tørstige er der fri bar for 250 kroner, og hvis man ikke får lyst til at drikke en kold øl til Zididada og The Blues Brothers Souvenir Show, er der noget galt, siger Rasmus Ullehus og ler.

Hvis konceptet bliver en succes, kan man forvente mere af samme skuffe.

- Jeg kan sagtens forestille mig, at "Fredagsrock på torvet" bliver en årligt tilbagevendende tradition, og jeg har i det hele taget store ambitioner med livemusik, siger Rasmus Ullehus og nævner, at musikglade mennesker kan høre den næste Lørups-koncert allerede fredag 26. juni klokken 16, hvor John Mogensen Tribute optræder på terrassen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

5+1 til weekenden

Annonce