Annonce
Ugeavisen Odense

Kent blev snydt: Skulle egentlig bare pakke sokker - i næste øjeblik blev han badet i konfetti

Kent Baden, formand i TPI's badmintonafdeling, var tydeligt rørt over kåringen. Foto: TPI
I Badminton Danmark elsker de at belønne ekstraordinære indsatser, og én gang om året hylder de personer som har ydet en ekstra indsats og udmærket sig helt specielt. I år vedtog en enstemmig komité at den titel skulle gå til formanden fra TPI Badminton.

Tarup/Paarup: Onsdag eftermiddag trodsede repræsentanter fra Badminton Fyn og DGI-FYN den silende regn, og begav sig afsted mod Paarup Hallerne.

Her ville de overraske badmintonafdelingens formand, den 47-årige Kent Baden med den fornemme pris som Årets Ildsjæl 2020/21.

Og de var ikke alene. I samarbejde med klubbens trænere og bestyrelse havde omkring 75 personer fra hele badmintonafdelingen i smug taget opstilling på parkeringspladsen foran hallen. Og der manglende hverken flag, blomster eller konfettirør.

Annonce

Hovedpersonen selv, havde placeret sig indenfor i det fjerneste hjørne af hallen i færd med at forberede sit nyeste påfund - salg af TPI-sokker.

Han var så optaget af sin optælling og pakning af sokker, at han ikke anede uråd. Først da han troede, han skulle hente endnu flere kasser med sokker fra sin bil parkeret på parkeringspladsen, gik det op for ham, at han var blevet snydt.

Og hvis det kom som en overraskelse for Kent, at han få uger forinden var blevet kåret som Årets Ildsjæl på Fyn, så slog det fuldstændig benene væk under ham, da han opdagede sine klubkammerater og klubbens ungdomsspillere, trænere, forældre og repræsentanter fra badminton Fyn og DGI Fyn foran hans bil.

Kent Baden sammen med bestyrelsen. Bestyrelsen i TPI Badminton havde i al hemmelighed indstillet Kent til prisen som Årets ildsjæl. Med til overrækkelsen fra bestyrelsen var: Fra venstre; Anne Stenner (seniorformand), Katherine Troldal Hansen, (ungdomsformand), Dorthe Asmussen (næstformand) Kent Baden (formand), Rasmus Poulsen (kasserer). Foto: TPI

Og da Peter Nedergaard fra DGI stolt kunne meddele Kent, at komiteen i Badminton Danmark enstemmigt havde valgt ham (blandt tonsvis af kandidater) som Danmarks Ildsjæl 2021, faldt der en lille tåre.

Gennemsyret dedikation

I Badminton Danmark har de kåret Kent Baden som Årets Ildsjæl, fordi han i mere end 20 år har levet og åndet for badmintonafdelingen i TPI. Og særligt i de senere år har dedikeret de fleste af sine vågne timer til afdelingen.

Kent er formanden, som altid er opmærksom på at sende indstillinger afsted, når frivillige i foreningen gør en ekstra indsats. Formanden som altid giver rosende ord, skulderklap og hylder alle andre end sig selv.

Kent kom til TPI i 90’erne og havde en årrække tjansen som seniortræner. I bestyrelsen blev han seniorformand indtil han overtog formandsposten i 2017.

Som formand har Kent lagt enorme kræfter i TPI. Særligt de seneste par år har han lagt massevis af timer for at sikre de bedste forhold for både ungdom og senior. (Alt dette gør han ved siden af fuldtidsjob og familieliv.)

Det øsregnede, men det betød intet for medlemmerne, der selvfølgelig stod klar til at hylde deres formand. Foto: TPI

Kent bidrager blandt andet i sponsorarbejdet, så TPI Badminton er bedst økonomisk stillet. Han er sublim med ord og bærer TPI fanen højt, når det gælder opslag på de sociale medier og tekster til indstilling af trænere eller klubben generelt.

I seniorregi er han en festlig fyr der altid bidrager med højt humør og festlige indslag (indtil han må overgive sig til kaffen). På ungdomssiden har han sammen med trænere og ungdomsformanden været med til at oprette en sommerbadmintonskole, ungdomsstævner, klubture osv.

Annonce

40.030 kilometer

Da coronaen ramte, satte det desværre en brat stopper for alle disse fantastiske initiativer, blandt andet måtte afholdelsen af to ungdomsstævner, et klubmesterskab, en klubtur til Haderslev og en udenlandstur til Hamborg blev sat på standby.


Kent er formanden, som altid er opmærksom på at sende indstillinger afsted, når frivillige i foreningen gør en ekstra indsats. Formanden som altid giver rosende ord, skulderklap og hylder alle andre end sig selv.

Fra artiklen


Det kan godt være, at coronaen spændte ben for en masse af klubbens planlagte aktiviteter, men endnu engang viste Kent kæmpe engagement på klubbens vegne, da han opfandt et online motionsprojekt for alle medlemmer i TPI.

I et virtuelt fællesskab fik Kent fået omtrent hundrede medlemmer og deres familie til at bidrage til udfordringen om at motionere jorden rundt på gåben.

Kent havde et brændende ønske om at få TPI-familierne væk fra skærmen i hjemmet, skabe sammenhold på trods og tværs af afstand og samtidig få motioneret lidt. Det var et hyggeligt projekt, hvor medlemmerne på bare fire måneder præsterede at gå 40.030 km.

Kent gør alt dette og meget mere, ganske frivilligt og han sætter en ære i det. Da han selv var ung, fik han en masse oplevelser gennem foreningslivet, det vil han gerne give tilbage, siger han. End ikke et år med corona har kunne holde en lldsjæl som Kent tilbage.

Nu vil både bestyrelsen i TPI Badminton og Badminton Danmark, som valgte at hylde Kent, gerne give lidt tilbage. Og det gjorde de midt på parkeringspladsen ved Paaruphallerne i øsende regnvejr.

Kent baden. Foto: Julie Homann Caroe
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce